BACK TO ALL

Ο Φάρος του Ναυπλίου

Περπατώντας ως το τέλος της Ακτής Μιαούλη, θα συναντήσεις τον φάρο του Ναυπλίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον προσέξεις. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μέρη της πόλης και, ίσως, το πιο πολυσύχναστο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάμε Φάρο;
Εδώ θα βρεις δροσιά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, εδώ θα κάνεις τη βόλτα σου με θέα όχι μόνο την πόλη και την Ακροναυπλία, αλλά και το Μπούρτζι, εδώ θα συναντήσεις γνωστούς και φίλους, αφού είναι μια καθιερωμένη βόλτα για όλους. Μπορείς να ξαποστάσεις στο ατελείωτο πεζούλι, που χωρίζει τον πρόσφατα ανακατασκευασμένο προβλήτα από τη θάλασσα. Το καλοκαιράκι είναι πολύ πιθανό να πετύχεις κάποια θεατρική παράσταση ή συναυλία, αφού ο χώρος είναι ιδανικός για τέτοιες εκδηλώσεις. Και όταν πια φτάσεις ως τον φάρο, κάθισε στο πίσω μέρος του, κοιτώντας το Μπούρτζι και άσε την σκέψη σου να ταξιδέψει...

Η κατασκευή του
Ο Φάρος είναι μια κλασσική μεταλλική κατασκευή. Το ύψος του πύργου του είναι 6,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 10 μέτρα. Ο ρόλος του σημαντικός, αφού σε συνεργασία με τον μικρό, πλωτό φάρο ακριβώς απέναντί του, οριοθετούν την ασφαλή είσοδο των πλεούμενων στο λιμάνι της πόλης.

Αυτό το ήξερες;
Ο Φάρος είναι ιδανικό μέρος για ψάρεμα. Πολλοί είναι αυτοί που περνούν το πρωινό τους ψαρεύοντας στα βράχια του.
Πρόκειται για το πιο κοντινό σημείο της πόλης, όπου μπορείς να δεις το Μπούρτζι.

Faros Nafplio, Lighthouse of Nafplio, Φάρος Ναυπλίου
Faros Nafplio, Lighthouse of Nafplio, Φάρος Ναύπλιο

37.567, 22.7921