BACK TO ALL

Έκθεση φωτογραφίας – Ναύπλιο περίοδος 1900-1960, 2 έως 10 Δεκεμβρίου 2017

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» εκθέτει στο Βουλευτικό Ναυπλίου μια σειρά από φωτογραφίες της πόλης, που αφορούν στην περίοδο 1900 – 1960.

Η Έκθεση των φωτογραφιών είναι ένα χρονικό, ένα οδοιπορικό μέσα στο χρόνο. Ο επισκέπτης θα αναγνωρίσει «οικείες», αλλά άγνωστες εικόνες του Ναυπλίου, των κτηρίων του και της διαφοροποίησής τους, θα εμβαθύνει στην κοινωνική, πολιτιστική και καθημερινή ζωή της εποχής και θα τη συγκρίνει με την σύγχρονη ...Οι παλιοί θα θυμηθούν και θα αναπολήσουν... οι νέοι θα διδαχθούν και θα οραματιστούν... Όλοι οι επισκέπτες, όμως, θα αποτυπώσουν στη μνήμη τους τις ευωδιές, που κυριαρχούσαν στην πόλη, τις μυρωδιές που χάθηκαν... τα επαγγέλματα και τις ενδυμασίες, που έφεραν το χρόνο μέχρι τις μέρες μας... τις ευχάριστες και λυπημένες στιγμές... τη συνύπαρξη στην ίδια φωτογραφία του παλιού και του νέου...
Η Έκθεση δεν είναι μια απλή παράθεση φωτογραφιών, αλλά μια παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές και αφορά σε ιστορικές, πολιτιστικές, λαογραφικές, κοινωνικές και ηθολογικές διαδρομές που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Επιμέλεια Έκθεσης
Γιώργος Καρατάσος, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου
Κατερίνα Μπεκιάρη, ζωγράφος, Μέλος Συλλόγου

Διάρκεια έκθεσης
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου  2017 και θα συνεχιστεί στην αίθουσα πολιτισμού του Συλλόγου έως και το τέλος των εορτών.

Εγκαίνια έκθεσης
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 18.30΄.

Ώρες λειτουργίας
11:00-14:00 & 18:00-20:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Εκτός από τις φωτογραφίες, που αποτελούν ιδιοκτησία του Συλλόγου, και πολλοί πολίτες έχουν συνεισφέρει με το φωτογραφικό τους αρχείο στον εμπλουτισμό του υλικού. Φωτογραφίες του Νίκου Τομπάζη, του Παναγιώτη Μαζαράκη και πολλών άλλων, αλλά και αντίγραφα πρωτοτύπων, που ευγενικά και οικειοθελώς παραχώρησαν από τα φωτογραφικά τους αρχεία ο κ. Κώστας Καράπαυλος και ο κ. Γιάννης Καλιτσιάδης, θα πλουτίσουν τα εκθέματα από το φωτογραφικό αρχείο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και θα κοσμήσουν την Έκθεση.
Η πρόταση για την υλοποίηση αυτής της Έκθεσης έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, στο πλαίσιο των «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» και ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στην πρόταση αυτή.

ekthesi_photo_Nafplio_1900-1960.jpg