BACK TO ALL

Χριστούγεννα στο Ναύπλιο 2016

Χριστούγεννα! Αναμφισβήτητα η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Και όταν αυτά συνδυάζονται με διακοπές τότε σίγουρα έχεις εξασφαλίσει το ιδανικό. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, πάρε την παρέα ή την οικογένειά σου και ξεκίνα για το Ναύπλιο.

Η πόλη από νωρίς έχει ντυθεί στα γιορτινά. Τα στολισμένα σοκάκια σε συνδυασμό με τις πραγματικά πανέμορφες βιτρίνες των μαγαζιών σε μεταφέρουν σε ένα όμορφο κόσμο. Φτάνοντας στην Πλατεία Συντάγματος το επιβλητικό δέντρο σε καλωσορίζει. Το Ναύπλιο με τον πρωτευουσιάνικο αέρα που το διακρίνει δίνει μια αριστοκρατική νότα στις γιορτές. Οι εκδηλώσεις του δήμου πολλές, τα κάλαντα ηχούν στην παλιά πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τις τοπικές χορωδίες. Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συναυλίες, εικαστικά εργαστήρια και bazaar γεμίζουν ευχάριστα τις μέρες. Τα μαγαζιά συμμετέχουν στην εορταστική ατμόσφαιρα  διοργανώνοντας καθημερινά events και η πόλη διασκεδάζει μέχρι το πρωί.

Και ποιο είναι το πρώτο που σκέφτεσαι όταν είσαι διακοπές? Μα φυσικά το που θα φας, που θα διασκεδάσεις και ποια δώρα θα πάρεις. Βρίσκεσαι στο πιο ιδανικό μέρος! Για όσους ξέρουν Ναύπλιο ίσον, καλό φαί, διασκέδαση και επιλογές για όλα τα γούστα!

Αν πάλι δεν ξέρεις πως και που να βρείς ότι σου αρέσει, αρκεί να επισκεφτείς το καλύτερο ταξιδιωτικό Portal της πόλης, το discovernafplio.gr! Η ομάδα του, ως insiders, σου προτείνει ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Ναύπλιο!

Ξεκινάμε με Καφέ
Καφεδάκι στον ήλιο με θέα στην πλατεία Συντάγματος είναι ένα από τα must που θα κάνεις. Στο πρόσφατα ανακαινισμένο και ιστορικό κτίριο - η Μπουμπουλίνα και ο Στάικος έμεναν εδώ-  που φιλοξενεί το Ξένον Cafe, έχοντας θέα το Παλαμήδι και το Ρολόι απόλαυσε το καφεδάκι σου, ένα σνακ ή αργότερα το βραδάκι το ποτό σου ή ένα χειμωνιάτικο κοκτέιλ με ωραία μουσική.

Ιδανικό μέρος για το πρωινό καφεδάκι ή το απογευματινό είναι το Κοντογιώργος cafe. Γνωστό στην πόλη για τον υπέροχο καφέ του και την ιδιαίτερη αισθητική του σε ταξιδεύει, αφού μπροστά του η θάλασσα και το Μπούρτζι σου θυμίζουν πόσο σημαντικές είναι οι μικρές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στην ζωή.

Στην νέα πόλη το Μύλος café είναι ο σταθμός ξεκούρασης από την βόλτα σου ή τα ψώνια. Καφέδες κάθε είδους, ροφήματα, αφεψήματα-βότανα και ποτά που μπορείς να συνοδέψεις με μια μεγάλη ποικιλία σάντουιτς, φτιαγμένα από ολόφρεσκα ψωμάκια του φούρνου. 

Εδώ θα αράξεις! 3Sixty Cafe & Wine Bar δηλαδή 360 μοίρες στην απόλαυση! Εδώ για πρωινό καφέ, για μεσημεριανό γεύμα εδώ για απογευματινό γλυκό, εδώ και για βραδινό αλλά και για διασκέδαση αφού το bar μένει ανοιχτό μέχρι το πρωί! Ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με σαλάτα ροδιού, Σούπα κολοκύθας, Γαλοπούλα γεμιστή με πουρε κάστανο, Φιλέτο Wagyru και Carrot cake. 


Συνεχίζουμε με Φαγητό
Στο ολοκαίνουργιο Liatero ο Ανδρέας προτείνει αρνί κλέφτικο με ναξιώτικα τυριά και λαχανικά και μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και γλυκομυζήθρα. Αν ωστόσο ψάχνεις το ιδανικό μέρος για να περάσεις το Χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τότε σίγουρα το βρήκες.

