BACK TO ALL

Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ''Σταθμός''

Τα παλιά καλοσυντηρημένα παιχνίδια μού βγάζουν πάντα μια τρυφερή διάθεση αλλά και μια έντονη τάση να γίνω συλλέκτης παλιών παιχνιδιών. Είναι αυτή η ίδια αίσθηση που έχεις όταν παίρνεις στα χέρια σου το παλιό Αλφαβητάρι, "Έλλη, να ένα μήλο, Μίμη, πάρε ένα μήλο".
Αν ανήκεις και εσύ στην ίδια κατηγορία ανθρώπων, που το παλιό μιλά στην ψυχή τους, πήγαινε στον Σταθμό, στην αποθήκη του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού, για να δεις παλιά και παραδοσιακά παιχνίδια (κούνιες, πατίνια, ξύλινα αλογάκια) και αντικείμενα χρήσης (μπιμπερό, κουδουνίστρες).

Στο πρόσφατα, λοιπόν, ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός", το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα (1989), από τις 2 Φεβρουαρίου 2020 λειτουργεί η νέα έκθεση, με τον τίτλο "Παιδιόθεν...". Αυτή περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος "Β.Παπαντωνίου", κυρίως του 19ου και του 20ού αιώνα, που αφορούν την παιδική ηλικία. Μέσα από τις διαφορετικές ενότητες, παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής των παιδιών και των παιχνιδιών τους.
Μεταξύ άλλων, εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, αντικείμενα που σχετίζονται με τη γέννηση, τη βάφτιση και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού και πολλά παιχνίδια.
Παρουσιάζονται, επίσης, δυο συλλογές, που αφορούν αφ’ ενός την παιδική ηλικία δυο κοριτσιών, που γεννήθηκαν το 1938 και το 1948 αντίστοιχα, και αφ’ ετέρου τις επιλογές μιας συλλέκτριας με υψηλό αισθητικό κριτήριο και αγάπη για το παιχνίδι.

Αξίζει να δεις
Αν έχεις παιδάκι, πάρτο μαζί σου και παρακολουθήστε παρέα Θέατρο Σκιών και Κουκλοθέατρο. Η τέλεια αφορμή για παλιμπαιδισμό, με πολύ καλή, όμως, και τρυφερή δικαιολογία.

Ωράριο λειτουργίας
Ανοιχτά Δευτέρα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή από τις 10.00 - 14.00

Είσοδος
Γενική είσοδος: 3€
Δωρεάν: Άτομα κάτω των 12 και άνω των 65 ετών, Φοιτητές/Σπουδαστές, Κάτοχοι κάρτας ICOM, Υποστηρικτές ΠΛΙ, ΑΜΕΑ, Διπλωματούχοι ξεναγοί, Άνεργοι
Εκπαιδευτικά Προγράμματα: 3€

Tip
Ενιαίο εισιτήριο για επίσκεψη στο Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου'' και το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός":  5€ 

Πληροφορίες
Πάρκο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ναυπλίου
T +30 27520-28947

MouseioPaidikis.JPG
mouseio paidikie hlikias

37.5657, 22.8043