BACK TO ALL

Xmas Guide - Αξέχαστα Χριστούγεννα στο στολισμένο Ναύπλιο

Χριστούγεννα, Ναύπλιο, Christmas, Nafplio


Θέλεις να περάσεις τις γιορτές σου σε ένα μέρος φωτεινό κι ονειρεμένο, όπου όλα γύρω σου εκπέμπουν μαγεία; Καλωσήρθες στο γιορτινό Ναύπλιο!

Η πόλη που αγάπησες για τις μονοήμερες εκδρομές σου και που κάνει τις διακοπές σου ανεπανάληπτες, έχει φορέσει τώρα τα γιορτινά της, έχει γεμίσει μελωδίες και μυρωδιές, κάλαντα και γέλια, χορωδίες κι εκδηλώσεις και σε περιμένει. Εσύ, απλά φτιάξε τη βαλίτσα σου και όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε αναλάβει εμείς:
 

Διαμονή στο Ναύπλιο, accommodation, nafplio, christmas


Πού θα μείνεις
Ένα μεγάλο ατού της πόλης είναι, ότι μπορείς να βρεις κατάλυμα όποιο κι αν είναι το γούστο σου, οι ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή αλλά και το budget σου. Από απλά δωμάτια ξενοδοχείων, μέχρι πολυτελείς σουίτες στην πόλη, και από ξενώνες μέχρι διαμερίσματα στην εξοχή, το Ναύπλιο είναι top στο θέμα διαμονής και φιλοξενίας.

Αν σου αρέσει να μένεις μέσα στην παλιά πόλη, για να νιώθεις στο επίκεντρο των γεγονότων και των εκδηλώσεων, προτίμησε το ολοκαίνουργιο Castellano Hotel & Suites, στη μικρή πλατεία της Αμαλίας Όθωνος, με ονειρεμένα δωμάτια και σουίτες σε περιβάλλον εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.
Υπέροχο και ιδανικό για οικογένειες, το Latini Family Hotel πάνω στη γραφική πλατεία Φιλελλήνων, θα σε αγκαλιάσει στο φιλόξενο περιβάλλον του και θα κάνει τις διακοπές σου μοναδικές.
Εάν πάλι προτιμάς την ησυχία και την ηρεμία της εξοχής, σου προτείνω το Nafplia Terra, έναν νεόδμητο ξενώνα μέσα σε ελαιώνα, 1,5 χλμ από την πόλη, με απίστευτη θέα από όλα του τα δωμάτια.
Και αν επιθυμείς να βιώσεις την απόλυτη ζεν εμπειρία διαμονής λίγο πιο μακρυά, η οικογένεια Frunze θα σε καλοδεχτεί, στο επίσης νεόκτιστο Frunze Luxury Apartments στον Άγιο Ανδριανό, αγκαλιασμένο από πορτοκαλιές και με θέα στο Παλαμήδι, το βουνό και τα καταπράσινα κτήματα.

Xmas Guide, Christmas food in Nafplio, Χριστούγεννα 2019 φαγητό στο Ναύπλιο

Πού θα φας    
Και εδώ οι επιλογές σου είναι πολλές, είτε θες να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα, είτε θες να απολαύσεις το γεύμα σου με κρασί και την παρέα σου. Για τις ιδιαίτερες, όμως, βραδιές του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αξίζει να ντυθείς όμορφα και να βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια.

Θα δοκιμάσεις τα εκλεπτυσμένα πιάτα του εορταστικού μενού του μοναδικού 3Sixty Grill Dining, συνοδεία εξαιρετικών κρασιών, μέσα σε ένα περιβάλλον που αποθεώνει την καλή αισθητική.
Στο Itria cucina italiana, ο chef δημιουργεί τα πιο νόστιμα ιταλικά πιάτα, φτιαγμένα με αυθεντικές πρώτες ύλες από τη γείτονα χώρα -ρώτησε για το εορταστικό μενού και τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ του.
Για τους λάτρεις της πλατείας Συντάγματος, το Μέντωρ αποτελεί ιδανική επιλογή, προσφέροντας γευστικές δημιουργίες που απολαμβάνει όλη η οικογένεια, σε ένα προσεγμένο περιβάλλον.

Xmas Guide, Christmas coffee in Nafplio, Χριστούγεννα 2019 καφές στο Ναύπλιο

Πού θα πιεις καφέ και ποτό
Πριν ξεκινήσεις τη βόλτα σου στα στολισμένα στενά της πόλης -ή θέλοντας να την ολοκληρώσεις με τον πιο χαλαρό τρόπο- ένας καλός καφές με την οικογένεια ή την παρέα σου επιβάλλεται.

