BACK TO ALL

Κρουαζιέρα Σπέτσες - Αρμάτα, 7 Σεπτεμβρίου 2019

Κάθε χρόνο, η δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε εορταστικές εκδηλώσεις, που συνδυάζουν τον εορτασμό της Παναγίας της Αρμάτας και της επετείου της Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822, των Σπετσιωτών με την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα εναντίον της Τούρκικης Αρμάδας.

Κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών η Ναυμαχία των Σπετσών, η οποία έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Η "Αρμάτα" είναι η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού, με αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, πλαισιωμένη από εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι Σπετσιώτες αφιέρωσαν τη νίκη τους στην Παναγία, κτίζοντας το εκκλησάκι Παναγία Αρμάτα, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, βοήθησε τους Έλληνες να κατατροπώσουν τον τουρκικό στόλο.

Πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, έρχεται στις Σπέτσες κάθε Σεπτέμβριο, για να παρευρεθεί στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της "Αρμάτας", που διαρκούν μία εβδομάδα και διοργανώνονται σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών. Το πρόγραμμα των εορτασμών περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής, κ.λπ.), θεατρικές παραστάσεις, κανονιοβολισμούς, κ.ά.

Το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου γίνεται η αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας, με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, με την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων και ολοκληρώνεται μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

Οι εκδηλώσεις για το 2019 στις Σπέτσες αρχίζουν το Σάββατο 31 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Για επίσκεψη στο νησί και τη συμμετοχή στην αναπαράσταση της ναυμαχίας, υπάρχει ειδική Κρουαζιέρα από Τολό προς Σπέτσες!

Σημείο αναχώρησης
Το πλοίο αναχωρεί από το κοντινό λιμάνι του Τολού

Ώρα αναχώρησης
17:30

Επιστροφή
1:00

Ημερομηνία κρουαζιέρας
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Τιμές εισιτηρίων
Ενήλικες 30€ το άτομο
Παιδιά 5-12 ετών 15€ (μισή τιμή)

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ. +30 27520 22100, (9:00 - 17:00)
E-mail: info@discovernafplio.gr 

Αυτό το ήξερες;
Στους εορτασμούς λαμβάνει μέρος μεγάλος αριθμός κατοίκων των Σπετσών και τιμούν τις Σπέτσες με την παρουσία τους πλήθος επισήμων, εκπροσώπων της πολιτείας, της εκκλησίας, των αρχών, των γραμμάτων και των τεχνών. Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά την ιστορικής σημασίας ναυμαχία με την παρουσία πλοίου και αγήματός του. 

Armata Spetses 2019, Cruise in Spetses for the Armata festival, Αρμάτα Σπέτσες 2019, Κρουαζιέρα στις Σπέτσες για την Αρμάτα

37.514442634825, 22.857782328581