BACK TO ALL

3Sixty – Βραδιά Οινο-Γευσιγνωσίας, 18 Ιουνίου 2018

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, το 3Sixty φιλοξενεί έξι σπουδαίους οινοπαραγωγούς, οι οποίοι -ο καθένας με τον τρόπο του- συμβάλλουν στο να ανέβει το Ελληνικό κρασί όλο και πιο ψηλά!
Πρόκειται για τον Μάριο Νικολαΐδη από τον “Ανατολικό Αμπελώνα”, τον Περικλή Τάτση από το “Κτήμα Τάτση”, για τον Σωτήρη και την Κατερίνα Μποσινάκη από το οινοποιείο “Μποσινάκης ”, τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη από την “Οινοποιητική Μονεμβασιάς”, τον Θάνο Ντούγκο από το οινοποιείο “Dougos” και τον Βασίλη Παπαγιαννάκο από το οινοποιείο “Παπαγιαννάκος”.
Οι παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, προσφέροντάς τα και συνομιλώντας με τους οινόφιλους σε μια βραδιά, που θα ανοίξει με μια ομιλία καλωσορίσματος ο αγαπητός συγγραφέας οίνου και φαγητού Χάρης Τζάνης
Την οινογνωσία θα συνοδεύσει -για όσους το επιλέξουν- ένα ιδιαίτερο μενού “degustation”, όπου τα 6 πιο χαρακτηριστικά κρασιά του κάθε οινοποιείου θα παντρευτούν ιδανικά με τις γεύσεις, που τα αναδεικνύουν.
Το επιδόρπιο της βραδιάς θα το προσφέρει ο Στέφανος Διαμαντόπουλος, ο γνωστός καινοτόμος σεφ σοκολάτας του “Le Vôtre Pirée”.

Ώρα έναρξης
20.00

Είσοδος
Για δοκιμή κρασιών 15 €
Για δοκιμή κρασιών & Δείπνο Οινογνωσίας (6 κρασιά + 6 πιάτα) 38 €

Τόπος

3Sixty Grill Dining

Συμμετέχουν τα Οινοποιεία
Oινοποιείο Ντούγκου, Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Κτήμα Τάτση, Οινοποιείο Μποσινάκη, Ανατολικός Αμπελώνας, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου


Πληροφορίες Οινοποιείων:

Ανατολικός Αμπελώνας
Ένα οινοποιείο που ξεχωρίζει, ο Ανατολικός Αμπελώνας ξεκινάει όλους τους αντισυμβατικούς πειραματισμούς του με βάση τον ιδιόκτητο αμπελώνα, πιστοποιημένο βιολογικά. Στοιχεία και τα δυο σημαντικά, καθώς το αμπέλι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των πολύπειρων αδερφών Νικολαΐδη, ενώ το παραγόμενο σταφύλι προέρχεται από φυτά εναρμονισμένα με το περιβάλλον.
Στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, δημιούργησαν τον βορειότερο παραθαλάσσιο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας. Το 2000 άρχισε η προσπάθεια για την αναβίωση του φημισμένου από την αρχαιότητα αμπελώνα, ενώ συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Ανατολικός Αμπελώνας ξεκίνησε το 2005 την καλλιέργεια ελληνικών και διεθνών ποικιλιών, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Κτήμα Τάτση
Η ιστορία της οικογένειας με το κρασί πάει πολλά χρόνια πίσω. Το 1924, οι πρόσφυγες παππούδες από την Ανατολική Ρωμυλία εγκαταστάθηκαν στην Γουμένισσα. Σήμερα η νέα γενιά, Περικλής και Στέργιος, είναι από τους κύριους εκφραστές της βιοδυναμικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, καθώς εφαρμόζουν πιστοποιημένη οργανική καλλιέργεια από το 1998 και βιοδυναμική από το 2002.
Άνθρωποι με άποψη, βλέπουν τα αμπέλια τους σε αρμονία με τη φύση και τα αφουγκράζονται με την καθημερινή παρουσία τους στο αμπέλι. Το μεγαλύτερο, όμως, επίτευγμα είναι το ότι καταφέρνουν να συνδυάσουν τη φιλοσοφία με το άρτιο αποτέλεσμα. Οι ελάχιστες παρεμβάσεις επιτρέπουν στα κρασιά της χαρισματικής περιοχής της Γουμένισσας να εκφράσουν πλήρως το δυναμικό της κάθε ποικιλίας.

