BACK TO ALL

Ναύπλιο 1821-2021 - Οπτική Ταυτότητα Επετείου

Με βάση το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το μεγαλοπρεπές κάστρο Παλαμήδι, χτισμένο πάνω στο λόφο ανατολικά της πόλης (πασίγνωστο για τα "999" σκαλοπάτια του), σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται η οπτική ταυτότητα της πόλης, για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Σκοπός είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της πόλης του Ναυπλίου στην Ελληνική Επανάσταση με μια οπτική ταυτότητα, που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις και σχετικές εκδόσεις και θα αφήσει στην ιστορία το αποτύπωμα του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση. 

Το οχυρό - κάστρο Παλαμήδι προσδιορίζει την πόλη και την ιστορία της. Η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι οριοθετούν τη θάλασσά της -και όλα μαζί το καμπυλωτό ανάγλυφό της. Αγνός και λευκός σαν ηλίου φως ο σκοπός των Ελλήνων για απελευθέρωση και ανεξαρτησία... O λαμπρός αργολικός ήλιος, πηγή ζωής, ανατέλει πίσω από το κάστρο, με τα ζεστά του χρώματα. Κάθε μέρα ξυπνούν θύμησες... Κάθε ανατολή είναι μια νέα ημέρα, είναι το σήμερα. Κάθε δύση παρελθόν, που αφήνει πίσω γεγονότα, ιστορία και μύθους... Αυτό είναι το Ναύπλιο, τυλιγμένο από την ιστορία, τον ουρανό, τη θάλασσα και τα απόκρυμνα βράχια...

Αυτό το ήξερες;
Για τη λέξη Ναύπλιο στο σήμα, έχει επιλεγεί μια γραφή, που χρησιμοποιούνταν σε εφημερίδες της εποχής.
Η σημαία του σήματος δίπλα στη λέξη Ναύπλιο κυματίζει και υποδηλώνει το εορταστικό κλίμα.
Ο εμπνευσμένος αυτός σχεδιασμός και η επιμέλεια του σήματος ανήκει σε ιστορικό τυπογραφείο του Ναυπλίου (Ν. Γ. Χριστόπουλου).

Ναύπλιο 1821-2021 Οπτική Ταυτότητα Επετείου, Nafplio 1821-2021 Anniversary logo
Kolokotronis Nafplio, Κολοκοτρώνης Ναύπλιο

37.566504300231, 22.799055576324