BACK TO ALL

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, 6 Μαρτίου 2016

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Ναυπλίου, διοργανώνεται ο Μαραθώνιος Ναυπλίου. Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου φιλοδοξεί να γίνει η πόλη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε  Μαραθώνιο - Ημιμαραθώνιο στην Ελλάδα. Την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 3o Μαραθώνιο του Ναυπλίου στις 6 Μαρτίου 2016. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες Ημιμαραθωνίου, αλλά και αγώνας 5χλμ. Επίσης, θα υπάρχει και ο μικρότερος αγώνας "κοινωνικής προσφοράς" 2,5χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Η διοργάνωση
Ο αγώνας οργανώνεται από το Δήμο Ναυπλιέων, το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, εξασφαλίζοντας μια άρτια και υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Οι αγώνες
Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αξέχαστη την εμπειρία της συμμετοχής τους. Ο αγώνας θα οργανωθεί με πολλές και σημαντικές καινοτομίες, μέσα σε ένα εορταστικό και με μουσική πανδαισία περιβάλλον, παράλληλα με την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, το βαρύτιμο μετάλλιο, τα ισοτονικά ποτά στους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής, τις τέντες και τις υποδομές υποστήριξης στο χώρο εκκινήσεων και τερματισμών, τις αψίδες, τη σήμανση και τα κιγκλιδώματα που οριοθετούν τη διαδρομή και προστατεύουν τον αγώνα.

Οι διαδρομές
- Μαραθώνιος 42,915km
- Ημιμαραθώνιος 21,1km
- Αγώνας δρόμου 5km
- Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 km
- Ημιμαραθώνιας Συμμετοχικής Ποδηλατοδρομίας 21,1km

Εγγραφές
Η περίοδος των εγγραφών ορίστηκε μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.   
Υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι Εγγραφής:
α. Με οn - line εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: On-line Αίτηση Συμμετοχής
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στον αριθμό τηλεφώνου: +30 27520 23288
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, οδός Νέας Κίου 1 (κολυμβητήριο) Τηλ +30 27520 99085
Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων
Λεωφόρος Ναυπλίου/Νέας Κίου 1- Τηλ: +30 27520 99085, Fax: +30 27520 23288, Email:info@nafpliomarathon.gr

Είδη Εγγραφής
Για πληροφορίες πατήστε εδώ

Κόστος εγγραφών
Για να δείτε αναλυτικά το κόστος συμμετοχής πατήστε εδώ

Μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό σποτ εδώ

Αυτό το ήξερες;
Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.nafpliomarathon.gr), παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του αγώνα και προσφέρει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων και των φορέων, εταιριών που υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2014 και πλέον έχει γίνει θεσμός.
Η διοργάνωση του 2016 θα περιλαμβάνει, ιδιαίτερα για τους Μαραθωνοδρόμους και Ημιμαραθωνοδρόμους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τους αγώνες, πολλές καινοτομίες και δωρεάν παροχές που αντίστοιχες δεν υπάρχουν σε καμία διοργάνωση στην Ελλάδα.

Marathonios16_1.jpg
Marathonios16_2.jpg
Marathonios16_3.jpg
Marathonios16_4.jpg
Marathonios16_5.jpg
Marathonios_2016_O1.jpg