BACK TO ALL

Πινακοθήκη - Ρεσιτάλ για τσέλο & πιάνο, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

National Gallery Nafplio, Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

Μουσική πανδαισία με έργα Μπετόβεν, Σούμαν και Μπαρτόκ στην αυλή της Πινακοθήκης Ναυπλίου, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με τσέλο και πιάνο.

Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και ενθουσιώδεις βιολοντσελίστες μίας νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών. Παίζει με την ίδια άνεση τόσο μοντέρνο, όσο και μπαρόκ βιολοντσέλο, με το ρεπερτόριο του να εκτείνεται από την πρώιμη μπαρόκ μέχρι και την σύγχρονη μουσική δημιουργία. Μαζί με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο πιάνο, απογειώνουν έργα του Beethoven, του Schumann, του Bartók και ζωντανεύουν την αυλή της  Πινακοθήκης.

Πρόγραμμα
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Σονάτα έργο 5 αρ.2 σε σολ ελάσσονα για φορτεπιάνο και βιολοντσέλο ομπλιγκάτο
Adagio sostenuto
Allegro molto più tosto presto
Allegro

Robert Schumann (1810 – 1856)
Fantasiestücke έργο 73 για βιολοντσέλο και πιάνο
Zart und mit Ausdruck – Lebhaft, Leicht – Rasch und mit Feuer

Béla Bartók (1881 – 1945)
Ρουμάνικοι χοροί
Jocul cu bâtă
Brâul
Pe loc
Buciumeana
Román polka
Mărunțe

ρεσιτάλ τσέλο Καραϊσκάκης πιάνο Παπαστεφάνου, Karaiskakis Papastefanou music cello and piano

Μουσικοί
Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος, βιολοντσέλο
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, πιάνο

Έναρξη
21:00

Χώρος
Εθνική Πινακοθήκη, παράρτημα Ναυπλίου (οδ. Σιδηράς Μεραρχίας)

Είσοδος
Ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων
Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις, κάνετε κράτηση θέσεων στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., στη διεύθυνση Λεωφόρος Ασκληπιού (Βίλα Ζυμβρακάκη)
Τ +30 27520 27153
Ε-mail: doppat.nafplio@gmail.com 

Πληροφορίες
Τ +30 27520 27153
U www.nafplionfestival.gr 

Αυτό το ήξερες;
Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος έχει κάνει βαριές μουσικές σπουδές στο Παρίσι (με άριστα) και από το 2018 διατελεί καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ Σάμου του ιδρύματος Schwarz, ενώ από την Ένωση Κριτικών Θέατρου και Μουσικής βραβεύθηκε το 2011, ως ο "καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς".
Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από μουσική οικογένεια -η μητέρα της Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, διευθύντρια της τότε γνωστής Χορωδίας Τρικάλων της έδωσε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Σε ηλικία 7 ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στη αίθουσα Παρνασσός της Αθήνας. Έχει κάνει λαμπρές σπουδές στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, ενώ έχει τιμηθεί με το Βραβείο "Μοτσενίγου" της Ακαδημίας Αθηνών.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.
Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

37.566151376291, 22.804446816444