BACK TO ALL

Πάσχα 2019 στο Ναύπλιο

Μπορεί οι οπαδοί της πόλης να υποστηρίζουν ότι περνάνε υπέροχα το Πάσχα στο κλεινόν άστυ, η αλήθεια είναι όμως, ότι εάν δεν αποδράσεις στην ελληνική επαρχία αυτές τις ημέρες, Πάσχα δεν βιώνεις.

Και το Ναύπλιο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το Πάσχα καθώς:
- Συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο αέρα και τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές, με την ανέμελη διάθεση και τον παραδοσιακό χαρακτήρα.
- Οι βουκαμβίλιες έχουν ανθίσει, τα σοκάκια ζωντανεύουν, τα παράθυρα ανοίγουν διάπλατα... Η Άνοιξη ταιριάζει πολύ στο Ανάπλι!
- Μπαίνεις αμέσως στο πασχαλινό κλίμα, αφού η πόλη ξεκινά τις εκδηλώσεις της από το Σάββατο του Λαζάρου.
- Αν έχεις παιδιά, περνάνε τέλεια, καθώς συμμετέχουν σε ένα σωρό εορταστικά δρώμενα και έρχονται σε επαφή με παραδοσιακά έθιμα, όπως τα Λαζαράκια, το Κυνήγι του Χαμένου Αυγού, τα Στεφάνια για τον Χριστό και τον Μάη.
- Αν έρχεσαι για πρώτη φορά ή πρόκειται να ξανάρθεις, σκέψου πως μπορείς να ανακαλύψεις τα κρυμμένα στο χρόνο μυστικά της παλιάς πόλης μέσα σε μόνο λίγη ώρα, καθώς μπορείς να κλείσεις θέση στο μοναδικό παιχνίδι μυστηρίου ανοικτού χώρου, το Nafplio Mystery Hunt και να το καταευχαριστηθείς!
- Η πόλη γεμίζει μυρωδιές από τα παραδοσιακά κουλουράκια και τσουρέκια και τις πασχαλινές κουλούρες, που ψήνονται στα σπίτια και στους φούρνους.
- Βιώνεις απόλυτα τη μυσταγωγία των ημερών ακούγοντας τους βυζαντινούς ύμνους και τις ωδές από τις τοπικές χορωδίες. Αι γενεαί πάσαι, Ω γλυκύ μου έαρ...
- Ακολουθείς την περιφορά των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, του Ναού της Παναγίας και του Ναού του Αγίου Νικολάου και παρακολουθείς τη συνάντησή τους στην πλατεία Συντάγματος, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και της Εκκλησιαστικής Χορωδίας. Ή πας στο Τολό, όπου και εκεί η περιφορά του Επιταφίου με τη συνοδεία πλοιαρίων και τους ψαλμούς αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία.
- Βλέπεις την πόλη να φωτίζεται από τα βεγγαλικά, που σκάνε στον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης. Χριστός Ανέστη! Αληθώς ο Κύριος!
- Περνάς μοναδικά σε κάποιο από τα γλέντια, που στήνονται στις πλατείες των χωριών, με τις σούβλες να γυρίζουν, τα κόκκινα αυγά, αλλά και τα γεμάτα κρασί ποτήρια να τσουγκρίζονται. Και φυσικά δεν παραλείπεις να φας φρυγαδέλι και αρνάκι φρικασέ.
- Απολαμβάνεις το πρώτο σου παγωτό με γεύση τσουρέκι και πίνεις τον πρώτο σου freddo της σεζόν χαζεύοντας την περατζάδα στην Μπουμπουλίνας ή την Ακτή Μιαούλη και το λουσμένο στον ήλιο Μπούρτζι απέναντι.

Στο Ναύπλιο η Ανάσταση γιορτάζεται με όλες σου τις αισθήσεις, κυρίως όμως σε κάνει να νιώσεις την προσωπική σου ανάταση, να αισθανθείς ευγνώμων που ζεις μερικές από τις καλύτερες στιγμές σου εδώ, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας…

Πασχαλινές προτάσεις

Για τη διαμονή σου:
Εάν αναζητάς ένα ξενοδοχείο με αύρα ιστορίας, κλείσε ένα δωμάτιο με θέα στο Μπούρτζι στο Grande Bretagne Hotel, στην πλατεία Φιλελλήνων, και ζήσε την εμπειρία. Ακόμη όμως κι αν δεν μείνεις εδώ, μην παραλείψεις να απολαύσεις τον καφέ ή το τσάι σου στην καφετέριά του, μέσα και στην αυλή.
Το Ναυσιμέδων, στη Σιδηράς Μεραρχίας, είναι ένα μοναδικό αναπαλαιωμένο αρχοντικό ιδανικό για σένα, που αγαπάς την αυθεντική παράδοση και τον αέρα εποχής σε συνδυασμό με την απόλυτη ποιότητα διαμονής.
Στο Έλενα Hotel, επίσης στη Σιδηράς Μεραρχίας, θα βρεις δωμάτιο σε συμφέρουσες τιμές και ένα οικογενειακό περιβάλλον ζεστασιάς και φιλοξενίας.

