BACK TO ALL

Χριστούγεννα στο Ναύπλιο 2014

Αγαπημένος προορισμός όλους τους μήνες του χρόνου, το Ανάπλι κάθε Χριστούγεννα φορά τα καλά του για να υποδεχτεί με τον πιο λαμπερό τρόπο στο γραφικό και φιλόξενο περιβάλλον του τους επισκέπτες του! Τα λέμε εκεί!

Οι δρόμοι στολισμένοι με λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικη διάθεση, η πλατεία Συντάγματος και η παραλιακή της Μπουμπουλίνας σφύζουν από ζωή και γεμίζουν χαμόγελα ανθρώπων που περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους. Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εκκλησιαστικές ψαλμωδίες καθώς και τα κάλαντα από παιδικές φωνές και τη Φιλαρμονική κάνουν την πόλη να αγαλιάζει στο άκουσμά τους. Στα καταστήματα οι λαμπερές βιτρίνες δελεάζουν τους διερχόμενους να μπουν και να επιλέξουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι μυρωδιές παραδοσιακών σπεσιαλιτέ και γλυκών τρυπούν τα ρουθούνια ξετρυπώνοντας από τις κουζίνες των εστιατορίων και τα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων. Μικρά παιδιά με ροδαλά από το κρύο και την ανυπομονησία μαγουλάκια συμπληρώνουν ακόμα τη λίστα για τον Άη Βασίλη ενώ οι γονείς τους ξέρουν ότι για φέτος η ευχή τους μόλις πραγματοποιήθηκε: Ζουν τις γιορτές στο μαγευτικό Ναύπλιο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Αν και η δική σας ευχή φέτος πραγματοποιείται, εκμεταλλευτείτε το «δώρο» και κάντε τις καλύτερες επιλογές στη διαμονή, στη διασκέδαση, το φαγητό αλλά και το shopping! 

Πού θα μείνεις
Στο Αιών Luxury Hotel (Όθωνος 21-23) θα κάνεις το χρόνο να σταματήσει μέσα σε ένα περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας. Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα, η κεντρική τοποθεσία του καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και στο λιμάνι. Με luxury ύφος στη διακόσμηση και απέριττη καλαισθησία σε δωμάτια αλλά και κοινόχρηστους χώρους σού υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή!
Για τους αιώνια ρομαντικούς, ιδανικό είναι το Καποδίστριας hotel (Κοκκίνου 20) το οποίο σου εξασφαλίζει ένα ταξίδι στο παρελθόν. Επιλογές σου, δέκα δωμάτια, το καθένα με τη δική του ονομασία και χρωματική πινελιά που το καθιστά μοναδικό, και φυσικά όλα διαχέονται από ρομαντισμό. Το σίγουρο είναι πως νιώθεις τη ζεστασιά και την οικειότητα, σε όποιο δωμάτιο κι αν μείνεις τελικά!
Νέα άφιξη στην πόλη, το 999 Luxury Hotel (Σταϊκοπούλου και Κοκκίνου 13) στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1830 που αναπαλαιώθηκε από το γραφείο ESTIA της οικογένειας Καββαδία, που είναι και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Χαρακτηριστικό του, η αφαιρετική διάθεση που ξεκουράζει το βλέμμα και το νου αλλά και τα στοιχεία παράδοσης και κομμάτια αντίκες. Τα δωμάτιά του στους δύο ορόφους συναγωνίζονται σε καλαισθησία το ένα το άλλο στο ξενοδοχείο που πήρε την ονομασία του από τα περίφημα 999 σκαλιά του Παλαμηδίου.
Για όσους αγαπούν το χρώμα, στο Victoria Hotel (Πλ. Σπηλιάδου 3) υπάρχουν 37 δωμάτια σε 3 ορόφους, ο καθένας εκ των οποίων διαθέτει το δικό του χρωματικό κόνσεπτ. Μπλε, πράσινο ή πορτοκαλί; Εκτός από τη μοντέρνα αισθητική του, μεγάλο του ατού είναι η ονειρεμένη θέα στην Ακροναυπλία και το Παλαμήδι αλλά και το πρωινό του με χειροποίητες λιχουδιές. Ιδανικό για ξεκούραση και χαλάρωση! 

