BACK TO ALL

Κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα

Αν θέλεις να κάνεις την βόλτα σου με ένα ποδήλατο, τότε μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Ναυπλίου.

Οδηγίες εγγραφής - πληρωμής
Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατα από τους σταθμούς, αφού προηγηθεί διαδικασία Εγγραφής, με τους παρακάτω τρόπους:
1. Από το κιόσκι (με τραπεζική κάρτα): Επιλέξτε: "Εγγραφή". Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Στο κινητό και στο email που δηλώσατε θα έρθει μήνυμα με τα συνθηματικά σας.
2. Από υπολογιστή: Αν έχετε ήδη CycloName & CycloPIN, πατήστε "Σύνδεση". Πηγαίνετε στο "Προφίλ" σας κι επιλέξετε Αγορά Συνδρομής. Αν πληρώσετε με τραπεζική κάρτα, ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται αμέσως. Αν πληρώσετε με τραπεζική εντολή, θα σας σταλούν αναλυτικές οδηγίες στο email σας για το πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή (αυτό χρειάζεται 1-2 εργάσιμες μέρες και μπορεί να γίνει με e-banking ή με καταβολή μετρητών σε τράπεζα ή σε σημεία viva (σύμφωνα με το email).
Αν θέλετε να ανοίξετε Νέο Λογαριασμό, Πατήστε «Εγγραφή», συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και ολοκληρώστε την αγορά της συνδρομής για την ενεργοποίηση του λογαριασμού.
Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης μας, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω. Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατο από οποιονδήποτε Σταθμό θέλουν και να το αφήνουν σε οποιονδήποτε Σταθμό.

Σταθμοί
Δημαρχείο
Βίλλα Ζυμβρακάκη (οδός Ασκληπιού)
οδ. Άργους & Χαριλάου Τρικούπη
Πλατεία Εθνοσυνέλευσης (συνοικισμός "Πρόνοια")

Πώς θα γίνεις συνδρομητής
Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1. Στην ιστοσελίδα nafplio.cyclopolis.gr, επιλέξτε «Σύνδεση»
2. Αν έχετε ήδη Cycloname και CycloPIN πληκτρολογήστε τα, διαφορετικά δημιουργείστε ένα νέο λογαριασμό.
3. Αγοράστε μια νέα συνδρομή Ετήσιας ή Μηνιαίας διάρκειας. Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει με χρήση τραπεζικής κάρτας (οποιασδήποτε χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Visa, Mastercard, Diners ή American Express) ή μέσω τραπέζης (με τραπεζική εντολή, που εξοφλείτε μέσω web banking ή στο ταμείο οποιασδήποτε τράπεζας).

Οδηγίες Χρήσης του συστήματος
Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα πρέπει να είστε συνδρομητής του.  Για την εγγραφή σας, πατήστε "Εγγραφή".
Επιλέξτε τη διάρκεια συνδρομής σας. Φροντίστε να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο στο CycloWallet σας.
Ταυτοποιηθείτε στον Σταθμό με τα συνθηματικά σας ή τη Cyclocard. Μετά, ελευθερώστε το ποδήλατο.

Για να παραλάβετε ποδήλατο
1. Ταυτοποιηθείτε στο κιόσκι με το CycloName σας (ή την CycloCard σας) και το CycloPIN σας
2. Επιλέξτε "Παραλαβή ποδηλάτου". Δείτε στην οθόνη τον αριθμό της θέσης του ποδηλάτου σας
3. Πηγαίνετε στη θέση και πατήστε το κουμπί που ηχεί και αναβοσβήνει
4. Παραλάβετε το ποδήλατο.
Το ξεκλείδωμα επιβεβαιώνεται με χαρακτηριστικό ήχο.

Για να κλειδώσετε ποδήλατο
Απλά σπρώξτε το ποδήλατο στη θυρίδα. Δεν χρειάζεται οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια!
Το κλείδωμα επιβεβαιώνεται με χαρακτηριστικό ήχο και το λαμπάκι που αναβοσβήνει πράσινο. Επιβεβαιώστε ότι το ποδήλατο κλείδωσε σωστά, αλλιώς παραμένει χρεωμένο σε εσάς!

Συνδρομές
Επιλέξτε τη συνδρομή που επιθυμείτε. Οι συνδρομητές δικαιούνται άπειρες δωρεάν διαδρομές, εφ’ όσον αυτές δεν ξεπερνούν τη μισή ώρα την κάθε φορά.
Ετήσια €29
Μηνιαία €5
Εβδομαδιαία €3
Δύο ημερών €1.5
Ημερήσια €1
Ημερήσια Απεριόριστων Διαδρομών €3 (οι διαδρομές δεν χρεώνονται!)

Χρεώσεις
Διάρκεια Διαδρομής:
Πρώτες 2 ώρες 0,00€
Επόμενα μισάωρα 0,50€

Χρήσιμα Tips
Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα, πρέπει να έχετε μια ενεργή συνδρομή και επαρκές υπόλοιπο στο CycloWallet σας.
Μπορείτε να παραλάβετε ποδήλατο όσες φορές θέλετε. Αν κάθε φορά η διάρκεια χρήσης δεν ξεπεράσει τις 2 ώρες, δεν υφίσταται οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.
Αν υπερβείτε τις 2 ώρες σε κάποια διαδρομή σας, θα χρεωθείτε ανάλογα με τη διάρκειά της: για παράδειγμα, μια διαδρομή διάρκειας 2 ωρών και 5’, θα χρεωθεί με επιπλέον ποσό €0,50 (χρέωση "διαδρομής"). Η χρέωση της διαδρομής λειτουργεί πρακτικά σαν "ποινή" για τη διακράτηση του ποδηλάτου πέραν του εύλογου χρόνου.
Θα πρέπει να επιστρέψετε οπωσδήποτε το ποδήλατο εντός 24 ωρών από την παραλαβή του, διαφορετικά θα χρεωθείτε με το ποσό της εγγύησης ή/και θα σας απαγορευτεί η περαιτέρω χρήση του συστήματος. 
Αν έπειτα από κάποια διαδρομή σας το CycloWallet σας παραμείνει χωρίς χρήματα, θα λάβετε σχετική ειδοποίηση στο e-mail σας. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το Σύστημα, θα πρέπει να "τροφοδοτήσετε" το CycloWallet σας (το ελάχιστο ποσό είναι 1€).

Αυτό το ήξερες;
H πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2013 και η κανονική στις 16 Οκτωβρίου 2013.
Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ποδήλατο, τα πρώτα 30 λεπτά είναι δωρεάν.
Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων σχεδιάστηκε για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Η μέγιστη περίοδος χρήσης ανέρχεται στις 24 ώρες. Σε περίπτωση που δεν επιστρέψετε το ποδήλατο εντός 24 ωρών, θα χρεωθείτε με το ποσό της εγγύησης ή/και θα σας απαγορευτεί η περαιτέρω χρήση του συστήματος.
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015".

Τηλεφωνική Υποστήριξη
Τ +30 215 215 7996

bicycles, nafplio
podilataKA!.jpg

37.571751757602, 22.806900861104