BACK TO ALL

Μικρό θέατρο Επιδαύρου - Πρόγραμμα παραστάσεων 2021

Το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο 2021 κρύβει πολλές εκπλήξεις. Σπάει το χρονικό όριο του Ιουλίου κι εκτείνεται έως τα τέλη Αυγούστου. Ξεκινά με το διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα Πάροδος, που θα λάβει χώρα σε αυτό τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα τεχνών να προχωρήσουν, υπό ιδανικές συνθήκες, την έρευνά τους πάνω στη δραματουργία του αρχαίου δράματος in situ. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται ένας νέος θεματικός κύκλος, υπό τον τίτλο Contemporary ancients. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τις παραστάσεις στο μεγάλο Αρχαίο θέατρο, το μικρό θέατρο της Επιδαύρου έρχεται να προσφέρει στους θεατές ισχυρές φεστιβαλικές συγκινήσεις σε μεγάλο εύρος, κάθε εβδομάδα, για ολόκληρο το καλοκαίρι!

Θέατρο
Στη βάση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού για τη Μικρή Επίδαυρο βρίσκεται μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία. Πρόκειται για την ανάθεση συγγραφής νέων έργων, εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα, σε Νεοέλληνες συγγραφείς, ειδικά για το ανέβασμά τους στη Μικρή Επίδαυρο. 
Τέσσερις συγγραφείς εντελώς διαφορετικού ύφους, δύο άντρες και δύο γυναίκες, γράφουν από ένα σύγχρονο έργο, που συνομιλεί με μια αρχαία τραγωδία: Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, με αφετηρία τις Τραχίνιες του Σοφοκλή,·γράφει το έργο του Τα σπίτι με τα φίδια, που σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη.·Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, με αφετηρία τις Βάκχες του Ευριπίδη γράφει την Κρεουργία, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας.·Η Αμάντα Μιχαλοπούλου, με αφετηρία τον Ιππόλυτο, γράφει το έργο Η Φαίδρα καίγεται, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός, και η Αλεξάνδρα Κ*, με αφετηρία τη Μήδεια του Ευριπίδη, το "γάλα, αίμα", που σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας. Προχωράει μάλιστα και η έκδοση των έργων αυτών, στο πλαίσιο μιας ενιαίας θεατρικής σειράς βιβλίων που εγκαινιάζει το Φεστιβάλ, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. 

Χορός - Εικαστικά
Οι αναθέσεις έργων επεκτείνονται στο Χορό, με το νέο έργο του Ευριπίδη Λασκαρίδη. Αλλά και στα Εικαστικά, αφού ειδικά για τη Μικρή Επίδαυρο η Αιμιλία Παπαφιλίππου εμπνέεται και δημιουργεί ένα νέο έργο, συνεχίζοντας την έρευνα στην αναπάντεχη κατοίκηση των αρχαίων μνημείων, που ξεκίνησε πέρσι.

Μουσική
Δύο μοναδικές βραδιές μας περιμένουν στο μικρό θεατράκι. Δύο αναπάντεχα παντρέματα. Ο Πέτρος Κλαμπάνης συναντά τον Πετρολούκα Χαλκιά σε μια ειδική συναυλία, όπου η τζαζ συναντά την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ενώ ο Γαλλο-Ιρανός πολυοργανίστας Keyvan Chemirani και το συγκρότημά του συναντούν τη λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου

Οι παραστάσεις
Residency 
/ Κύκλος Contemporary Ancients
Πάροδος, Διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Δράμα
Μουσική
Πέτρος Κλαμπάνης, Tora Collective 
Keyvan Chemirani & The Rhythm Alchemy, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου
Θέατρο / Κύκλος Contemporary Ancients
Ελένη Σκότη, Το σπίτι με τα φίδια του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Γιάννος Περλέγκας, γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ*
Γιώργος Σκεύας, Κρεουργία του Γιάννη Μαυριτσάκη
Εταιρεία Θεάτρου Sforaris - Γιάννης Καλαβριανός, Η Φαίδρα καίγεται της Αμάντας Μιχαλοπούλου
Χορός
Osmosis - Ευριπίδης Λασκαρίδης, Νέο έργο 2021
Εγκατάσταση
Αιμιλία Παπαφιλίππου, Ιεροί Λόγοι / Covid-19

Tips
Όλες οι παραστάσεις παίζονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Στάθμευση για Ι.Χ. αυτοκίνητα στο πάρκιγκ της Παλαιάς Επιδαύρου (λιμάνι). Θα περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.
Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, συστήνεται να προσέλθετε 90΄ πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.
Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.

Πληροφορίες εισιτηρίων
Τ. +30 210-7234567 (Δευτέρα με Κυριακή 09:00-21:00). Ηλεκτρονική αγορά: aefestival.gr

Δεν επιτρέπονται
H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
Τα ψηλά τακούνια
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Το φιλοδώρημα.

Αυτό το ήξερες;
Κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, τo Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου είναι από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, με ως τώρα 65 χρόνια λειτουργίας.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Το μικρό αρχαίο θέατρο -που στην πραγματικότητα δεν είναι μικρό, αφού χωράει 6.000 θεατές- βρίσκεται στην Παλαιά Επίδαυρο. Αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο, χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και μέχρι το 1971 ήταν θαμμένο σε βάθος 6 μέτρων!
Από το Ναύπλιο με αυτοκίνητο φτάνετε το πολύ σε 40 λεπτά (39,14 χλμ.).

Πηγή
aefestival.gr

Epidaurus small theater, Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Mikro theatro
Athens Epidaurus Festival poster 2021, πόστερ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021
Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Small Epidaurus theater, little Epidaurus theater, Mikro theatro

37.633427544226, 23.160209655762