 

 

 


Πού θα φας
Το ψαροεστιατόριο Σαβούρας (Μπουμπουλίνας 79) είναι top επιλογή για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού, της ζεστής ψαρόσουπας και των πεντανόστιμων θαλασσινών. Το μυστικό της επιτυχίας του, το πραγματικά και όχι στα λόγια φρέσκο ψάρι, το πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό αλλά και η κομψή του διακόσμηση.
Την αίσθηση της ζωής στην παλιά πόλη θα σου την δώσει το ταβερνάκι Αίολος, στην Βασ. Όλγας 30, με κλασικά τραπεζάκια, στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα, και μαμαδίστικες νοστιμιές που φτιάχνονται από α’ ποιότητας πρώτες ύλες. Η παρέα των ιδιοκτητών έχει μεράκι, γνώση και αληθινή λατρεία για το αντικείμενο- στο πρώτο κρασάκι θα έχετε γίνει φίλοι.
Αν η όρεξή σου τραβάει ένα αυθεντικό μπέργκερ φτιαγμένο από τα χεράκια καταξιωμένου σεφ, που όμως δεν θα σου στοιχίσει μια περιουσία, πήγαινε στο Popeye Bistro στην Σταϊκοπούλου 32. O Ηλίας Κόκκορης θα σας εξυπηρετήσει προσωπικά και τα πιάτα ορίτζιναλ ιταλικής κουζίνας που θα φτάσουν στο τραπέζι σας θα σας κάνουν να έρθετε και να ξαναέρθετε στο συμπαθέστατο μαγαζί του.
Αν σου αρέσει το πιο elegant & modern περιβάλλον, το 3Sixty (Παπανικολάου 26) είναι η επιλογή σου αφού συνδυάζει και εξαιρετική διακόσμηση, και ποιοτικό φαγητό και άψογο σέρβις. Αφέσου στις προτάσεις του σεφ και του προσωπικού και απόλαυσε εξωτικά πιάτα με ντόπια προϊόντα, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και γευστικότατα γλυκά, μέσα σε μια zen και γεμάτη κέφι ατμόσφαιρα. 

 

 

 


Take away νοστιμιές
Στο Pantazis BBQ & Grill (Μπουμπουλίνας 43) μπορείς να παραγγείλεις εξαιρετικές λιχουδιές όπως burgers, club sandwiches, hot dogs, pasta, quesadillas και να μείνεις με όλα ευχαριστημένος. Εδώ δημιουργούν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και συνταγές παλιών ψητοπωλείων με μια σύγχρονη ματιά, με άψογο σέρβις και μοντέρνο περιβάλλον- όλα αυτά με την υπογραφή του Αντώνη Πανταζή που εγγυάται την επιτυχία!
Στο Trendy και στο Trendy Grill (Μπουμπουλίνας 46) θα απολαύσεις τόσο πολύ το σουβλάκι που θα εθιστείς στη νοστιμιά του- το έχουν πάθει πολλοί! Για αυτό άλλωστε έχει πιστούς πελάτες εδώ και 15 χρόνια! Τα πάντα φτιάχνονται εκείνη την ώρα, από φρέσκα υλικά και νωπό κρέας- δοκίμασε το φουρνιστό σάντουιτς και το κεμπάμπ!
Στο Gyro-κομείο (Σιδηράς Μεραρχίας 11 & Πολυζωίδου) είναι τόσο μοντέρνο και ωραίο το περιβάλλον, σαν αμερικάνικο burger house, που δύσκολα θα αρνηθείς να καθίσεις αντί να πάρεις take away. Με εξαιρετική ποιότητα κρέατος, φρέσκιες πατατούλες, εδώ θα φας burger, σουβλάκι αλλά και φοβερό εξοχικό της σούβλας και νοστιμότατο μπιφτέκι, παϊδάκια και κοτόπουλο σούβλας.
Στη Φάρμα Μαρνέρης (Ασκληπιού 17-19) το κρέας έχει την τιμητική του καθώς προέρχεται από την ιδιόκτητη κάθετη μονάδα παραγωγής. Δοκίμασε την τοπική μπογάνα, κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα, πίτες, σουβλάκια αλλά και νοστιμότατα μαγειρευτά και θα μας θυμηθείς! 

