BACK TO ALL

Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας

Ζητώ συγνώμη από τους λάτρεις του παλαιού αυτοκινήτου για την καθαρά γυναικεία προσέγγιση του θέματος, που κανονικά θα έπρεπε να είναι γεμάτο από λέξεις όπως σασί, σασμάν, παμπρίζ, ρεζερβουάρ. Αν και νεότευκτη οδηγός, ομολογώ πως ένα καλοσυντηρημένο παλιό αυτοκίνητο στο δρόμο θα κλέψει τη ματιά θαυμασμού μου, ενώ την ίδια στιγμή θα με αφήσει παγερά αδιάφορη π.χ. ένα 4Χ4, που αξίζει όσο ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Στο αυτοκίνητο-αντίκα θα ρίξω και μια δεύτερη ματιά στον οδηγό (γιατί συνήθως άντρες είναι οι ιδιοκτήτες -αν σφάλλω, διορθώστε με). Και θα ανασύρω στο μυαλό μου σκηνές του χολιγουντιανού κινηματογράφου, γεμάτες αξεπέραστο στυλ, ανέλπιδους έρωτες και μαντίλια να ανεμίζουν...

Στο Ναύπλιο
Και ναι, θα βάλω έναν φίλο που αγαπά τα αυτοκίνητα, στο δικό μου παλιό αυτοκινητάκι (αλλά όχι ακόμα αντίκα, ευτυχώς) και θα βρεθούμε στο Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας. Δεν χρειάζεται δα να έχεις και τεχνικές γνώσεις, για να καταλάβεις πως χρειάστηκαν πολλά χρόνια για την πραγματοποίησή του. Επίσης πολλοί άνθρωποι, που πίστεψαν σε ένα κοινό όνειρο και, προφανώς, πολλά χρήματα, για να δημιουργηθεί αυτό το μουσείο, που όμως δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στην αρχή χαζεύεις με τα χρώματα, το design, τη διαφορετικότητα αυτού του μουσείου. Θέλεις να μπεις, να τα αγγίξεις, να τα βάλεις μπρος, να ακούσεις τον ήχο της μηχανής τους, λες και θα σου αποκαλύψουν από μόνα τους την ιστορία τους. Και από την επιφάνεια, δεν αργείς να περάσεις στην ουσία, σε μια διαδικασία ταξιδιού στον χωροχρόνο, σε μια ανασκόπηση του 20ού αιώνα, με τον πολιτισμό, την οικονομία και τις κοινωνικές αλλαγές να περνάνε μπροστά σου, σαν σε ολογράμματα.     
Οι εγκαταστάσεις είναι τόσο ιδιαίτερες, που καθιστούν τις παρουσιάσεις, τις εκδηλώσεις και τις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται εδώ εξίσου πρωτότυπες. Και για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν, όπως ο καλός μου φίλος, υπάρχει και βιβλιοθήκη ειδικού τύπου και διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Μη μου πεις πως δεν έβαλες ακόμα μπρος για Ναύπλιο;

Αυτό το ήξερες;
Το Μουσείο Αυτοκίνησης είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συλλεκτικού πάθους και ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μέσα από μια συλλογική και πολιτισμική προσπάθεια χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Το Μουσείο Αυτοκίνησης διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Regularity Rally, για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Αν θέλεις να πας να το δεις από κοντά, πρέπει να κανονίσεις ιδιωτική επίσκεψη, αφού επικοινωνήσεις με τον κ.Θεοχάρη Κώστα.
T +30 210 2116583 / 2116087
E info@ automuseum.gr

Που βρίσκεται
Έδρα - Showroom: Οδός Γ. Σ. Τύρινθας, Νέα Τύρινθα, Αργολίδα
Γραφείο Αθηνών: Ιωνίας 188. Τ.Κ 111 44

AutomuseumN1.JPG

37.6081, 22.819