BACK TO ALL

Παραλία Κιβέρι

Αναζητώντας την ηρεμία, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, φτάνεις στο μικρό ψαροχώρι του Κιβερίου.

Δυο παραλίες σε απόσταση λίγων μέτρων
Στο Κιβέρι, θα βρεις δύο παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία είναι οργανωμένη, έχει όμως αρκετά μαγαζάκια, όπου μπορείς να βρεις ό,τι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ, ως και φρέσκο ψάρι. Για να πας στη δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως το φάρο, δεξιά από την μεγάλη παραλία. Θα βρεθείς σε μια μικρή παραλία με πέτρες, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και πολύ καθαρά.
Αν πάλι ψάχνεις ηρεμία, μπορείς να ακολουθήσεις δεξιά της μικρής παραλίας το μονοπάτι, και θα βρεις μικρές αγκάλες, ίσα που να χωρούν την παρέα σου.

Πώς θα πας
Ακολουθείς την παραλιακή οδό Ναυπλίου-Μύλων. Στο τέλος του δρόμου στρίβεις αριστερά, στην παλιά εθνική οδό Άργους–Τριπόλεως και μετά από ένα χιλιόμετρο ακολουθείς αριστερά τις ταμπέλες. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση. Βάζεις στο GPS προορισμό Κιβέρι και ακολουθείς τις οδηγίες!

Αυτό το ήξερες;
Στην προβλήτα προς την μικρή παραλία, θα δεις πολλούς ψαράδες με καλάμια ή πετονιές. Αν είναι ένα από τα αγαπημένα σου χόμπι, τότε μην ξεχάσεις να προμηθευτείς τα απαραίτητα σύνεργα.

Tip
Αξίζει να δοκιμάσεις φρέσκο ψαράκι στα δυο-τρία μικρά ταβερνάκια, που βρίσκονται στο χωριό.

KIBERINR1.jpg

37.5243, 22.7319