Μπογάνα

Gallery_main_mpoganaka1

Πρόκειται για τοπική σπεσιαλιτέ, με αρνάκι γάλακτος και ολόκληρες πατάτες, σε γάστρα. Η παραδοσιακή μπογάνα, σιγοψήνεται για αρκετές ώρες στον ξυλόφουρνο, το αρνάκι πραγματικά λιώνει και οι πατάτες αποκτούν ένα πορτοκαλί χρώμα. Αν το δοκιμάσεις χωρίς να ξέρεις από τι κρέας φτιάχνεται, δύσκολα θα καταλάβεις ότι είναι αρνί.

Αυτό το ήξερες;
Αν βρεθείς σε έναν τοπικό γάμο, τότε το πιθανότερο είναι να το δοκιμάσεις, αφού συνήθως αποτελεί το κυρίως φαγητό για αυτήν την περίσταση.

Tip
Δεν πρόκειται απλά για αρνί με πατάτες. Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεται σε συνδυασμό με το ψήσιμο δίνουν στην μπογάνα μια ιδιαίτερη γεύση.

Μπορείς να το δοκιμάσεις
Τα Φανάρια
Σταϊκοπούλου 13, 21100, Ναύπλιο (Παλιά Πόλη)
T +30 27520 27141

«Επιστροφή στη Λίστα
Developed by eproductions | Design S. Grammenos