BACK TO ALL

Ναύπλιο - Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: η ζωή του σαν παραμύθι, 8 Ιουνίου 2019

Στα πλαίσια της έκθεσης “Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους”, που φιλοξενεί ο Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank (Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4) στο Ναύπλιο, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή θα παρουσιάσει την αφηγηματική ενότητα “Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: η ζωή του σαν παραμύθι”. Αφορά τη ζωή του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, που θα ακουστεί "σαν παραμύθι", που έχει πλαστεί βάσει πραγματικών γεγονότων καταγεγραμμένων από τους μελετητές και βιογράφους του.

Ο λαϊκός μας ζωγράφος γίνεται ο πρωταγωνιστής ενός πρωτότυπου παραμυθιού και τα παιδιά θα ακούσουν για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη, θα ταξιδέψουν μαζί του στη Σμύρνη, την Αθήνα και το Βόλο, θα μάθουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για τις περιπέτειες του, και για το καταφύγιο του: τη ζωγραφική και τις ιστορίες.
Μέσα από παράλληλη με την αφήγηση προβολή εικόνων, θα παρατηρήσουν έργα του και θα ανακαλύψουν τα αγαπημένα του θέματα, θα ακούσουν ιστορίες και παραδοσιακά τραγούδια που αναδύονται μέσα από τις ζωγραφιές του.
Η αφήγηση περιλαμβάνει, επίσης, ένα λαϊκό παραμύθι από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Ώρα έναρξης
18:30 - Διάρκεια 50 λεπτά

Τοποθεσία
Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος Alpha Bank, Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4, Ναύπλιο

Είσοδος
Ελεύθερη - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Κρατήσεις
Τ. +30 27520 96234, E-mail: Exhibitioncenter-Nafplio@alpha.gr

Αυτό το ήξερες;
Τα παραδοσιακά τραγούδια που πλαισιώνουν την αφήγηση τραγουδάει a capella η αφηγήτρια.
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 10 ετών και σε ενήλικες.
Η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στο Brooklyn College (CUNY) στη Νέα Υόρκη και έχει έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης. Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν η εγκατάστασή της στη Χίο και η δημιουργία της πολιτιστικής δράσης "Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη". Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης, που τώρα εξερευνά, δημιουργώντας πια εικόνες με τον προφορικό λόγο.

Θεόφιλος λαϊκός ζωγράφος, Theofilos popular painter

37.566334467994, 22.797175574728