 

 

 

Το Mediterraneo Delicatessen (Σοφρώνη 10) είναι ένα εξαιρετικό deli shop- παντοπωλείο που τιμά το όνομά του καθώς... σε ταξιδεύει στη Μεσόγειο! Τυράκια και είδη pasta που έχουν έρθει από την Ιταλία, αλλαντικά από την Ισπανία, προϊόντα και θαλασσινές λιχουδιές από μέρη της Ελλάδας, τεράστια κάβα κρασιών και πάνω από όλα ιδιοκτήτες και προσωπικό με φιλική διάθεση εξυπηρέτησης. Ιδανικό για να πάρεις καλούδια για το σπίτι, για να φτιάξεις ένα μίνι γκουρμέ γεύμα στα γρήγορα ή για να κάνεις ένα εξαιρετικό δώρο στους αγαπημένους σου.


Για καφεδάκι
Σταθερή αξία πλέον, το Xenon Café στην πλατεία Συντάγματος έχει ανοίξει τις πόρτες του από τον Αύγουστο του 2007 και έχει το προσόν να βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά των εκδηλώσεων και των events της πόλης. Μπορείς να απολαύσεις το εξαιρετικό πρωινό του, εδώ, στο κτίριο όπου έμενε η Μπουμπουλίνα και ο Στάικος, ή το καφεδάκι σου μαζί με λαχταριστά λουκουμαδάκια με μέλι καθώς τα παιδιά παίζουν στην πλατεία. 
Αγαπημένο στέκι της νεολαίας και όχι μόνο, το Circulo σε περιμένει στον μεγάλο πεζόδρομο, Βασ. Κωνσταντίνου και Κοκκίνου. Εδώ θα πιεις ένα καφεδάκι με την υπογραφή Μισεγιάννη ή ένα ζεστό τσαγάκι Taylors of Harrogate, που θα συνοδεύσεις με γλυκό του κουταλιού από τον αγροτικό συνεταιρισμό Αργολίδας. Θα χαζέψεις τα εκθέματα ζωγραφικής ή φωτογραφίας στους τοίχους ενώ μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα από τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης.
Μία ακόμα ξεχωριστή πρόταση για καφεδάκι είναι το περίφημο Σοκάκι στην Εθνικής Αντιτάσεως 8, με την ξεχωριστή ethnic mix&match διακόσμησή του που σε στέλνει απευθείας στο Μαρόκο. Εδώ επιβάλλεται να πιεις τσαγάκι από τα εξαιρετικά Dammann Freres αλλά και να δοκιμάσεις αυθεντική κρέπα, αλμυρή ή γλυκιά δεν αίζει ρόλο, αυθεντική θα είναι σίγουρα και θα στο επιβεβαιώσει και ο ουρανίσκος σου!
Το νεώτερο καφέ της παρέας είναι το Άθυρμα Theater Café που όμως με το που άνοιξε στα τέλη του φθινοπώρου του 2014 αγκαλιάστηκε αμέσως από τον κόσμο! Η διακόσμησή του αποπνέει αέρα πολυτέλειας ενώ συγχρόνως τα πάντα σού φαίνονται οικεία. Καφεδάκια εξαιρετικά καταφτάνουν με φετούλες κέικ-κέρασμα, τσαγάκια Damman Freres και γλυκά-πειρασμός συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογό του ενώ τα μουσικά και θεατρικά events του γίνονται ήδη talk of the town.

 

 

 


Για γλυκάκι και ενέργεια!
Ναύπλιο χωρίς παγωτό δεν γίνεται, ναι, ακόμα και μέσα στο χειμώνα! Τις καλύτερες γεύσεις φτιαγμένες με αυθεντική ιταλική συνταγή θα τις γευτείς στο Παγωτομάνια, στη Φαρμακοπούλου 6. Δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα στα ...παγωτόβουνα με τις διαφορετικές γεύσεις. Κάστανο, τσουρέκι-σοκολάτα, ό,τι κι αν πάρεις θα το απολαύσεις σε κυπελάκι, χωνάκι είτε πάνω σε βάφλα ή δίπλα σε μπράουνι, και σε ένα χρωματιστό και χαρούμενο περιβάλλον!
Στο Μελόσα, Μπουμπουλίνας 51, θα... μελώσεις στα σίγουρα με γλυκιές συνταγές που ακολουθούν την παράδοση. Γλυκά και παγωτά παραγωγής της οικογενειακής αυτής επιχείρησης αλλά και βάφλες, τάρτες, σιροπιαστά, τυλιχτά, τούρτες, όλα τους σκέτος πειρασμός!
Το Dal Campo Vitamin Bar, στην Άγγελου Τερζάκη 15, σε γεμίζει ενέργεια συμπυκνωμένη μέσα σε ένα ποτήρι από φρεσκοστιμμένα πορτοκάλια και μανταρίνια (το ξέρεις άλλωστε ότι η Αργολίδα φημίζεται) αλλά και μια ποικιλία φρούτων εποχής. Αφού πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες για να συνεχίσεις τις βόλτες σου στην πόλη, δοκίμασε και ένα στικ φρούτων από σοκολάτα! 