Οινοποιείο Ντούγκου
Το 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής, που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών.  
Τόσο στο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, όσο -και κυρίως- μετά την είσοδο στο δυναμικό της προσπάθειας του Θάνου και της Λουΐζας Ντούγκου, (γεωπόνος ο πρώτος, χημικός-οινολόγος η δεύτερη), κυριάρχησε το πάθος και η φιλοσοφία για βελτίωση της ποιότητας, με σεβασμό, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος (βιολογική καλλιέργεια αμπέλων) και την υγεία των καταναλωτών.
Το οινοποιείο βρίσκεται στου πρόποδες του Ολύμπου, στην μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών, σε έκταση 8 στρεμμάτων με αμπέλι, που περιλαμβάνει και εκθετήριο 29 ποικιλιών σταφυλιού.

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Βρίσκεται στο Μαρκόπουλο των Μεσογείων Αττικής, μια περιοχή με πλούσια αμπελουργική παράδοση. Το Οινοποιείο αντικατοπτρίζει τις οικολογικές ευαισθησίες του οινοποιού-ιδιοκτήτη του, όντας το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο στην Ελλάδα.
Μεγαλώνοντας μέσα στο οικογενειακό οινοποιείο, όπου το 100% της οινοποίησης ήταν η ποικιλία σαββατιανό, ο Βασίλης Παπαγιαννάκος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με καταπληκτικές σοδειές, που τον έκαναν να πιστέψει στις δυνατότητες της ποικιλίας. Η γνώση και η πείρα αιώνων της οικογένειας του στην αμπελουργία, το κλίμα και το μεσόκλιμα της περιοχής και ο εγκλιματισμός της ποικιλίας σε αυτήν, είναι στοιχεία που σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, που αποδεικνύουν οι συνεχείς βραβεύσεις των κρασιών της οινοποιίας.
Στόχος του Οινοποιείου Παπαγιαννάκου είναι η παραγωγή κρασιών με σφραγίδα ποιότητας και χαρακτήρα, που θα αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του παραγωγού και του εγχειρήματός του και θα κάνουν υπερήφανο τον αγοραστή τους για την επιλογή του.

Οινοποιητική Μονεμβασίας
Η Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στη Moνεμβασιά Λακωνίας, από το Γιώργο Τσιμπίδη.
Η δημιουργία της Οινοποιητικής Μονεμβασίας εντάχθηκε στα πλαίσια ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου, που είχε σχέση με την αναβίωση του οίνου Μalvasia και που περιλάμβανε δράσεις και ενέργειες σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων: έρευνα - αμπελοκαλλιέργεια - σταφύλι - οινοποίηση - κρασί - εμφιάλωση - διάθεση - προβολή - εμπορία.

Κτήμα Μποσινάκη
Με αφετηρία την Μαντινεία, η οικογένεια Μποσινάκη βρίσκεται στον χώρο του κρασιού από το 1979, όμως από το 2009 τα αδέρφια Κατερίνα και Σωτήρης δίνουν νέα πνοή στο οινοποιείο και πειραματίζονται αποκλειστικά πάνω στο Μοσχοφίλερο.
Από τα χωριά Στενό, Αγιωργίτικα και Λιθοβούνια Αρκαδίας αντλούν σταφύλια από αμπέλια με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, συνοδευόμενα από προσεκτική διαλογή και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης.
Σήμερα, ρίχνουν όλο το βάρος στην παραγωγή δυο ποιοτικών ετικετών και αποδεικνύουν ότι το Μοσχοφίλερο μπορεί να δώσει μεγάλα κρασιά με χαρακτήρα και δυνατότητα παλαίωσης.
Πειραματισμός και καινοτόμες οινοποιήσεις με σεβασμό στο περιβάλλον συνθέτουν τη φιλοσοφία του κτήματος, με το αποτέλεσμα να ξεχωρίζει.


Συνδιοργάνωση
3Sixty – Winekiosk

wine tasting, wine bar, nafplio, 3Sixty

37.566711392082, 22.7972798329