Πολεμικό Μουσείο

Θα έχεις περάσει άπειρες φορές την οδό Αμαλίας με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο και σίγουρα θα το έχεις προσπεράσει. Εκτός και αν είσαι αρχιτέκτονας ή φοιτητής. Ή αν ο αγαπημένος σου υπηρετεί τη θητεία του στο μουσείο.
Μια μέρα, αποφάσισέ το και μπες στο Νο22, τι θα σου κοστίσει; (τίποτα, η είσοδος είναι δωρεάν). Αυτό είναι το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας (δεν μπορεί, θα είχες πάει με το σχολείο) και λειτουργεί από το 1988 σε αυτό το εντυπωσιακό κτίριο. Για να κάνεις τον έξυπνο στους φίλους σου, μάθε πως αυτό το κτίριο είχε επιλέξει ο Ιωάννης Καποδίστριας για να στεγάσει τη Σχολή Ευελπίδων το 1828.

Αξίζει να δεις:
Την προτομή του Καποδίστρια, πολεμικό υλικό της Νεότερης Στρατιωτικής Ιστορίας καθώς και έργα τέχνης και χειροτεχνίας της ελληνικής επανάστασης του 1821. Εξαιρετικό και το φωτογραφικό αρχείο που δείχνει τις επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. 

Πληροφορίες:
Αμαλίας 22, τηλ. 27520-25591. Λειτουργεί καθημερινά 9-2μμ, Σάββατο και Κυριακή 10-2μμ. Το μουσείο παραμένει κλειστό τις Δευτέρες, Πρωτοχρονιά, Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Πρωτομαγιά, Χριστούγεννα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PolemikoN2.jpg
PolemikoMouseioN4.jpg
PolemikoN1.jpg

37.5661, 22.7988