BACK TO ALL

Μικρό θέατρο Επιδαύρου - Πρόγραμμα παραστάσεων 2024

Athens Epidaurus Festival banner 2024

Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά ο επιτυχημένος Κύκλος Contemporary Ancients, με δύο παραστάσεις σε ενιαία βραδιά, οι οποίες συνομιλούν με έργα, που θα συναντήσουμε και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: "Εγώ, μια δούλα" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, εμπνευσμένο από την Εκάβη του Ευριπίδη, και "Ιφιγένεια / Βορά" της Βίβιαν Στεργίου, εμπνευσμένο από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι.
Στη Μικρή Επίδαυρο θα απολαύσουμε, επίσης, διαφορετικά είδη μουσικής, όπως κλασικά lieder με τη διεθνή μας υψίφωνο Αλεξία Βουλγαρίδου, τζαζ διασκευές Χατζιδάκι και Τσιτσάνη από τον μετρ του είδους Δημήτρη Καλαντζή, αλλά και μια ξεχωριστή βραδιά με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, που θα ερμηνεύσει αγαπημένα λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα.

Εξάλλου, συνεχίζεται και η Πάροδος, το επιτυχημένο διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα (studio residency) που εγκαινιάστηκε το 2021, με συντονιστή φέτος τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα, o οποίος θα δουλέψει με νέες καλλιτέχνιδες και νέους καλλιτέχνες πάνω στον Ορέστη του Ευριπίδη.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Θέατρο - Πρεμιέρα / Κύκλος Contemporary Ancients / Μονόλογοι
5 & 6 Ιουλίου 2024 - 21:30
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ιφιγένεια / Βορά της Βίβιαν Στεργίου
Εμπνευσμένο από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εγώ, μια δούλα - του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Εμπνευσμένο από την Εκάβη του Ευριπίδη
Τη σκηνοθεσία των μονολόγων στη σπονδυλωτή αυτή παράσταση έχουν αναλάβει ο Νίκος Χατζόπουλος και η Αικατερίνη Παπαγεωργίου.
Στο πλαίσιο του επιτυχημένου Κύκλου Contemporary Ancients, το Φεστιβάλ αναθέτει φέτος τη συγγραφή δύο θεατρικών μονολόγων εμπνευσμένων από τραγωδίες του Ευριπίδη στον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη Βίβιαν Στεργίου. Διακεκριμένοι τόσο στον χώρο του θεάτρου όσο και της πεζογραφίας, δίνουν έργα ευφρόσυνα και σκωπτικά, που συνομιλούν δημιουργικά με τις μεγάλες παραγωγές του Φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Not Hecuba) ανατρέποντας με χάρη και χιούμορ την οπτική των τραγικών ηρωίδων.
Ερμηνεύουν η Φιλαρέτη Κομνηνού (Εγώ, μια δούλα) και η Ελίζα Σκολίδη (Ιφιγένεια / Βορά).

Βίβιαν Στεργίου, Vivian Stergiou
Filareti Komninou, Φιλαρέτη Κομνηνού

Μουσική 
Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 - 21:30
Αλεξία Βουλγαρίδου – Jan Roelof Wolthuis (Έρως, Αγάπη και Θάνατος)
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και ο Ολλανδός συνθέτης και πιανίστας Γιαν Ρούλοφ Βόλτχαους θα παρουσιάσουν τέσσερις κύκλους τραγουδιών με θέμα την αγάπη, τη χαρά, τη φύση και τον θάνατο.
Στη συναυλία των δύο διακεκριμένων μουσικών, θα απολαύσουμε έργα Σούμαν, Βάγκνερ, Ραβέλ και Στράους.

Αλεξία Βουλγαρίδου – Jan Roelof Wolthuis

Μουσική 
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 - 21:30
Δημήτρης Καλαντζής - Masters’ Voice: Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης
Από τους πιο δημιουργικούς και καταξιωμένους τζαζίστες στην Ελλάδα, με σημαντικές συνεργασίες στην ελληνική και διεθνή τζαζ σκηνή, ο Δημήτρης Καλαντζής κινείται με άνεση μεταξύ των μουσικών ειδών και εμπνέεται συχνά από τους "κλασικούς" της ελληνικής μουσικής, έχοντας στο ενεργητικό του τρεις συναρπαστικούς δίσκους με τζαζ διασκευές έργων του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και των Γιαννίδη, Καπνίση και άλλων.
Στη συναυλία στην Μικρή Επίδαυρο, εκτός από την εξαιρετική δουλειά του πάνω στον Χατζιδάκι, έχουμε τη χαρά να ακούσουμε για πρώτη φορά τη δική του τζαζ "μετάφραση", σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Μια γοητευτική προσωπική ανάγνωση, σ’ έναν αρμονικό μουσικό διάλογο.

