BACK TO ALL

Ναύπλιο - Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Ναυπλιέων για μία ακόμη χρονιά παρουσιάζει μία σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια, από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
18:00-21:00
Όθωνος 10, Παλιά Πόλη Ναυπλίου
Ανήμερα της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, η αναπλώτικη οικία της οδού Όθωνος 10 ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί το κοινό να συναντήσει τον Κυβερνήτη μέσα από τις επιστολές του, σε ατμόσφαιρα εποχής. Τις επιστολές διαβάζει η οικοδέσποινα κ. Δέσποινα Γκάτζιου, φιλόλογος και ηθοποιός, με τη μουσική συνοδεία του δασκάλου βιολιού του Δημοτικού Ωδείου κ. Αθανασίου Μουρλά.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017
Παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς της έκθεσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας. Η πορεία του στο χρόνο»
Η Άντζελα Καραπάνου, ιστορικός στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, επιμελήτρια στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσιάζει τη δομή της και το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε εκπαιδευτικούς της α’βαθμιας και β’θμιας εκπαίδευσης. Η δράση αποτελεί προοίμιο για τη φιλοξενία προσαρμοσμένης εκδοχής της έκθεσης στο Ναύπλιο σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
19:00
Πλατεία Συντάγματος
Το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» θα ερμηνεύσει κομμάτια ευρωπαϊκού ρεπερτορίου.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
20:00
Αίθουσα Βουλευτικού
Μία αφήγηση για τον Καποδίστρια
Η Κεντρική ομιλία των εκδηλώσεων από την αρχιτέκτονα και ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017
08.00: Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Γεωργίου
10.00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα
10.30: Απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καποδίστρια

Ioannis_Kapodistrias_2017.jpg