Για καφεδάκι και γλυκό:
Το Σοκάκι Café αποτελεί σταθερή αξία στην πόλη, με διακόσμηση που σε ταξιδεύει σε χώρες μακρινές, πολύ καλό καφέ, πλούσιο πρωινό και τις καλύτερες κρέπες στο Ναύπλιο!
Αν θέλεις να πίνεις τον καφέ σου και να νιώθεις την αύρα της θάλασσας κοιτώντας το Μπούρτζι ακριβώς απέναντί σου, η επιλογή σου λέγεται Κοντογιώργος Café, πάνω στην Ακτή Μιαούλη.
Στο Gelarto, που έχει μετατρέψει το παγωτό σε τέχνη, αλλά σερβίρει και καφεδάκι και γλυκά, θα βρεις μοναδικές γεύσεις gelato τώρα το Πάσχα: Πάβλοβα φράουλα, Lila Pause, Caprice, dohnut κρέμα, αλλά και vegan και νηστίσιμα, όπως τα sorbet μάνγκο, φράουλα και λεμόνι, και σοκολάτα bitter. Εκτός φυσικά από τις ήδη αγαπημένες γεύσεις, πανακότα, μπανόφι, γιαούρτι με passion fruit, buenno και πόσες άλλες…
Για ένα καφεδάκι στο χέρι και ένα γρήγορο απολαυστικό σνακ, θα πας στον φούρνο Μεσάλι. Η μυρωδιά από τα πασχαλινά τσουρέκια θα σου σπάσει τη μύτη και είναι σίγουρο πως δεν θα αντισταθείς ούτε σε αυτά, ούτε στα πεντανόστιμα γλυκά που φτιάχνονται εδώ.

Για φαγητό:
Στο νέο Itria cucina italiana, στην οδό Μπουμπουλίνας, ο διακεκριμένος σεφ Ηλίας Κόκκορης και η ομάδα του δημιουργούν τις πιο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. 
Το Βυζάντιο, ένα ταβερνάκι ανάμεσα στις βουκαμβίλιες, σερβίρει ελληνική και σέρβικη κουζίνα. Το Πάσχα θα βρεις εδώ ελληνικό παραδοσιακό πασχαλινό μενού, με αρνάκι φούρνου σκέτο λουκούμι!
Εάν τιμάς τις παραδοσιακές γεύσεις, θα πας στον Κήπο, στην πλατεία Φιλελλήνων, για νόστιμη μαγειρίτσα και αρνί σούβλας!
Τα Φανάρια είναι η παραδοσιακή ταβέρνα, που δεν προτείνεται τυχαία από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Εδώ θα απολαύσεις όλες τις γνωστές παραδοσιακές συνταγές, θα γευτείς την αυθεντική ελληνική μαγειρική. Όμως το Μ. Σάββατο το βράδυ, που πάνε εκκλησία, και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα θα είναι κλειστά. Γι' αυτό προτίμησέ το όλες τις άλλες ώρες.
Πάσχα σημαίνει χωριό! Εάν συμφωνείς, πήγαινε στο Αλεξάνδρου γη, στο χωριό του Προφήτη Ηλία, για αρνί, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά και ζωντανή μουσική.
Στα Λευκάκια, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία της Υπαπαντής, στον Ψαλίδα, σε περιμένει η Βούλα με τις μαμαδίστικες νοστιμιές της. Μετά την Ανάσταση θα φας εκεί εξαιρετική μαγειρίτσα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα βάζουν σούβλες και ψήνουν αρνιά τιμώντας την παράδοση.

Για ξεχωριστά δώρα:
Special edition πούρων, παρεφερνάλια για καπνιστές και μια ιδιαίτερη συλλογή ποτών σε περιμένουν στο Καπνοπωλείο, για να επιλέξεις ξεχωριστά δώρα για όσους γιορτάζουν.
Στο Mediterraneo Wine & Deli θα βρεις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που πριν επιλέξεις για δώρα, σου προτείνω να γευθείς συνοδεία εξαιρετικών deli γεύσεων.   
Στο Πολυτίμη, η ίδια η δημιουργός θα σε ξεναγήσει στον ιδιαίτερο αυτό χώρο τέχνης και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα καλύτερα δώρα για φίλους ή και για το σπίτι σου. Ρώτησέ την για τα καντήλια, το σήμα κατατεθέν της, και για τα εντυπωσιακά βάζα raku.
Πολύ κοντά, στις Αγνύθες, για τις δροσιές της άνοιξης, θα βρεις πολύχρωμες υφαντές εσάρπες και φουλάρια, που εντυπωσιάζουν. Υπέροχο πασχαλινό δώρο, πάντα χρήσιμο, που θα εκτιμηθεί. Για δε τους κυρίους, μοναδικές υφαντές γραβάτες, που δε θα δείτε πουθενά αλλού! Ομορφιά, που ρέει στο χρόνο!...

Χριστός Ανέστη στο Ναύπλιο, λοιπόν!

Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio

37.568336926578, 22.808813452721