BACK TO ALL

10 λόγοι για να έρθετε το Πάσχα στο Ναύπλιο

Easter eggs, πασχαλινά αυγά

Η παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και όμορφα αρχοντικά, η ολάνθιστη φύση με τις βουκαμβίλιες σε κάθε γωνιά, τα ελληνικά έθιμα που τηρούνται κάθε χρόνο, οι ψαλμωδίες από τις εκκλησιές και οι ατελείωτες βόλτες κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο αποτελούν το ιδανικότερο κάλεσμα, για να περάσετε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στην αγαπημένη σας πόλη.

Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το Ανάπλι τις ημέρες του Πάσχα και να βιώσει εδώ την Ανάσταση είναι αναρίθμητοι. Εμείς επιλέξαμε τους 10 πιο σημαντικούς, που θα κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες:

1

Η όαση της ανθισμένης φύσης
Λίγο πριν φτάσετε στο Ναύπλιο και περνώντας ανάμεσα από τα ατελείωτα κτήματα με τις πορτοκαλιές, η αργολική φύση σάς υποδέχεται με τις πιο αναζωογονητικές μυρωδιές! Μέσα στην πόλη, τα πάρκα και οι αυλές είναι γεμάτα ανθισμένα λουλούδια, με τις χαρακτηριστικές φούξια βουκαμβίλιες της πόλης να γίνονται σημείο θαυμασμού και αντικείμενο πολλών φωτογραφικών αναμνήσεων.

2

Οι ατέλειωτες βόλτες στα σοκάκια
Το Ναύπλιο είναι όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, σίγουρα όμως, ο καιρός που γλυκαίνει την άνοιξη σε προκαλεί να περπατήσεις στα σοκάκια της πόλης, να διασχίσεις ξανά και ξανά την παραλιακή με θέα το Μπούρτζι, να ανέβεις ψηλά στο Παλαμήδι, για να θαυμάσεις την υπέροχη θέα και να τριγυρνάς στα στενά του Ψαρομαχαλά με τα γραφικά σπιτάκια. 

ανθισμένες βουκαμβίλιες Ναύπλιο, blossomed bougainvillea flowers in Nafplio
Πελοπόννησος Ναύπλιο Αργολίδας, Nafplio Peloponnese Greece
3

Τα έθιμα του τόπου μας
Μπορεί στην πρωτεύουσα τα ελληνικά έθιμα να χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, στο Ναύπλιο όμως τηρούνται πιστά. Το Σάββατο του Λαζάρου οι γυναίκες μαζί με τα παιδιά ζυμώνουν τα "Λαζαράκια" και τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου. Την Μεγάλη Πέμπτη οι δρόμοι ξεχειλίζουν μυρωδιές από τα τσουρέκια και τα κουλουράκια που ψήνονται, ενώ το βράδυ οι γυναίκες μαζεύονται στις εκκλησιές και στολίζουν τους Επιταφίους. Την Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος της κάθε εκκλησίας θα ακολουθήσει τη δική του διαδρομή, καταλήγοντας όλοι μαζί στην πλατεία Συντάγματος, με τις ψαλμωδίες, τις χορωδίες και τα φαναράκια να δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα κατάνυξης. Στο Τολό, η περιφορά του Επιταφίου γίνεται μέσα στη θάλασσα, με τη συνοδεία πλοιαρίων και τους ψαλμούς να αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το βράδυ της Ανάστασης οι εκκλησίες γεμίζουν κόσμο και μετά το "Χριστός Ανέστη" ο ουρανός βάφεται με χίλια χρώματα βεγγαλικών! Η Κυριακή του Πάσχα είναι ημέρα γιορτής, με τους οβελίες να σουβλίζονται και τις οικογένειες να μαζεύονται για φαγητό και γλέντι με κρασί, χορούς και παραδοσιακά τραγούδια.

Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio
4

Οι πασχαλινές νοστιμιές και οι τοπικές σπεσιαλιτέ
Στα ταβερνάκια και τα εστιατόρια της πόλης θα βρείτε πεντανόστιμα φαγητά, νηστίσιμα (όπως όλα τα λαχταριστά θαλασσινά στην αγαπημένη μας ψαροταβέρνα Ο Ρούλης) και αρτύσιμα, φτιαγμένα με αγνά υλικά του τόπου. Για το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα καλό είναι να κλείσετε τραπέζι, για να απολαύσετε τη μαγειρίτσα, το φρυγαδέλι, το αρνάκι φρικασέ και τον οβελία, συνοδεία καλού αγιωργίτικου κρασιού. Υπάρχουν επιλογές πασχαλινού Μενού, όπως στο εξαιρετικό Éspero, αλλά και ελεύθερος κατάλογος, με επιλογή πιάτου (π.χ. μαγειρίτσα), κατά περίπτωση στα εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική κυζίνα (Μ. Σάββατο ως τις 22:00). Βέβαια, πάντα θα σας περιμένουν και οι λοιπές εκλεκτές επιλογές φαγητού στην πόλη, που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως στο εξαιρετικό Itria cucina italiana, από τα χέρια του διακεκριμένου chef Ηλία Κόκκορη. Επιβάλλεται, τέλος, να φάτε πορτοκαλόπιτα και φρέσκους λουκουμάδες, ενώ σας περιμένει και μια τεράστια ποικιλία παγωτού, ελληνικού και ιταλικού, σε φανταστικές γεύσεις. Δοκίμασε πρώτα απ' όλα, το ελληνικό, ντόπιο, αγνό παγωτό που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, στο Gelarto!

Red Easter eggs custom, πασχαλινά αυγά τσούγκρισμα
Πάσχα στο Ναύπλιο, Nafplio Pasxa, Easter in Nafplio

Kosmos Bakery

Άργους 78, Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100
+ 30 27520 29100

Éspero

Παπανικολάου 10 (πλησίον Λέσχης Αξιωματικών), T.K. 21100 Ναύπλιο
27520 27810

Itria cucina italiana

Μπουμπουλίνας 81, Ναύπλιο (παραλία), Τ.Κ. 211 00
+30 27520 26005

A! Ladokampos Gold

Πλατεία Κολοκοτρώνη Ναύπλιο, Τ.Κ. 211 00
27520 27777

Ο Ρούλης

Παραλιακή οδός Νέας Κίου - Ναυπλίου, Τ.Κ. 212-00 Δαλαμανάρα
+30 27510 52006

Κοντογιώργος Café

Ακτή Μιαούλη 3, 21100 Ναύπλιο (Παραλία)
+30 27520 28686

Gelarto

Εθνικής Αντιστάσεως 4, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο (Παλιά πόλη)
+30 27520 28383
5

Η απόλαυση του καφέ κάτω από τον ήλιο
Τα υπέροχα καφέ στην παραλία (Ακτή Μιαούλη), όπως το ιστορικό Κοντογιώργος Café, αυτά στην πλατεία Συντάγματος, επίσης στην παραλιακή της Μπουμπουλίνας και στα στενά της πόλης, σας περιμένουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας μαζί με το ταίρι, τους φίλους ή την οικογένειά σας. Στην ιστορική και πανέμορφη πλατεία Συντάγματος τα παιδιά παίζουν ανέμελα, όσο οι γονείς πίνουν τον καφέ τους, ενώ στην παραλιακή η θέα προς το Μπούρτζι είναι απλά ασυναγώνιστη!

harbor of Nafplio, παραλία πόλης Ναυπλίου
αγορά παλιάς πόληςΝαυπλίου, σουβενίρ Νυπλιο, shops in Nafplio old town, souvenirs of Nafplio
6

Οι αγορές των πασχαλινών δώρων και σουβενίρ
Στα στενά της παλιάς πόλης θα βρείτε ένα σωρό μαγαζάκια, καταστήματα και εργαστήρια χειροποίητων ειδών, για να επιλέξετε τη λαμπάδα για εσάς, το παιδί ή το βαφτιστήρι σας και να αγοράσετε τα πιο όμορφα δώρα! Στα ζαχαροπλαστεία και στους φούρνους θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από σοκολατένια αυγά, πεντανόστιμα κουλουράκια και αφράτα τσουρέκια, για να συνοδεύσετε τα δώρα σας ή να τα απολαύσετε οι ίδιοι. Απ' όπου κι αν περάσεις, σε συνεπαίρνουν οι μυρωδιές! Μα την ποικιλία, τις άπειρες επιλογές, τα χρώματα κι αρώματα του Kosmos Bakery δεν την έχει κανείς!
Στα καταστήματα τουριστικών ειδών θα επιλέξετε το σουβενίρ, που θα σας θυμίζει για πάντα τις διακοπές σας στο Ναύπλιο, και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και γευστικές μαρμελάδες από ντόπια φρούτα. Για επιλεγμένα κρασιά, μα κυρίως για ελιές, ντόπιο ελαιόλαδο, αλλά και άλλα εκλεκτά παραδοσιακά δώρα, αναζητήστε στο πάρκο Κολοκοτρώνη το A! Ladokampos Gold. Δοκιμάστε τα όλα, με ένα ποτήρι δροσερό κρασί στο καλαίσθητο καθιστικό του, με θέα το πάρκο!

