BACK TO ALL

Nafplio Energy Triathlon, 17 Ιουνίου 2018

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 η πόλη του Ναυπλίου υποδέχεται για μία ακόμη φορά το “Nafplio Energy Triathlon”, το οποίο θα λάβει χώρα στην παλιά ιστορική πόλη του Ναυπλίου και θα είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και οι θεατές του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο, που αποτελεί φιλικό τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό για όλους. Η Διοργάνωση έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Ναυπλιέων και της χώρας. Το Ναύπλιο θα είναι και το 2018 το επίκεντρο του τριάθλου, με ακόμα περισσότερη δράση!

Η διοργάνωση
Ο αγώνας Nafplio Energy Triathlon διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την Energy Races, με συνδιοργανωτές και τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο. Ναυπλίου & Κ.Ο. Ναυπλίου «Εύρος».

Nafplio Energy Triathlon
Οι λάτρεις των Multisports θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα αγωνίσματα Triathlon και Aquathlon στην ιστορική και πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, με φόντο το Παλαμήδι, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου. Οι ακόμα πιο αρχάριοι αθλούμενοι, εκτός από το Τρίαθλο, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ακόμα πιο προσιτό Aquathlon, που περιλαμβάνει μόνο Κολύμβηση και Τρέξιμο. Οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Τρίαθλο και να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν ένα από τα πιο δυναμικά και εντυπωσιακά αθλήματα.
Το Nafplio Energy Triathlon είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους και περιλαμβάνει διαδρομές στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο χωρίς διακοπή. Οι αποστάσεις των αγώνων θα είναι η καθιερωμένη Sprint (0,75 – 20 - 5χλμ), η Standard / Olympic (1,5 – 40 – 10 χλμ), για να καλύψει και τις απαιτήσεις των πιο έμπειρων αθλητών, αλλά και η Super Sprint (0,3 – 10 - 2,5χλμ) που μπαίνει για πρώτη χρονιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα και απευθύνεται κυρίως στους λιγότερο έμπειρους φίλους των multisports, που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά.
Βεβαίως, στο πρόγραμμα θα είναι και το καθιερωμένο Aquathlon (κολύμβηση 0,75 – τρέξιμο 5χλμ) για τους νέους φίλους των multisports, καθώς και το Kids Aquathlon (0,1+1χλμ) για τα παιδιά. Για τους λάτρεις αποκλειστικά του υγρού στοιχείου, θα υπάρχουν και οι κολυμβητικές διαδρομές Energy Swim, σε αποστάσεις 800μ και 2,5χλμ

Αναλυτικά οι αγώνες:
1) Olympic Triathlon (standard distance 1500μ κολύμβησης – 40χλμ ποδηλασίας – 10χλμ τρεξίματος) και  Triathlon Relay (σκυταλοδρομία τριάθλου standard, 2 ή 3 ατόμων)
2) Sprint Triathlon (750μ κολύμβησης – 20χλμ ποδηλασίας – 5χλμ τρεξίματος) και Triathlon Relay (σκυταλοδρομία τριάθλου sprint, 2 ή 3 ατόμων)
3) Super Sprint Triathlon (300μ κολύμβησης – 10χλμ ποδηλασίας – 2,5χλμ τρεξίματος)
4) Aquathlon (750μ κολύμβησης – 5χλμ τρεξίματος)
5) Aquathlon kids (150μ κολύμβησης – 1χλμ τρεξίματος)
6) Energy swim 800μ
7) Energy swim 2,5χλμ
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), κ. Γιώργος Γερόλυμπος
Γενικός Συντονιστής της Διοργάνωσης, κ. Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Εγγραφές
Οι εγγραφές έχουν ανοίξει στο link
Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Πρόγραμμα
Το ενημερωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα του Τριάθλου 2018 μπορείτε να το βλέπετε στην ιστοσελίδα μας και συγκεκριμένα εδώ.

Αυτό το ήξερες;
Στις 14 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του “Tolo Energy Triathlon 2018”, στο πανέμορφο Τολό.

triathlon nafplio, race, swimming, bicycle