BACK TO ALL

Χριστούγεννα στο Ναύπλιο 2015

Κανένας από όσους το έχουν επισκεφτεί δεν γλύτωσε από τα δίχτυα της γοητείας του. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και την ιστορία να διατρέχει κάθε της στενάκι, μπορεί να κάνει τις φετινές γιορτές να μοιάζουν ακόμα πιο φωτεινές!

Η λίστα με τα ατού της είναι ατελείωτη. Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα καθιστά εύκολη και γρήγορη τη μετακίνηση με αποτέλεσμα ακόμα κι αν έρθεις για ένα τριήμερο δεν θα έχεις χάσει το χρόνο σου στο δρόμο. Οι επιλογές τόσο για τη διαμονή όσο και για την εστίαση είναι ποικίλες και απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο και γούστο: από deluxe σουίτες μέχρι σπιτάκι μέσα στη φύση, από πολυτελές γκουρμέ εστιατόριο μέχρι γραφικό ταβερνάκι ή φαγητό στο χέρι. Το Ναύπλιο τα έχει όλα. Και τώρα, στην ωραιότερη εποχή του χρόνου, ντύνεται και αυτό μαζί με μας φορώντας τα καλά του. Οι δρόμοι, τα στενά και οι πλατείες στολίζονται, events και εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος, οι μουσικές γεμίζουν με μελωδίες την πόλη και οι παραδοσιακές μυρωδιές ξεχύνονται από τα σπίτια, κάνοντας τους επισκέπτες να υιοθετούν το πιο γιορτινό τους χαμόγελο. Στο Ναύπλιο τα Χριστούγεννα δεν θα είναι απλά Καλά, θα είναι τα Καλύτερα της ζωής σας!   

Πού θα μείνετε
Αν σας αρέσει να βρίσκεστε στο επίκεντρο των γεγονότων και των εκδηλώσεων, το Xenon Inn (πλατεία Συντάγματος) είναι η επιλογή σας, με δωμάτια και σουίτα που στεγάζονται σε ένα αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο, με μοντέρνα και παράλληλα παραδοσιακή ατμόσφαιρα.
Για όσους αγαπούν το αφαιρετικό design, το Deves hotel (Άργους 47 & Χαριλάου Τρικούπη) είναι το ιδανικό ξενοδοχείο, που χαρακτηρίζεται από την ησυχία του αν και κεντρικό και δίνει έμφαση στην καθαριότητα, την οικολογία και την απερίσπαστη χαλάρωση.
Αν για σας διαμονή σημαίνει «ταξίδι στο παρελθόν», επιλέξτε να μείνετε στα δωμάτια του Ilion hotel (Ευθυμιοπούλου 4 & Καποδιστρίου 6), ενός επιβλητικού κτιρίου 400 ετών, ανακαινισμένου και εξοπλισμένου με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με εξαιρετικά έπιπλα-αντίκες του 18ου και 19ου αιώνα.
Αν πάλι αναζητάτε την επαφή με τη φύση, κλείστε δίχωρο διαμέρισμα, studio ή μεζονέτα στο Αγρόκτημα Ελιά (Νέα Τίρυνθα), το οποίο βρίσκεται μέσα στις ευλογημένες ελιές, και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, μόλις 10 λεπτά από την πόλη. Ο Γιώργος, ο ιδιοκτήτης του, θα είναι εδώ να σας εξυπηρετήσει. 

  


Πού θα φάτε

Τα Φανάρια (Σταϊκοπούλου 13) είναι η παλαιότερη ταβέρνα στην οδό της Σταϊκοπούλου και μάλιστα έχει τόσο εξαιρετικά μαγειρευτά και πιάτα ελληνικής κουζίνας που προτείνεται και από τον Fodor’s, έναν από τους εγκυρότερους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς.
Στον Στάβλο (Προφήτη Ηλία 12) ο Νίκος και η Φωτεινή ξέρουν από καλό κρέας και φτιάχνουν προβατίνα, αρνάκι και παϊδάκια στα κάρβουνα, κοκορέτσι και κρεατικά της ώρας, που σερβίρονται σε ένα καθαρό και οικείο περιβάλλον.
Για art περιβάλλον που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο, αλλά και για χριστουγεννιάτικο μενού με δημιουργίες του σεφ που θα σας μείνουν αξέχαστο, θα πάτε στο εστιατόριο ΠρόΠολις, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης (Πλατεία Σταϊκόπουλου).
Λίγο πιο έξω από την πόλη, στο χωριό Λευκάκια θα βρείτε την ταβέρνα Ψαλίδας και θα γνωρίσετε την αεικίνητη Βάσω που μαγειρεύει μαμαδίστικα πιάτα και τον σύζυγό της τον Γιώργο που ψήνει στα κάρβουνα- θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.

  


Take away γεύσεις
Στο αγαπημένο της νεολαίας και όχι μόνο, Gyro-κομείο (Σιδηράς Μεραρχίας 11 & Πολυζωίδου) ό,τι και αν πάρετε πακέτο (burger, σουβλάκι, μπιφτέκι, παϊδάκια, εξοχικό και κοτόπουλο σούβλας) να θυμάστε ότι τα κρέατά του είναι πρώτης ποιότητας και οι πατατούλες του φρεσκοκομμένες.
Οι γνώστες και απαιτητικοί του κρέατος θα πάτε στη Φάρμα Μαρνέρης (Ασκληπιού 17-19), εδώ όπου το κρέας προέρχεται από την ιδιόκτητη κάθετη μονάδα παραγωγής. Παραγγείλτε σουβλάκι, πίτες, κοτόπουλο σχάρας, μαγειρευτά αλλά και την τοπική μπογάνα.