7

Το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών
Αν έρθετε στο Ναύπλιο οικογενειακώς, είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα το καταχαρούν. Τα περιμένει ατελείωτο παιχνίδι στις παιδικές χαρές της πόλης, ποδήλατο και πατίνι στους μεγάλους πεζόδρομους, και βόλτες με το τρενάκι, με άμαξα ή με ποδήλατο. Αξίζει να τα πάτε να δουν το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, ενώ θα περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά πασχαλινά εργαστήρια του πολυχώρου "Φουγάρο".

images of Nafplio Peloponnese Greece, εικόνες από Ναύπλιο
8

Η ζεστή φιλοξενία της διαμονής
Από μικρά boutique μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία, από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελείς σουίτες, στο Ναύπλιο θα βρείτε μια ποικιλία επιλογών για τη διαμονή σας, για όλα τα γούστα, όλες τις ανάγκες και όλα τα βαλάντια. Μια πρόταση ποιότητας εύκολα προσβάσιμη, θα μπορούσε να είναι για σας το Αιών Luxury Hotel πίσω από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας. Στην προέκταση της παραλιακής, στη νέα πόλη, δείτε τα νεόδμητα και γειτονικά Origami Boutique Residences και Capital Suites, με τις φανταστικές σουίτες και τις πισίνες τους -μα το καθένα με το δικό του μοναδικό στυλ! Ακόμη και στο απόλυτο κέντρο, την πανέμορφη πλατεία Συντάγματος, θα βρείτε εξαιρετικές προτάσεις. Η νέα πρόταση εκεί, είναι το ιδιαίτερο Epoch House & The Orange Shop, που αξίζει να τσεκάρετε.
Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα σας υποδεχτούν στην αγκαλιά της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, θα σας προσφέρουν κόκκινα αυγά και κεράσματα και θα φροντίσουν, ώστε η διαμονή σας εδώ να μείνει αξέχαστη!

Epoch House & The Orange Shop

Πλατεία Συντάγματος 5, Ναύπλιο Αργολίδας, Τ.Κ. 211-00
+30 27520 98777

Origami Boutique Residences

Περικλέους 8, Ναύπλιο, Τ.Κ. 211 00
+30 27520 97917

Capital Suites

Περικλέους 25, Ναύπλιο Τ.Κ. 21100
+30 27520 99209

Αιών Luxury Hotel

Όθωνος 21-23, Ναύπλιο (παλιά πόλη), Τ.Κ. 21100
+30 27520 99377 | 99378 | 99352
9

Η εμπειρία των μονοήμερων εκδρομών
Μπορεί να έχετε επιλέξει το Ναύπλιο για τη διαμονή σας και η ασύλληπτη ομορφιά του να σας κρατά κοντά του, σίγουρα όμως αξίζει να κάνετε μια βόλτα, για να επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Αρχαία Τίρυνθα, το Άργος –η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος και η Αρχαία Νεμέα, καθώς και τα πέριξ χωριά, ορεινά όπως τα Πυργιώτικα ή παραθαλάσσια, όπως το αγαπημένο μας Τολό, τα Ίρια, η Κάντια, το Βιβάρι και το Δρέπανο, με την παραλία Πλάκα.

10

Οι πρώτες βουτιές στη θάλασσα
Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ή αν απλά είστε τολμηροί, βουτήξτε στα νερά της Αρβανιτιάς, της κοντινής Καραθώνας και φυσικά στην πανέμορφη παραλία του Τολού. Θα σας εντυπωσιάσει το πόσοι πολλοί κολυμβητές τα προτιμούν, και μάλιστα σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου! Αν δεν ανήκετε στους τολμηρούς, ξαπλώστε νωχελικά στην παραλία και νιώστε τις ζεστές ηλιαχτίδες να αναζωογονούν κάθε σας κύτταρο.  

Η Άνοιξη ντύνει το Ναύπλιο με χίλια χρώματα και ευωδιές και σας υπόσχεται αλησμόνητες πασχαλινές διακοπές! Σας περιμένουμε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για να χαρείτε κάθε στιγμή σε μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας!

images of Nafplio Peloponnese Greece, εικόνες από Ναύπλιο

37.565939391733, 22.799885103862