BACK TO ALL

Ναύπλιο - Κοντσέρτο Κιθάρας, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Λεωφόρος Αμαλίας βράδυ Ναύπλιο, Nafplio evening Amalias Avenue

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας μας καλεί στο Ναύπλιο, στην πανέμορφη αυλή του Μουσείου Β. Παπαντωνίου, σε ένα κοντσέρτο κλασικής κιθάρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Πρόκειται για συναυλία κλασικής μουσικής, από την Τάξη Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, με σόλο κομμάτια, καθώς και μουσική δωματίου, σε έργα των Vivaldi, Piazzolla, Χατζηδάκι κ.ά. 

Επιμέλεια εκδήλωσης
κα Δέσπω Βαρουδάκη

Διδάσκοντες εκπαιδευτικοί
Δέσπω Βαρουδάκη
Βασίλης Κατσαρός
Γιώργος Μακροθανάσης

Χώρος διεξαγωγής
Ίδρυμα - Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου'' (ΙΒΠ), στην Αυλή
Σοφρώνη & Βασ. Αλεξάνδρου 1, Ναύπλιο

Ώρα έναρξης
18:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας (49 στον αριθμό) είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ειδικεύονται σε μαθήματα μουσικής. Το πρώτο σχολείο αυτού του είδους που ιδρύθηκε στην Ελλάδα είναι το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988. Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας βρίσκεται στο χωριό Πρόσυμνα Άργους.
Το (πρώην Πελοποννησιακό Λαογραφικό) Ίδρυμα - Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου'' (ΙΒΠ) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με έδρα το Ναύπλιο. Ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της Βασιλείου, με στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Στεγάζεται στην οικία του Β. Παπαντωνίου, που τροποποιήθηκε σε μουσείο το 1981.

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, Argolis Music School
Λαογραφικό Ναυπλίου αυλή. Folk Museum Nafplio courtyard

37.566542568991, 22.79890537262