Στο Ξένον café στην πλατεία Συντάγματος, τα παιδιά θα παίζουν ανέμελα όσο εσύ θα πίνεις τον εσπρέσο σου, που θα φτάσει με συνοδεία λαχταριστών λουκουμάδων, ενώ μπορείς εδώ το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου χαζεύοντας την στολισμένη πλατεία.
Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Σοκάκι προσφέρει τόσο τον καλό καφέ, όσο και νόστιμα σνακ και γλυκά, αλλά και ένα mix&match περιβάλλον, που σε δελεάζει να καθίσεις εκεί με τις ώρες- αγαπημένο στέκι και για ποτό.   
Στο Πλεκτήριο, κοντά στο Βουλευτικό, θα ακούσεις ωραίες μουσικές, θα απολαύσεις καφεδάκι και βάφλες, ενώ εάν ο καιρός είναι καλός, μπορείς να καθίσεις έξω χαζεύοντας την περατζάδα της Σταϊκοπούλου.
Εάν όμως το μόνο που θέλεις να βλέπεις μπροστά σου είναι το μαγευτικό Μπούρτζι, η επιλογή σου είναι σίγουρα το Κοντογιώργος Café στην Ακτή Μιαούλη (παραλία Ναυπλίου), με υπέροχη θέα στη θάλασσα και top ποιότητα καφέ.
Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού, αλλά και της καλής παρέας, θα χαλαρώσεις δοκιμάζοντας οίνο που ευφραίνει, στο καινούριο Alkioni wine bar, στην παλιά πόλη.

Xmas shopping Guide, Christmas shopping in Nafplio, Christmas gifts in Nafplio, Χριστούγεννα 2019 δώρα στο Ναύπλιο, Χριστούγεννα 2019 αγορές στο Ναύπλιο

Πού θα ψωνίσεις τα δώρα
Φυσικά και δεν χρειάζεται να τα έχεις ψωνίσει από πριν, αφού όλοι πια ξέρουν, πως στο Ναύπλιο βρίσκεις τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά και τα πιο ξεχωριστά δώρα.  

Εάν θέλεις να δωρίσεις κάτι σε ρούχο ή αξεσουάρ ή να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου (οι γυναίκες), στην μπουτίκ Poppy's Clothing η Πόπη θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε κομψά και μοντέρνα outfits, μοναδικά αξεσουάρ που συμπληρώνουν κάθε look και δερμάτινες χειροποίητες τσάντες by Elena Athanasiou.
Εάν συμφωνείς μαζί μου, ότι ένα προσεγμένο καλάθι με κρασιά και delicatessen νοστιμιές αποτελεί διαχρονικά ένα ξεχωριστό δώρο, στο Mediterraneo Wine & Deli θα καταλάβουν ακριβώς τι θέλεις -μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κάποια από τα κρασιά πριν φύγεις.  
Για τους φίλους, που απολαμβάνουν ένα καλό πούρο ή/και αγαπούν το καλό ποτό, η Μαρία στο Καπνοπωλείο θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε μια ποικιλία από πούρα και είδη καπνιστού, ενώ θα σου προτείνει και το κατάλληλο ποτό, που θα μετατραπεί σε μοναδικό δώρο.

Απόλαυσε αυτές τις γιορτές όπως εσύ θέλεις. Με ησυχία, με πολύ κόσμο, μέσα στα θεματικά πάρκα με τον Άγιο Βασίλη, κάτω από τα λαμπερά λαμπιόνια της πόλης... Ας ζήσουμε τα Χριστούγεννα και ας υποδεχτούμε το Νέο Έτος με μια υπόσχεση: Το Ναύπλιο θα τα κάνει πάντα όλα πιο φωτεινά! Καλές γιορτές σε όλους!   

nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
accommodation proposals in Nafplio, Nafplio stay 2019, διαμονή στο Ναύπλιο 2019
nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
φαγητό στο Ναύπλιο, εστιατόρια Ναύπλιο, προτάσεις φαγητού Ναύπλιο, best food in Nafplio, restaurants in Nafplio
nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
καφέ και ποτό στο Ναύπλιο, coffee and drinks in Nafplio, cafe bars in Nafplio, καφέ και μπαρ στο Ναύπλιο
nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
Xmas shopping Guide, Christmas shopping in Nafplio, Christmas gifts in Nafplio, Χριστούγεννα 2019 δώρα στο Ναύπλιο, Χριστούγεννα 2019 αγορές στο Ναύπλιο
nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
nafplio, christmas in nafplio, 2019, vacations, trip, christmas, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο

37.566024284253, 22.796908596346