BACK TO ALL

7ος Παλαμήδειος Άθλος – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός, καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου! Η Διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Οι εκδηλώσεις φέτος εντάσσονται στα πλαίσια του εορτασμού για την 200ή επέτειο της άλωσης του κάστρου του Παλαμηδίου και απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Οι δρομείς, που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης, θα απολαύσουν έναν αγώνα, που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές μαζί με μία μεγάλη γιορτή στο πανέμορφο Ναύπλιο!
Ο 7ος Παλαμήδειος Άθλος επιστρέφει, συμπεριλαμβάνοντας και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου, που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 27 Νοεμβρίου του 2022, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Λαμπαδηδρομία
Κατά τις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου παρέλαβε την Φλόγα του Μαραθωνίου. Την παραμονή του αγώνα λοιπόν, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η Φλόγα του Μαραθωνίου με μια υπέρλαμπρη Λαμπαδηδρομία ανεβαίνει σκαλί-σκαλί στο κάστρο του Παλαμηδίου, για να ανάψει τον βωμό και να σημάνει την έναρξη της Διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου θα λαμπρύνει με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Οι λαμπαδηδρόμοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος και από εκεί, με διαδρομή επί της οδού Αμαλίας, με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Πολεμικό Μουσείο, το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια και το άγαλμα του Στάϊκου Σταϊκοπούλου, όπου θα γίνει και μια μικρή τελετή με την Φιλαρμονική του Δήμου, θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία με την άνοδο στο κάστρο από την είσοδο της 25ηςΜαρτίου. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα φτάσει στην κορυφή του κάστρου και θα ανάψει τον βωμό, θα σβήσουν τα φώτα του κάστρου... Μία μοναδική εκδήλωση, ένα μοναδικό θέαμα!

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Διαδρομές
-  Παλαμήδειος Άθλος, 5χλμ αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου
-  Αγώνας δρόμου 10χλμ, με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων
-  Αγώνας δρόμου 5χλμ.
-  Διαδρομή 2,5χλμ.

Palamidios Athlos, Nafplio Castle Run, Παλαμήδειος Άθλος 2016
Λαμπαδηδρομία Παλαμηδίου, Palamidi Torch Relay

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Παλαμήδειο Άθλο -5 χλμ., τα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και της διαδρομής 2,5χλμ. στο website Nafplio Castle Run και στο Facebook της Διοργάνωσης.

Εγγραφές
Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου για τις ομαδικές εγγραφές. 
Υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι εγγραφής:
-  Με Online εγγραφή
-  Βάσει διαθεσιμότητας, στο Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργήσει στο "Φουγάρο", 25 και 26 Νοέμβρη 2022 από τις 11:00 έως τις 19:00.

Πρόγραμμα Αγώνων
Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης, 07:00 – 13:00
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., 08:45
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., 10:30
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ., 11:30
Εκκίνηση Castle Run, 12:45
Απονομές, 13:00 – 14:00

Εκπτώσεις μετακίνησης
Η ΚΤΕΛ Αργολίδας προσφέρει έκπτωση 50% για την μετακίνηση των συμμετεχόντων στον Παλαμήδειο Άθλο 2022, από Αθήνα προς Ναύπλιο και επιστροφή: https://ktelbus.gr/arg/ticketweb/#/
Αναλυτικά προσφέρει: 50% έκπτωση στο κόστος μετακίνησης μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια της ΚΤΕΛ Αργολίδας προς το Ναύπλιο για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 25-26-27/11/22 και από το Ναύπλιο για Αθήνα την Κυριακή και τη Δευτέρα 27-28/11/22. Οι ενδιαφερόμενοι, για να τύχουν την έκπτωση, θα πρέπει να δηλώσουν τον κωδικό της ολοκληρωμένης εγγραφής τους ή να προσκομίσουν στα εκδοτήρια την επιβεβαίωση, που λάβανε ηλεκτρονικά για την συμμετοχή τους στον "Παλαμήδειο Άθλο", μαζί με την Ταυτότητά τους.

Εκπτώσεις διαμονής
Το Επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης ΑΜΑΛΙΑ Ναυπλίου προσφέρει έκπτωση στο δίκλινο δωμάτιο (80€) για όλους τους συμμετέχοντες και τα συνοδευτικά πρόσωπα.
Η κάθε κράτηση, ατομική ή ομαδική, θα γίνεται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με επικοινωνία στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας ΑΜΑΛΙΑ, τηλ. 210 6072120, -126 και e-mail: fitamalia@amaliahotels.com
· Μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό μπουφέ, 70€ - ημερησίως
· Δίκλινο δωμάτιο με πρωινό μπουφέ, 80€- ημερησίως
· Τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό μπουφέ, 92€ - ημερησίως
· Φόρος διαμονής του ποσού 3,00€ ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου.
· Παράταση του check out, έως ώρα 15.00 στις 27/11, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Αυτό το ήξερες;
Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία μοναδική στο είδος της Διοργάνωση! 
Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) και εφαρμόζει το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΥΕΕ της ΓΓΑ.
Ο αγώνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ η Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου "ΑμεΑ Αργολίδας".

37.562515737168, 22.802349328995