Το Πρόπολις φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους καλεσμένους του με ζωντανή μουσική (το Σαββατοκύριακο) και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Tα Χριστούγεννα θα μπορέσεις να απολαύσεις σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά και μαρμελάδα σύκου, χοιρινό με δαμάσκηνα αλλά και γαλοπούλα με μους κάστανο και φυσικά παραδοσιακά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας. Όσον αφορά το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν το Πρόπολις θα αλλάξει το χρόνο προσφέροντας σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και παρμεζάνα, αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας και κοτόπουλο με κονιάκ πορτοκάλι μέλι και καρύδι ενώ όλοι μαζί θα κόψουμε παραδοσιακή χειροποίητη βασιλόπιτα!

Στις Σουβλομαγκιές, στον υπέροχο πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, ο Κώστας και ο Αδριανός προτείνουν για τις μέρες των διακοπών σου καλαμάκια χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, σουτζούκι και για τους απαιτητικούς μπιφτέκι προβατίνα. Αν έρχεσαι για πρώτη φορά ζήτησε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το φρυγαδέλι καθώς και την χειροποίητη τυροκαυτερή.

Στην πανέμορφη Σταϊκοπούλου ο κ. Κώστας στην παραδοσιακή ταβέρνα τα Φανάρια προτείνει κουνέλι στιφάδο, αρνί στο φούρνο και για όσους έχουν βαρεθεί τα κρεατικά, λαδερά με βιολογικό λάδι και σπιτική σπανακόπιτα.

Στο ζεστό ταβερνάκι Αίολος ο Χρήστος, ο Τζο και η Ελένη θα σου ανεβάσουν την διάθεση, τόσο με το εξαιρετικό φαγητό που προσφέρουν- μην παραλείψεις το σνίτσελ και το σαγανάκι από φέτα πανέ με σουσάμι- όσο με το υπέροχο κλίμα που επικρατεί εκεί. Α, καλύτερα να κλείσεις τραπέζι αλλιώς θα περιμένεις υπομονετικά να αδειάσει κάποιο.




Κάτι από γλυκό
Στους φούρνους Κατσούλη –είναι 3 στην πόλη- θα βρεις ζυμωτό ψωμί, ναι σαν της γιαγιάς, με αλεύρι από τον ιδιόκτητό Πετρόμυλο, ενώ για τα Χριστούγεννα έχουν ετοιμάσει μοσχομυριστά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τοπικές δίπλες και γεμιστό τσουρέκι! Μην παραλείψεις να πάρεις τα παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, λαζάνια.

Μπορεί για τους περισσότερους το καλοκαίρι να είναι καιρός για παγωτό αλλά για αυτούς που ξέρουν ο χειμώνας είναι η ιδανικότερη εποχή για να το απολαύσεις. Στην Φαρμακοπούλου ο Πέτρος και ο Νίκος από το Gelarto προτείνουν χειροποίητο παγωτό με Χριστουγεννιάτικες γεύσεις όπως τσουρέκι με Nutella, Προφιτερόλ, Μάλαγα (ρούμι με σταφίδες) και ρυζόγαλο, ενώ οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το φημισμένο παγωτό φιστίκι. 




Πριν φύγεις μην ξεχάσεις
Η επιβλητική του βιτρίνα στον Μεγάλο δρόμο, δίπλα από την πλατεία Συντάγματος σε προκαλεί να μπεις μέσα. Στο Λαϊνέλι ο  Θανάσης και η Μαρίζα θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις ανάμεσα στα πιο ιδιαίτερα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρόδια για καλοτυχία, χιονισμένα σπιτάκια αλλά και μοναδικές χιονόμπαλες και καρουσέλ.

Ακριβώς απέναντι  το Τη Καλλίστη θα τραβήξει ιδιαιτέρως τα γυναικεία βλέμματα . Doca, Veta, Vice Versa και οι ιταλικές Elizabeth George σε προκαλούν. Έτσι και αλλιώς αξίζει να πάρεις κάτι για να θυμάσαι τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο, έτσι δεν είναι?

