BACK TO ALL

Ναύπλιο - Έκθεση Δέσποινας-Μαρίας Λογίδου, 29 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2023

έργο Δέσποινας-Μαρίας Λογίδου, Despina-Maria Logidou art

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 γίνονται τα εγκαίνια -vernissage της ατομικής έκθεσης της Δέσποινας-Μαρίας Λογίδου με θέμα "Αναζητώντας τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπου", στη "Vasiliki- Galerie d'art" στο Ναύπλιο.

Η Δέσποινα-Μαρία Λογίδου είναι μια Ελληνίδα εικαστικός γεννημένη στην Αθήνα το 1982 και έχει τις ρίζες της τόσο από την Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και από την Αιθιοπία. Σπούδασε Graphic Design και Early Childhood Studies στην Αγγλία και είναι επίσης απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα έργα της, πηγή έμπνευσης αποτελούν θέματα όπως η προσευχή, τα συναισθήματα του ανθρώπου μπροστά στον εαυτό του και στο Θείο, η αντιφατικότητα και η ισορροπία του ανθρώπινου ψυχισμού, καθώς και το δύσβατο μονοπάτι, που πρέπει να διαβεί όποιος θέλει να προσεγγίσει τον πραγματικό του εαυτό.
Η πορεία της σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι διαφαίνεται στους πίνακές της, μέσα από τις χρωματικές σχέσεις, που δεν είναι σχεδόν ποτέ αληθινά διακριτές. Για πρώτη φορά πραγματοποίησε ατομική έκθεση το 2017 στη Ρώμη και συνέχισε με εκθέσεις στη Σύρο, στην Άνδρο και στην Αθήνα.

Δέσποινα-Μαρία Λογίδου, Despina-Maria Logidou art
έκθεση Δέσποινας-Μαρίας Λογίδου, Despina-Maria Logidou art exhibition

Επιμέλεια Έκθεσης
Βασιλική Ξυλινά

Εγκαίνια
Σάββατο 29 Απριλίου 2023, ώρα 20:00

Διάρκεια
Η έκθεση με θέμα "Αναζητώντας τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπου" θα διαρκέσει από το Σάββατο 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 7 Μαϊου 2023

Χώρος - Ωράριο Επίσκεψης
Vasiliki -Galerie d'art, Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1, Ναύπλιο
Καθημερινά, 19:00 - 22:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Πληροφορίες
Τ. +30 697 898 3543

Αυτό το ήξερες;
Από τις 8 Απριλίου 2023 ξεκίνησε στη Vasiliki -Galerie d'art ένας σημαντικός εικαστικός ελληνογαλλικός κύκλος, ο οποίος θα διαρκέσει ως τον Οκτώβριο του 2023. Οργανώνεται από τον "Ελληνο-Γαλλικό Εικαστικό Κύκλο – Vasiliki -Galerie d'art" και είναι καθαρά πολιτιστική και μη κερδοσκοπική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου. Στόχος, η συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της πόλης του Ναυπλίου, προωθώντας τις καλλιτεχνικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και γαλλόφωνων χωρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 ατομικές εκθέσεις, των εξής εικαστικών: Χάριτος Τσεκούρα, Δέσποινας-Μαρίας Λογίδου, Κώστα Παπαϊωάννου, Ιοκάστης, Cécile Biancheri, Μαντούς Χελιώτη, Λάμπρου Τατσάκη, Ziad Matta.

37.565417156558, 22.798300045515