BACK TO ALL

Μανώλης Μαυροματάκης - Η ρημάδα η ζωή, 29 & 30 Ιουλίου 2016

Ένας τρυφερός, ασταθής, κλονισμένος άνθρωπος, πικραμένος και πότε-πότε άγρια χλευαστής, προσπαθεί να σταθεροποιήσει επί σκηνής την εικόνα ή τη μνήμη του: να συγκροτήσει ίσως την απολογία του (ενώπιον τίνος;) για κάποιο σφάλμα που το συγχέει διαρκώς με άλλα, άλλων, καθώς σιγά-σιγά το ανακαλεί.... Αληθινά ένοχος όμως, είναι επειδή με τα στραβοπατήματα και τα κάζα του καταγράφει τον «επιταχυνόμενο μορφασμό» μιας εποχής που τα όρια και τα αυτονόητά της ρευστοποιούνται και μισοσβήνονται σαν τις γραμμές ενός σκίτσου που ήταν μέχρι πριν λίγο ξεκάθαρο. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος της δικής του αστάθειας, καθώς μιλώντας συγχέει τον εαυτό του με πρόσωπα άλλων, εξίσου ταραγμένων και μεταβατικών εποχών: με τον Στέφανο Σαχλίκη προπάντων, απ’ το ενετοκρατούμενο Ηράκλειο του 14ου αιώνα, που, καθώς βγαίνουμε από τον Μεσαίωνα, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο και σε καινούργιους τόνους τα λάθη και τα παθήματά του, τις σπατάλες, την καταστροφική σχέση με τις «πολιτικές», την οικονομική κατάρρευση και τη φυλάκισή του – αλλά και με τον Βυζαντινό Μιχαήλ Γλυκά του 12ου αιώνα ή τον Φρανσουά Βιγιόν του 15ου αιώνα... Εξίσου ασταθής κι η γλώσσα που μιλά, αλλάζει διαρκώς τονικότητες και «εποχές» –αν και πάντα σε στίχο–, αφήνεται πότε-πότε στη μουσική, γλιστρά προς την κωμωδία ολοένα...

Ο Μανώλης Μαυροματάκης ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του για το θεάτρο και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στο ελληνικό θέατρο (Παπαβασιλείου, Μοσχόπουλος, Χουβαρδάς, Γκραουζίνις, Κονιόρδου, Μιλιβόγιεβιτς, Σερμπάν, Ντουφεξής, Θεοδωρόπουλος, Αρμάος, Τσιάνος, Αναστασάκης). Στον κινηματογράφο, όπου επίσης έχει σημαντική παρουσία, έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας το 2007 στο φεστιβάλ Δράμας για την ταινία Τα παιδιά της Σπιναλόγκας του Κώστα Αθουσάκη και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού,στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάσβιλ, για την ερμηνεία του στην ταινία Ο εχθρός μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Το 2014 σκηνοθέτησε στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση Καταστρούπολη.

Χώρος εκδήλωσης
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Συντελεστές
Πρωτότυπο κείμενο, μείξη και μετάφραση λοιπών κειμένων: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυροματάκης
Μουσική: Τάσος Ρωσόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Φουντούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Τόμπρου
Ερμηνεύει ο Μανώλης Μαυροματάκης
και οι μουσικοί Κορίνα Βουγιούκα (κιθάρα) και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο).

Διάρκεια
1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων
20€
10€ (Φοιτητικό)
5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Έναρξη προπώλησης
30 Μαΐου 2016

Εισιτήρια
- Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια on line εδώ
- Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων μπορείτε να δείτε εδώ

Εκδοτήρια
Τα κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου βρίσκονται Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.
Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων και εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

Epidavros_2930.jpg