BACK TO ALL

Yacht Nafplio - Παλιό Ναύπλιο: Η Αντανάκλαση, Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023

Yacht Nafplio exterior

Αν θέλετε να συζητήσετε για τέχνη, ενώ έχετε την ευκαιρία σε έναν σύγχρονο, καλαίσθητο χώρο ψυχαγωγίας να παρακολουθήσετε σύγχρονες εκθέσεις, ελάτε στο Yacht Nafplio το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. Ο Kevin F. Hopkins παρουσιάζει τη ζωγραφική του συλλογή με τίτλο "Παλιό Ναύπλιο: Η Αντανάκλαση", εγκαινιάζοντας το πρωτότυπο Πολιτιστικό Πρόγραμμα Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 του Yacht!

Το Yacht Nafplio ξεκινά ένα πρωτότυπο Πολιτιστικό Πρόγραμμα την Άνοιξη /Καλοκαίρι 2023, όπου θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες της περιοχής και θα παρουσιάσει τη δουλειά τους σε ιδιαίτερες πολιτιστικές βραδιές με... πολύ χρώμα!
Πραγματοποιεί, λοιπόν, την πρώτη του έκθεση το Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, με τον Βρετανό καλλιτέχνη Kevin F. Hopkins, που ζει στο Ναύπλιο, παρουσιάζοντας τη ζωγραφική του συλλογή με τίτλο "Παλιό Ναύπλιο: Η Αντανάκλαση".

Σχετικά με τον Κέβιν
Ο Κέβιν γεννήθηκε στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει μια μακρά διδακτική καριέρα σε πολλές διαφορετικές χώρες, ως καθηγητής Καλών Τεχνών και Ιστορίας Καλών Τεχνών. Τώρα, που δεν διδάσκει πλέον και ζει στο Ναύπλιο, ο Κέβιν έχει χρόνο να επικεντρωθεί περισσότερο στη δική του δουλειά στο μικρό του στούντιο στο σπίτι.
Όλοι οι καλλιτέχνες επηρεάζονται από εκείνους που προηγήθηκαν, και πάντα ήταν μεγάλος θαυμαστής των καλλιτεχνών, που εργάζονταν κατά τη διάρκεια της "Χρυσής Εποχής" της τέχνης στην Ολλανδία τον 17ο αιώνα. Οι σκηνές των δρόμων του Ντελφτ και του Άμστερνταμ, από τους Johannes Vermeer και Pieter De Hooch, ήταν στο μυαλό του, όταν δούλευε στα κομμάτια για αυτή την έκθεση.

Πληροφορίες για τα έργα τέχνης
Τα έργα, που παράγονται τα τελευταία δύο χρόνια, είναι μια οπτική καταγραφή του Ναυπλίου. Η εγγενής ομορφιά της πόλης συχνά δεν φαίνεται ή δεν καταγράφεται από τον επισκέπτη στους ιστορικούς δρόμους της. Αυτά τα έργα, προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να σταματήσουν και να εκτιμήσουν όλα όσα βλέπουν σε μια βόλτα στην πόλη, είτε πρόκειται για αντανάκλαση σε μια βιτρίνα, είτε για το πρωινό καλοκαιρινό φως στους λαμπερούς δρόμους και τα κτίρια.
Ο καλλιτέχνης προσδοκά, ότι ο θεατής μπορεί να αναγνωρίσει μερικές από τις σκηνές του δρόμου, τα κτίρια και τις απόψεις που εκπροσωπούνται, ακόμα κι αν ξεφεύγουν λίγο από τον κανόνα. Ελπίζει ότι, όταν οι θεατές έχουν δει τα έργα που εκτίθενται, θα μπορούν με ένα άλλο μάτι, να βλέπουν το περιβάλλον τους και να μάθουν να εκτιμούν τις ασυνήθιστες επιπτώσεις του φωτός και του φωτός που αντανακλάται, όχι μόνο σε ένα παράθυρο, αλλά σε επιφάνειες και κτίρια. Το Ναύπλιο θα προσφέρει πάντα τα λουλούδια που είναι παντού, όπως είπε κάποτε ο Matisse, για όσους μπορεί να μπουν στον κόπο να τα αναζητήσουν.

Kevin F Hopkins at the Yacht Nafplio
Yacht Nafplio Bar Resto

Χώρος διεξαγωγής
Yacht Nafplio, All Day Cafe-Restaurant-Bar
Μπουμπουλίνας 59 Nαύπλιο, Τ. +30 2752 025686, Ε. yachtnafplio@gmail.com

Ώρες επισκέψεων
Σάββατο 12:00 - 23:00 / Κυριακή 9:00 - 23:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Αγαπημένη τεχνική του καλλιτέχνη και πρώτη επιλογή μέσου, είναι η ζωγραφική με τέμπερα λάδι, αν και σε αυτήν την έκθεση παρουσιάζονται σχέδια με μαλακό παστέλ, κάρβουνο, μολύβι και μελάνι, καθένα προσφέροντας διαφορετική αίσθηση στο μενού της έκθεσης, που παρουσιάζεται.
Ο καλλιτέχνης ζει κι εργάζεται μεταξύ Ναυπλίου και Τολού.

37.567260431866, 22.798350261553