 

 

 


Ώρα για δώρα
Στο Καπνοπωλείο (Σταϊκοπούλου 1 και Φαρμακοπούλων) η Μαρία θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το καλύτερο δώρο για σένα ή για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία από πούρα, χειροποίητα ή βιομηχανοποιημένα, ναργιλέδες, πίπες και όλα τα αναλώσιμά τους, αλλά και εξαιρετικά μαχαίρια και σουγιάδες α’ ποιότητας και design, στυλό και αναπτήρες!  
Δεν χρειάζεται να ξέρεις πως ο αργαλειός είναι το επόμενο trend για να πας στις Αγνύθες (Aθανασίου Σιώκου 10)! Εδώ θα βρεις χειροποίητες γραβάτες, κοσμήματα, εσάρπες, φουλάρια, δημιουργίες από Έλληνες σχεδιαστές και κατασκευαστές αλλά έναν αργαλειός που όμοιός του δεν υπάρχει στο Ναύπλιο- είναι ο υπαίτιος για πολλές μοναδικές δημιουργίες.
Το Sfika.gr (Σταϊκοπούλου 38) είναι ο ναός της βέσπας, αφού διαθέτει τα πάντα πουα φορούν στο αγαπημένο δίτροχο! Ακόμα κι αν δεν οδηγείς, εδώ θα βρεις τέλεια αναμνηστικά δωράκια όπως μπρελόκ, τσάντες, φλυντζάνια, καπέλα, T-shirts- εξάλλου ο Θανάσης θα είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσει.
Για δώρα- έργα Τέχνης θα πας στην Πολυτίμη (Βασ. Όλγας 17). Σε ένα πανέμορφο, αναπαλαιωμένο κτίριο, θα βρεις την έκθεση αλλά και το εργαστήριο της Πολυτίμης με τα περίφημα κεραμικά της. Βάζα, μπολ, σερβίτσια, διακοσμητικά, βάζα raku, τα διάσημα πια φανάρια-καντήλια θα αποτελέσουν ξεχωριστά δώρα!

 

 

 


Πώς θα φτάσεις στο Ναύπλιο
Μπορείς να έρθεις με το ΚΤΕΛ, σε 2 ώρες και ένα τέταρτο (σταθμός Κηφισού, τηλ. 210-5134588, κόστος εισιτηρίου: 23 ευρώ aller retour). Κλείσε εγκαίρως τα εισιτήριά σου!
Εάν έχεις αυτοκίνητο ή δίτροχο, θα φτάσεις σε 1,5 ώρα, αναλόγως την κίνηση. Θα πάρεις την νέα Εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, στην Κόρινθο θα στρίψεις προς Τρίπολη, στην Εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως. Θα βγεις στην πρώτη έξοδο μετά τα διόδια στο Σπαθοβούνι και θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες για Ναύπλιο στην παλιά Εθνική οδό. (κόστος: διόδια Ελευσίνας & Κορίνθου 3,90€ για αυτοκίνητο/ 2,80€ για μηχανή, διόδια Σπαθοβουνίου 2,50€ για αυτοκίνητο/ 1,50€ για μηχανή).

Αυτό το ήξερες;
Στο πάρκο του ΟΣΕ θα συναντήσεις το πάρκο του Αη Βασίλη, ενώ κατά την διάρκεια των εορτών στην παλιά πόλη θα πραγματοποιούνται πολλά δρώμενα, παραστάσεις θεατρικές και μουσικές στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του δήμου. 

Christmas2014670N1.jpg