BACK TO ALL

Ναύπλιο - Η Μούσα της μουσικής στα μουσεία, 13 Μαΐου 2023

Ναύπλιο νύχτα, Nafplio night

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, το Ναύπλιο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με δράσεις και προγράμματα στα Μουσεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συμμετέχουν ως οικοδεσπότες, μουσικής εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παρακάτω μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν το έργο τους, με κεντρικό θέμα "Η Μούσα της μουσικής στα Μουσεία":

Σύνολο Πνευστών
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Σπύρος Μαρίνης, Κωνσταντίνος Συρράκος, Γεωργία Χατζημπαλάση
Σύνολο Κρουστών
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Βαγγέλης Κοτζάμπασης, Γιώργος Κωστελέτος
Σύνολο Εγχόρδων
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Γιάννης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Τετώρος
Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Δημήτρης Ζαχαρίου, Βασίλης Καλαγκιάς, Θάνος Καρανάσιος, Μάριος Καραχάλιος, Αναστάσης Λίτσας

Την ίδια μέρα το Ίδρυμα - Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου'', το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ''Σταθμός'' και το Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο, θα λειτουργούν με εκτεταμένο ωράριο των εκθεσιακών χώρων τους και ελεύθερη είσοδο, από τις 18.00 έως τις 24.00. Τις ίδιες ώρες επίσης, ελεύθερη πρόσβαση για επίσκεψη, θα υπάρχει στο Βουλευτικό και στο Τριανόν - Το παλαιό τζαμί.

Χώρος διεξαγωγής
Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Ημερομηνία / Ώρα έναρξης
Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ώρα 19:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Οι Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία είναι εννέα αρχαίες θεότητες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Ο θεός Απόλλωνας ήταν ο ηγέτης τους (Απόλλων Μουσηγέτης). Η Μούσα της Μουσικής (της Αυλητικής τέχνης) ήταν η Ευτέρπη (εκ του: ευ + τέρπω, καλώς τέρπω, ευχαριστώ).
Τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας (49 στον αριθμό) είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ειδικεύονται σε μαθήματα μουσικής. Το πρώτο σχολείο αυτού του είδους που ιδρύθηκε στην Ελλάδα είναι το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988. Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας βρίσκεται στο χωριό Πρόσυμνα Άργους.

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, Argolis Music School
Syntagma square, Πλατεία Συντάγματος

37.566006804555, 22.796791791916