BACK TO ALL

10 πράγματα που αγαπώ στο χειμωνιάτικο Ναύπλιο

Ναυπλιο από τη θάλασσα, Nafplio view from the sea

Τα κλισέ δεν τα συμπαθώ, πιστεύω όμως απόλυτα, πως το Ναύπλιο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να το αγαπώ λίγο πιο πολύ τον χειμώνα…

Αυτοί είναι οι 10 πρώτοι λόγοι, που μου έρχονται στο μυαλό:

1

Το Μπούρτζι φαντάζει βγαλμένο από ιστορία φαντασίας, έτσι καθώς χάνεται σχεδόν μαγικά μέσα σε ένα τοπίο ομίχλης.

2

Απολαμβάνεις τις βόλτες σου ακόμα και στα πλέον πολυσύχναστα σοκάκια και πεζόδρομους, χωρίς τη βουή του πλήθους.

3

Κάνεις έναν αναζωογονητικό περίπατο στην Αρβανιτιά ντυμένος καλά, και η ψυχή σου ζεσταίνεται από τα χρώματα που ντύνεται ο ουρανός καθώς ξημερώνει.

winter in Nafplio, χειμωνιάτικο Ναύπλιο, το Ναύπλιο το χειμώνα, Αρβανιτιά τον χειμώνα
4

Μετά από βροχή, τα πλακόστρωτα αντανακλούν τα αναπαλαιωμένα Κτίρια και είναι σαν να τσαλαβουτάς σε μια υγρή, μα πάντα γοητευτική πόλη. Σε ένα από αυτά τα υπέροχα αναπαλαιωμένα κτίρια, και μάλιστα στο πιο κεντρικό, μπορείς να μείνεις κιόλας! Στο Castellano Hotel & Suites, μένεις στις πιο απίθανες Σουίτες πάνω στην Πλατεία Συντάγματος!

5

Αναζητάς τη ζεστασιά ενός καλού καφέ ή μιας ζεστής σοκολάτας στα φιλόξενα καφέ της πόλης, διαβάζεις βιβλία, παίζεις επιτραπέζια.

6

Η διάθεσή σου σε τραβάει στα ορεινά χωριουδάκια, εκεί όπου η μυρωδιά του ξύλου, που καίγεται στα τζάκια και το ψωμί, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια. Φαντάσου να μένεις κιόλας, σε ένα ανάλογο μαγικό σκηνικό, με το τζάκι στο δωμάτιό σου και την πιο απίθανη θέα! Δοκίμασε την εμπειρία στο Klymeni Traditional Homes.

7

Περνάς ώρες μέσα στα μουσεία της πόλης και γοητεύεσαι από την ιστορία του τόπου.

winter in Nafplio, χειμωνιάτικο Ναύπλιο, το Ναύπλιο το χειμώνα, περίπατος Αρβανιτιάς, περίπατος στο Ναύπλιο, Arvanitia walk in Nafplio
8

Χαίρεσαι να ακούς τα γέλια των παιδιών, καθώς παίζουν ανέμελα στις πλατείες, κουκουλωμένα στα μπουφάν τους.

9

Μπαίνεις στα μαγαζιά και πιάνεις κουβέντα με τους ιδιοκτήτες ανακαλύπτοντας φαντασία, δημιουργικότητα, όνειρα και την προσωπική ιστορία του καθενός.

10

Πηγαίνεις το απόγευμα στο αγαπημένο σου στέκι, για να πιεις λίγο αγιωργίτικο και να ζεσταθείς, και καταλήγεις βράδυ μέλος μιας παρέας που τραγουδάει και γελάει, γιατί ξέρει ότι η ζωή είναι στιγμές…

winter in Nafplio, χειμωνιάτικο Ναύπλιο, το Ναύπλιο το χειμώνα
winter in Nafplio, χειμωνιάτικο Ναύπλιο, το Ναύπλιο το χειμώνα

37.565865916714, 22.800006646601