BACK TO ALL

Μουσείο Κομπολογιού

Κοιτάς κομπολόι και σκέφτεσαι Ναύπλιο. Είσαι στο Ναύπλιο, ψάχνεις σουβενίρ και σκέφτεσαι κομπολόι. Όπως και να το πάρεις, μια επίσκεψη στο Μουσείο Κομπολογιού, που στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης, αξίζει τον κόπο.

Μια ιστορία από παλιά
Το Μουσείο, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1998 από τον Άρη Ευαγγελινό και τη Ραλλού Γρομιτσάρη. Εκεί, θα βρεις μια μοναδική συλλογή από περίπου 700 παλιά προσευχητάρια και κομπολόγια, τα οποία χρονολογούνται από το 1550 έως και το 1950! Τα υλικά τους ποικίλουν: ατόφιο κεχριμπάρι Βαλτικής θάλασσας, κεχριμπάρι – μαστίχα, κεχριμπάρι – φατουράν, μαύρο κοράλλι (γιούσουρι), κόκκινο κοράλλι, ελεφαντόδοντο, κόκαλο, κέρατο, ξύλο κλπ. Στο Μουσείο εκτίθενται κομπολόγια με ιστορική διαδρομή, σε 4 μικρές αίθουσες.

Αυτό το ήξερες;
Από την ίδρυσή του έως σήμερα, το Μουσείο έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες (χωρίς να υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό σχολεία, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί που εξαιρούνται από το εισιτήριο).

Αξίζει να δεις
Στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το Μουσείο, υπάρχουν περίπου 300 ινδουιστικά, βουδιστικά, μουσουλμανικά, καθολικά προσευχητάρια και περίπου 700 ελληνικά κομπολόγια, φτιαγμένα από σπάνια υλικά όπως το κεχριμπάρι, το φατουράν, το κοράλλι, το ελεφαντόδοντο κ.ά. Αφού τα θαυμάσεις, κατόπιν κατέβα στο ισόγειο για τα ψώνια σου. Εδώ μπορείς να αγοράσεις ένα παλιό κομπολόι (αν είσαι συλλέκτης) και φυσικά μπορείς να διαλέξεις ένα καινούργιο κομπολόι από αμέτρητα φυσικά υλικά και κεχριμπάρι. Και όχι, δεν χρειάζεται να πουλήσεις "το ρολόι για να πάρεις κομπολόι"! Οι τιμές είναι ανάλογες της ποιότητας, που μπορεί κάποιος να επιλέξει.

Ωράριο λειτουργίας
Πωλητήριο: Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή 09:30 – 20:30
Μουσείο: Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή 09:30 – 20:30
Κάθε Τρίτη κλειστά

Πληροφορίες
Σταϊκοπούλου 25, Παλιά Πόλη, Τ 27520-21618
www.komboloi.gr , e-mail: komuseum@otenet.gr

Είσοδος
Τιμή εισιτηρίου για τον εκθεσιακό χώρο 2€
(Εξαιρούνται μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί)

Μουσείο κομπολογιού Ναύπλιο, αυθεντικό κομπολόι, original Komboloi Museum Nafplio Peloponnese
Μουσείο κομπολογιού Ναύπλιο, αυθεντικό κομπολόι, original Komboloi Museum Nafplio Peloponnese
Μουσείο κομπολογιού Ναύπλιο, αυθεντικό κομπολόι, original Komboloi Museum Nafplio Peloponnese

37.5655, 22.7982