BACK TO ALL

Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος Alpha Bank

Ο Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο κέντρο της παλιάς πόλης, κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Από το 1880 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή και όνομα. Από το 2006 που εγκαινιάστηκε με τη σημερινή του χρήση, προσφέρει στο κοινό 2 ορόφους για τον πολιτισμό και φιλοξενεί περίπου 3.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Έχει έχει φιλοξενήσει πολλές παράλληλες εκθέσεις με θέματα σύγχρονης ελληνικής τέχνης και αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, ενώ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τον γνωστό παγκόσμιο, ετήσιο θεσμό. 
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, με τι έκπληξη είδα ένα καλοκαίρι, πως ο Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank φιλοξενούσε έκθεση με Ελληνικές Αφίσες! Αφίσες διαφημιστικές για προϊόντα, αφίσες για παραστάσεις, αφίσες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, 60 το σύνολο, με την υπογραφή των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών, όπως οι: Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Μόραλης, Νίκος Λύτρας, Δημήτρης Μυταράς, για να αναφέρω μερικούς από τους γνωστότερους. Οι δε αφίσες για τον τουρισμό, ήταν πραγματική διαφήμιση της χώρας, όπως η γεμάτη μπλε, κίτρινο και λευκό του Παναγιώτη Τέτση για την Ελλάδα του ‘59, και αυτή του Γιάννη Μόραλη με το γοητευτικό μπλε της Ύδρας…
Κατόπιν, έμαθα πως ο χώρος εκθέσεων στο ιδιόκτητο ακίνητο της Τράπεζας, εγκαινιάστηκε το 2006 και από τότε και κάθε χρόνο, καλοκαίρι και φθινόπωρο, παρουσιάζονται εκθέσεις στους δύο ορόφους του νεοκλασικού αυτού κτηρίου.

Με τα μάτια των παιδιών
Και ο χειμώνας, όμως, δεν στερείται τέχνης εδώ, αφού οργανώνονται εκπαιδευτικές εκθέσεις για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Πληροφοριακά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησαν το 2008 με τις εκθέσεις "Η χαρακτική και οι τεχνικές της" και "Γνωρίζω το νόμισμα".
Μια επίσκεψη στις εκθέσεις που διοργανώνονται θα είναι σίγουρα μια "επένδυση" νου και γνώσης!

Ωράριο λειτουργίας
1 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-15.00 
1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 09.00-16.00 και Παρασκευή, Σάββατο 09.00-13.00, 17.00-20.00 

Πληροφορίες
Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4, Ναύπλιο (παλιά πόλη).
Επισκέψεις κατόπιν συννενόησης, στον αριθμό:
T. +30 27520 96234

AlphaN1.jpg

37.5665, 22.7973