Και στην βιτρίνα του Il mondo, στη γωνία των πεζόδρομων Κωλέττη και Υψηλάντου, κοντά στη βιβλιοθήκη Παλαμήδης με τα μοντέρνα μεταλλικά φωτιστικά του θα σταθείς. Γυναικεία  φορέματα, αντρικά κομμάτια με νεανικό αέρα και μίνιμαλ διακόσμηση σε ακόμα πιο τέλειες τιμές. Βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, με φουντίτσες, χρωματιστές πέτρες, σε μοντέρνα σχέδια, αλλά και μακριά αιθέρια φουλάρια, τέλεια να τα φοράς αλλά και να τα κάνεις δωράκι.

Στη γραφική γωνία Σταϊκοπούλου & Φαρμακοπούλου θα βρεις τον μαγικό χώρο του καπνιστού. Στο Καπνοπωλείο η Μαρία προτείνει τις γιορτινές μέρες να απολαύσεις την πλούσια και πληθωρική γεύση ενός πούρου COHIBA Behike με τα βαθιά αρώματα και να αποχαιρετίσεις τον παλιό με ένα καλό ουίσκι, ένα εκλεκτό ρούμι ή μια σπάνια τεκίλα που θα βρεις το ράφι του Καπνοπωλείου. Και για όσους σκέφτονται αυτές τις γιορτές να ελαττώσουν το κάπνισμα δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή να το προσφέρουν ως δώρο.




Αυτό το ήξερες;
Έτοιμη να δώσει και φέτος, μια ξεχωριστή, χαρούμενη γιορτινή νότα στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης και στολισμένη εντυπωσιακά με το μεγάλο πάντα δέντρο της στην πλατεία Συντάγματος, η πρωτεύουσα του δήμου το Ναύπλιο, φιλοξενεί για τέταρτη φορά, ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου!
Το  Πάρκο του Άι Βασίλη, είναι γεγονός και από την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017, το Ναύπλιο και συγκεκριμένα η Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα προσφέρει στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, έναν επίγειο παράδεισο με μοναδικό άρωμα, αυτό, των Χριστουγέννων. Από το άνοιγμά του, στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και την τελευταία ημέρα, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν πολλών ειδών εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, για όλα τα γούστα, ενώ, στα ξύλινα, εορταστικά στολισμένα σπιτάκια, μπορούν να βρουν Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, γλυκίσματα και πολλά άλλα! 
Από το Πάρκο, δε θα μπορούσε να λείψει το Λούνα Παρκ, Άγιοι Βασίληδες, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, ζογκλέρ…
Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου είναι χωρίς χρέωση.


Insider tips
Για να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στην πόλη συντονίσου στο discovernafplio.gr ή κάνε like στο facebook Discover Nafplio.

Tip
Αν είσαι ανήσυχο πνεύμα και θες να «γεμίσεις» τις ημέρες της παραμονής σου στην πόλη δημιουργικά, διάλεξε μια από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις εδώ.
Για να μάθεις τι συμβαίνει στην πόλη δες το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ.


Πως θα έρθεις

Με το αυτοκίνητο
Μόλις 150 χλμ. από Αθήνα. Διάρκεια ταξιδιού: 1,5 ώρες.
Βγαίνετε στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών -Πατρών (Α8). Στην Κόρινθο στρίβετε αριστερά προς Τρίπολη, στην Εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης (Α7). Βγαίνετε στην πρώτη έξοδο μετά τα διόδια του Σπαθοβουνίου και ακολουθείτε τις ταμπέλες για Ναύπλιο στην παλιά εθνική οδό.
Κόστος διοδίων IX: Διόδια Ελευσίνας (Ολυμπία Οδός) 2,10€ , Διόδια Ισθμού (Ολυμπία Οδός) 1,80€ , Διόδια Σπαθοβουνίου2,50€
Με την μοτοσυκλέτα
Άνετο ταξίδι. Δεν απαιτείται στάση. Πριν κουραστείς έχεις φτάσει.
Κόστος διοδίων μοτοσυκλέτας: Διόδια Ελευσίνας (Ολυμπία Οδός) 1,50€ , Διόδια Ισθμού (Ολυμπία Οδός)1,30€, Διόδια Σπαθοβουνίου 1,70€
Με το Λεωφορείο
Άνετο ταξίδι με το ΚΤΕΛ Αργολίδας. Από την Αθήνα, αναχωρήσεις ανά 1 ώρα από το ΚΤΕΛ Κηφισού.
Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων στο 210-5134588 ή On line στο www.ktel-argolidas.gr

Christmas_nafplio.jpg