Φουγάρο – Opening 28 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό.

Opening – Ημέρα γιορτής
Με αφορμή την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, το ΦΟΥΓΑΡΟ θα φιλοξενήσει ένα ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι, με ζωντανή μουσική με τη Νάντια Καραγιάννη και το Μπάμπη Τσέρτο, καθώς και διάφορες εκπλήξεις τόσο στους χώρους του, όσο και στο κέντρο του Ναυπλίου.

Το Φουγάρο
Με πρωτοβουλία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ έχει σήμερα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις. Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και ζωντανό Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό βιομηχανικό χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ - ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που έχει αφήσει το ιδιαίτερο στίγμα του στην πόλη του Ναυπλίου.

Έκθεση Τέχνης
Παράλληλα, εντός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ εγκαινιάζεται και το Craft Fair 1, μία πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Από την πόλη του Ναυπλίου έχουν επιλεγεί 3 καλλιτέχνες.

Πληροφορίες
www.fougaro.gr
Ασκληπιού 98, 21100, Ναύπλιο

Fourago28N1.jpg
Fourago28N2.jpg
Fourago28N3.jpg