BACK TO ALL

Βουλευτικό - Μουσικά Παλαμήδεια, 27 Νοεμβρίου 2022

Palamidi Nafplio, Παλαμήδι Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργανώνουν μουσική εορταστική εκδήλωση με τίτλο "Μουσικά Παλαμήδεια", με αφορμή τον εορτασμό (την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη) στο Ναύπλιο της Άλωσης του Παλαμηδιού και της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου, παραδοσιακά δημοτικά, εθνικά, ιστορικά τραγούδια με αναφορά θεματολογική στο Ναύπλιο, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, καθώς και νεότερα ρεμπέτικα, έντεχνα και λαϊκά. Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνει τραγούδια μικρασιάτικα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, όλα με το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα. 

Palamidi Nafplio, Παλαμήδι Ναυπλίου
Palamidi Nafplio, Παλαμήδι Ναυπλίου

Χώρος
Η αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό)

Ώρα έναρξης
19:30 

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Aπό το Παλαμήδι ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Tούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία. Tη νύχτα της 29ης Nοεμβρίου του 1822, μια ομάδα Eλλήνων πολεμιστών με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο κατέλαβε με αιφνιδιασμό το Παλαμήδι. Πρώτος ο Δημήτριος Mοσχονησιώτης πάτησε το πόδι του στο φρούριο, από τον προμαχώνα Aχιλλέα.

37.565732425689, 22.796133897301