Για καφεδάκι και ποτό
Το 3Sixty Café (Παπανικολάου 26) ανήκει στα hot spots της πόλης και αποδεικνύει συνεχώς ότι «το υπέροχο είναι προνόμιο όλων μας». Σε ένα περιβάλλον με διακόσμηση που έχει πάρει ένα από τα 19 world design awards, θα πιείτε τον καφέ σας ή το φρέσκο χυμό σας και θα απολαύσετε ένα δυναμωτικό πρωινό ή ελαφριά σνακ. Και φυσικά, το εξαιρετικό του μενού θα σας κάνει να επιστρέψετε εδώ για γεύμα και δείπνο που πάντα έχει να πει κάτι διαφορετικό στον ουρανίσκο σας. Ιδανική επιλογή για ρεβεγιόν και όχι μόνο!  Ζητήστε το ειδικό μενού για το ρεβεγιόν και κλείστε σύντομα τραπέζι.
Αν ο καφές για σας συνδυάζεται με «θέα Μπούρτζι», πηγαίνετε στο Κοντογιώργος café (Ακτή Μιαούλη 3) και απολαύστε τέλειο καπουτσίνο, χυμό αλλά και πρωινό ενώ χαζεύετε την περατζάδα και θα βλέπετε και το Μπούρτζι απέναντι. Το απόγευμα συνοδεύστε τον καφέ με μια... βάφλα!
Τα λιλιπούτεια, εναλλακτικά στέκια είναι η αδυναμία σας; Το café- bar Σκαντζόχοιρος (Αθ. Σιώκου 3) μοιάζει με μικροσκοπικό σπιτάκι, γεμάτο χρώμα και θετική ενέργεια και αποτελεί την alternative επιλογή σας. Πιείτε καφεδάκι, ποτάκι ή κοκτέιλ με την παρέα σας και υποδεχτείτε διαφορετικά τις γιορτές! 




Για γλυκό και παγωτό
Όσοι ξέρουν να διακρίνουν το αυθεντικό ιταλικό παγωτό, πηγαίνουν με κλειστά τα μάτια στην gelateria da Roberto (Σταϊκόπουλου 18). Εδώ ο Roberto όχι μόνο δημιουργεί γεύσεις αλλά ξυπνά αισθήσεις και αναμνήσεις ενώ η σύζυγός του Βούλα εξυπηρετεί με τον φιλικό της τρόπο. Για τις γιορτές έχουν φτιάξει χειροποίητα ιταλικά panettone και pandoro, με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση- τέλεια για να τα πάρετε σπίτι ή να τα προσφέρετε δώρο. 




Δώρα-Shopping
Θέλετε ιδιαίτερα δώρα, με ξεχωριστό στυλ και μοναδικότητα; Πηγαίνετε στο My Bling (Ηρακλέους 9 και Αιγίου), το ατελιέ της ταλαντούχας σχεδιάστριας Σοφίας Χατζήνα, που δημιουργεί υπέροχα κοσμήματα και μοναδικά εποχικά δώρα.
Στην uber stylish boutique omberon (Κοκκίνου 8), επιλέξτε ανάμεσα στις σύγχρονες και διαχρονικές δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, ρούχα, κοσμήματα και παπούτσια, σε ένα χώρο που δένει αρμονικά με την αρχιτεκτονική της πόλης και διαθέτει φρέσκο αέρα.
Στο Λαϊνέλι (Βασιλέως Κωνσταντίνου 3) και τι δεν θα βρεις: χειροποίητα κοσμήματα, γούρια, μουσικά κουτιά, πίνακες, καδράκια, διακοσμητικά, παιχνίδια, επιτραπέζια, αυτοκινητάκια, δώρα για όλες τις ηλικίες. Και αν χαθείτε στην ποικιλία του, ο Θανάσης είναι εδώ για να σας βοηθήσει.
Για τους λάτρεις του καπνού, το Καπνοπωλείο (Σταϊκοπούλου 1 και Φαρμακοπούλων) είναι ο παράδεισός τους. Εδώ εκτός από πούρα, ναργιλέδες, πίπες και τα αναλώσιμά τους, η Μαρία θα σας δείξει και ντιζαϊνάτους αναπτήρες, στυλό, αλλά και μαχαίρια και σουγιάδες, ιδανικές λύσεις για δώρα.

  


Πώς θα φτάσεις στο Ναύπλιο
Έλα με το ΚΤΕΛ: σε 2 ώρες και ένα τέταρτο θα είσαι εδώ (σταθμός Κηφισού, τηλ. 210-5134588, κόστος εισιτηρίου: 23 ευρώ aller retour). Κλείσε εγκαίρως τα εισιτήρια- και για την επιστροφή σου!
Έλα με αυτοκίνητο ή δίτροχο: θα φτάσεις σε περίπου 1,5 ώρα, εξαρτάται από την κίνηση. Θα πάρεις την νέα Εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, στην Κόρινθο θα στρίψεις προς Τρίπολη, στην Εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως. Θα βγεις στην πρώτη έξοδο μετά τα διόδια στο Σπαθοβούνι και θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες για Ναύπλιο στην παλιά Εθνική οδό. (κόστος: διόδια Ελευσίνας & Κορίνθου 3,90€ για αυτοκίνητο/ 2,80€ για μηχανή, διόδια Σπαθοβουνίου 2,50€ για αυτοκίνητο/ 1,50€ για μηχανή).

Tip
Για να μάθεις τι συμβαίνει στην πόλη δες το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Xmas_square.jpg