BACK TO ALL

Εθνική Πινακοθήκη

Έχοντας τα εχέγγυα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα και την αίγλη που της έχει προσδώσει η κα Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, η διευθύντριά του, δεν χρειάζεσαι άλλη αφορμή για να διαβείς την πόρτα αυτού του υπέροχου νεοκλασικού, που στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου.
Για να αποκαλυφθεί μπροστά σου το μεγαλείο μιας περίφημης συλλογής έργων, με σκηνές από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Έργα του Βρυζάκη, του Γύζη, του Λύτρα, ξεχειλίζουν ιστορία και σε κάνουν βλέποντάς τα να "πετάς" πέρα από τις στείρες σελίδες της Ιστορίας, που διδάχτηκες στο σχολείο, ταξιδεύοντας στο χώρο του ιδανικού. Αυτό, εξάλλου, δεν είναι και το νόημα της τέχνης; Ακόμα και αν δεν την καταλαβαίνεις, να τη νιώθεις.
Εκτός από τη μόνιμη και τις τρέχουσες εκθέσεις, μπορεί κανείς να "ταξιδέψει" ξεφυλλίζοντας λευκώματα και βιβλία τέχνης στην πλούσια βιβλιοθήκη του. Η Πινακοθήκη, όμως, δεν αφήνει παραπονεμένους και τους μικρούς φίλους της τέχνης, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της περιοχής και διατηρώντας ανοιχτό το παιδικό εργαστήρι τέχνης, όπου τα παιδιά, με το αγνό τους βλέμμα και τη ναΐφ προσέγγισή τους, μαθαίνουν, πειραματίζονται, δημιουργούν... 

Πληροφορίες:
Εθνική Πινακοθήκη, παράρτημα Ναυπλίου:
Σιδηράς Μεραρχίας 23, Ναύπλιο
Τ. +30 27520 21915-35

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο: 10:00-15:00,
Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00-15:00 & 17:00-20:00,
Κυριακή: 10:00-14:00
Τρίτη κλειστά
Τη Δευτέρα η είσοδος είναι ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Το παράρτημα Ναυπλίου εγκαινιάστηκε στις 5 Μαΐου 2004. Το νεοκλασικό αυτό κτίριο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε μουσειολογικά με δαπάνες του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης".

EthnikiN2.jpg
EthnikiN1.jpg
EthnikiN4.jpg
EthnikiKR3.jpg

37.5661, 22.8044