BACK TO ALL

Μυκήνες - 15ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ancient Mycenaean Trail Run

Ανακοινώθηκε για την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 η διοργάνωση του 15ου Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου, από τις Μυκήνες στην Προσύμνη, απόστασης 7 χλμ. Οι εγγραφές άνοιξαν και η εμπειρία είναι μοναδική!

Η διαδρομή αυτή, ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου, που συνδέει την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές. Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους και δωρεάν.

Οι Μυκήνες περιβάλλονται με τα μοναδικά ίχνη ενός αρχαίου οδικού δικτύου του 13ου αι. π.Χ., που συνέδεε την ακρόπολη με την ενδοχώρα προς Βορρά και τα λιμάνια που επικοινωνούσαν με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Σήμερα, αυτοί οι δρόμοι αποτελούν το καλύτερο διατηρημένο οδικό δίκτυο της εποχής και σε συνδυασμό με το επιβλητικό ορεινό και βραχώδες περιβάλλον, που παραμένει αναλλοίωτο ως προς τις γεωργικές καλλιέργειες και τη κτηνοτροφία, συνθέτουν ένα μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό τοπίο και αποτελούν σημαντικό τεκμήριο του υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας των μηχανικών της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (Πηγή: ancientmycenaeantrail.wordpress.com).

15ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος, 15th Ancient Mycenean Road

Αγώνες - ώρα εκκίνησης
8:00 - Περιπατητές, Αρχαίος δρόμος 8 χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολουθήσουν τον αρχαίο δρόμο μήκους 8 χλμ. και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή του Μουσικού σχολείου Αργολίδας (Τ.Δ. Προσύμνης) κ. Παναγιώτη Ψύχα.
8:45 - Ιππείς 8 χλμ. Η ίδια ως άνω διαδρομή, αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο.
09:00 - Δρομείς, 7 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροποσίας στο 4ο χλμ.

Σημείο εκκίνησης - τερματισμού
Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών, εκκίνηση στην Πύλη των Λεόντων και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης, Δήμου Άργους Μυκηνών. 

Μετακίνηση
Η μετακίνηση των συμμετεχόντων από το χώρο τερματισμού στο χώρο εκκίνησης, θα γίνει με λεωφορείο στις 11:30 με 12:00.
Στους χώρους εκκίνησης, θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων, για να τους μεταφέρει στον τερματισμό, από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.

Απονομές
Απονομή κυπέλλων θα γίνει στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες.
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς και αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση, δίπλωμα συμμετοχής.

Πληροφορίες - Εγγραφές
Τ. +30 27510 25867
U. www.kekpaa.gr

Δηλώσεις συμμετοχής
Για τους δρομείς και τους περιπατητές, ξεκινούν από 15 Μαΐου, μέχρι και την Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023.
Οι δηλώσεις γίνονται στον ακόλουθο σύνδεσμο (δρομείς και περιπατητές): https://event.athletopia.com/arhaiosmykhnaikosdromos?step=1
Αιτήσεις δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα.

Υγειονομική κάλυψη
Στον 15ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από το γιατρό κ. Αντωνάκο Ηλία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, το Ε.Κ.Α.Β. Αργολίδας και τη ΦΙΛ.Μ.Α. (Φίλοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδας).

Οργανωτική Επιτροπή
Δελής Νίκος, T. +30 693 7579 375 (Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός)
Βύρλας Δημήτριος T. +30 697 4481 474 (Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας)
Παναγιώτης Ψύχας T. +30 697 2448 668 για περιπατητές (καθηγητής του Μουσικού σχολείου Αργολίδας)
Σιαχάμης Νικόλαος T. +30 693 9672 096 (Γραμματέας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας)
Μπινιάρης Γεώργιος T. +30 697 2732 737 (Πρόεδρος Τοπ. Κοιν. Προσύμνης)

Αυτό το ήξερες;
Στο τέλος των αγώνων, θα υπάρχουν Μουσικές επιλογές από Dj και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές μπανάνες, χυμός και παραδοσιακό γεύμα, με συνοδεία κρασιού.
Tον 15ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο συνδιοργανώνουν το Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους – Μυκηνών, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας, ο σύλλογος "οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού" και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.

Photos: Panaghiotis Athanasopoulos, Patricia van der Wal

Ancient Mycenaean Trail Run
Ancient Mycenaean Trail Run

37.730848462535, 22.756478190422