Δημήτρης Καλαντζής, Dimitris Kalantzis

Μουσική 
26 & 27 Ιουλίου 2024 - 21:30
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Σε άλλα μονοπάτια
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, επιστρέφει στο Φεστιβάλ, μετά την εξαιρετική της συναυλία - αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, που γέμισε ασφυκτικά το Ηρώδειο το 2014.
Με ακουστική διάθεση και μια μπάντα, που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση στην ατμοσφαιρική Μικρή Επίδαυρο, η χαρισματική τραγουδίστρια θα περιπλανηθεί αυτή τη φορά στους δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού, με αφετηρία το "Μονοπάτι" του Γιώργου Μουζάκη, δίνοντας νέα πνοή σε διαλεχτά λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα και θα φτάσει μέχρι το σήμερα του λαϊκού μας τραγουδιού, κάνοντας και κάποιες "στάσεις" σε λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου. Όλα αυτά, με μια εξαμελή ομάδα μουσικών, υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου. Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και μνήμες, που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα.

Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Eleonora Zouganeli
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Eleonora Zouganeli

Tips
Όλες οι παραστάσεις παίζονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Στάθμευση για Ι.Χ. αυτοκίνητα στο πάρκιγκ της Παλαιάς Επιδαύρου (λιμάνι). Θα περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.
Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας, συστήνεται να προσέλθετε 60΄ πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.
Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.

Πληροφορίες εισιτηρίων
Ενιαία Ζώνη 5€ - 15€
Τ.
 +30 210-7234567 (Δευτέρα με Κυριακή 09:00-21:00). Ηλεκτρονική αγορά: aefestival.gr

Τέλος Υπηρεσίας (Service Fee) αγοράς εισιτηρίων 
Η αγορά των εισιτηρίων των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου από τα εκδοτήρια της ""Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε." (κεντρικά εκδοτήρια, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου) δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος υπηρεσίας. 
Ο αγοραστής επιβαρύνεται με την καταβολή τέλους υπηρεσίας (service fee), στην περίπτωση που προμηθεύεται εισιτήρια μέσω διαδικτύου (οnline) ή και τηλεφωνικά. 
Με την αγορά του εισιτηρίου σας αποδέχεστε και τους όρους χρήσης όπως αναφέρονται εδώ: https://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/https://aefestival.gr/oroi-chrisis/  
Οι σελίδες: www.aefestival.gr και www.more.com είναι τα μοναδικά επίσημα κανάλια πώλησης εισιτηρίων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Εισιτήρια που αγοράζονται από μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές ή πλατφόρμες δε θα θεωρούνται έγκυρα. 

Δεν επιτρέπονται
H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
Τα ψηλά τακούνια
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Το φιλοδώρημα.

Αυτό το ήξερες;
Κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, τo Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου είναι από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, με ως τώρα 67 χρόνια λειτουργίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Το μικρό αρχαίο θέατρο -που στην πραγματικότητα δεν είναι μικρό, αφού χωράει 6.000 θεατές- βρίσκεται στην Παλαιά Επίδαυρο. Αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο, χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και λειτούργησε επί περίπου επτά αιώνες. Mέχρι το 1971 ήταν ολοκληρωτικά καλυμμένο από έναν ελαιώνα, θαμμένο σε βάθος 6 μέτρων! Η ανασκαφή του ξεκίνησε από την Ευαγγελία Δεϊλάκη στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και εξελίχθηκε αργά.
Από το Ναύπλιο με αυτοκίνητο φτάνετε το πολύ σε 40 λεπτά (39,14 χλμ.).

Πηγή
aefestival.gr

Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Little Theater of Epidaurus, Small Epidaurus Theatre

37.633487019878, 23.160037994385