BACK TO ALL

Παραλία Αρβανιτιά

Αρβανιτιά: Η πιο δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου
Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, από το να μένεις σε μια πόλη, που ζει και αναπνέει 12 μήνες το χρόνο έχοντας τα πάντα σε απόσταση αναπνοής. Φαντάσου καλοκαιρινό σκηνικό: τελειώνεις τη δουλειά το μεσημέρι, παίρνεις πετσέτα και μαγιό και, χωρίς καν να οδηγήσεις, είσαι στην παραλία σε 10 λεπτά. Ε, όχι, δεν υπάρχει καλύτερο!

Εδώ βρίσκεις τα πάντα
Αυτός είναι ένας μόνο λόγος, που η παραλία της Αρβανιτιάς είναι η πλέον δημοφιλής στο Ναύπλιο. Ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι, συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή, θα δώσεις τις δικές σου "μάχες" με τα μακροβούτια. Το μέγεθός της δεν λέει και πολλά (μόλις 200 μέτρα) αλλά τα νερά της είναι καθαρά και μάλιστα, βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία. Εδώ θα βρεις όλα τα κομφόρ: ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στα βότσαλα, ντουζάκι, WC και φυσικά καφεδάκι. Σε περίπτωση που έρχεσαι από μακριά και έχεις φέρει αυτοκίνητο, υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο. Η αγαπημένη παραλία των κατοίκων του Ναυπλίου θα γίνει και η δική σου αγαπημένη!

Αυτό το ήξερες;
Σύμφωνα με το μύθο: Η περιοχή πήρε το όνομά της από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λένε, πως ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα.
Στην πραγματικότητα: από τα χρόνια της Ενετοκρατίας κιόλας, κατοικούσαν στην περιοχή Αλβανοί, που της έδωσαν το όνομα Αρβανιτιά.

ArvanitiaBeach670Ν1.jpg
ArvanitiaBeach670Ν2.jpg

37.563072788122, 22.79925942421