BACK TO ALL

Φουγάρο - Μιράντα Βερούλη Live, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

microphone on stage

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 το βράδυ, το κουαρτέτο της Μιράντα Βερούλη ζωντανά στο Fougaro Art Center. "Miranda Canta Vinicius" - Ένα αφιέρωμα στον Βραζιλιάνο ποιητή Vinicius De Moraes (1913-1980).

Ο Vinicius de Moraes (Βινίσιους Τζι Μοράις) ήταν ποιητής, διπλωμάτης, στιχουργός, δοκιμιογράφος, μουσικός, τραγουδιστής και θεατρικός συγγραφέας κοσμοπολίτης, μποέμ. Στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών της bossa nova, όπως το θρυλικό The Girl from Ipanema (Κορίτσι από την Ιπανέμα), αλλά και το Orfeu da Conceição (Ορφέας της Σύλληψης), ένα θεατρικό έργο με μουσική σε τρεις πράξεις του Vinicius de Moraes και μουσική του Antônio Carlos Jobim, που έκανε πρεμιέρα το 1956 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το έργο έγινε η βάση για τις ταινίες Orfeu Negro (Black Orpheus, 1959) και Orfeu (1999) και για τα μιούζικαλ Orfeu (Βραζιλία, 2010) και Black Orpheus (Μπρόντγουεϊ, 2014). Το έργο τοποθετεί τον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης σε μια σύγχρονη φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού της Βραζιλίας.

Η Μιράντα Βερούλη, jazz τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή, έχει τιμηθεί με το μετάλλειο του Ιππότη του Τάγματος του Rio Branco από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, για το έργο της στην προώθηση της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα. Στο νέο της project "Miranda Canta Vinicius", η Μιράντα παρέα με τους εκλεκτούς συνεργάτες της, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του Vinicius, τραγουδώντας μερικές από τις υπέροχες συνθέσεις των παρτεναίρ του, όπως των Antonio Carlos Jobim, Baden Powell, Toquinho, Carlos Lyra, Chico Burque κ.α., ενώ παράλληλα μας εισάγει στον λυρικό κόσμο του ποιητή, αποδίδοντας στίχους του στα Ελληνικά, με αναφορές στην συναρπαστική ιστορία της ζωής του και το αμίμητο πνεύμα του...

Μιράντα Βερούλη live, Miranda Verouli live
Μιράντα Βερούλη, Miranda Verouli

Συντελεστές
Μιράντα Βερούλη - φωνή, κρουστά
Τζώρτζης Τσιρόπουλος - σαξόφωνο, κιθάρα
Αλέκος Ορφανός - πιάνο
Αναστάσης Γούλιαρης - τύμπανα

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, μετά τις 21:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Κρατήσεις - επικοινωνία
Fougaro Café-Bistrot, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Τ +30 27520 47347  | M +30 694 6594588
Ε info@fougaro-cafe.gr

Αυτό το ήξερες;
Η Μιράντα Βερούλη ξεκίνησε την καριέρα της το 1996, με την πρώτη βραζιλιάνικη μπάντα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα (από Βραζιλιάνους κι Ελληνοβραζιλιάνους μουσικούς), την Banda SomBrasil, ενώ το 2003 σχημάτισε τη δική της μπάντα, τους Desafinados, για να υπηρετήσει το αγαπημένο της μουσικό είδος, την Brazilian Jazz.
Τον Δεκέμβριο 2018 κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο "Onírico", υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

37.571814965813, 22.821060419083