BACK TO ALL

Παραλία Καραθώνα

Διακτινισμός στον παράδεισο
Αγαπημένη των ντόπιων, μαζί φυσικά με την Αρβανιτιά, η Καραθώνα λειτουργεί κάπως σαν διακτινιστής: σε βγάζει από το άγχος της καθημερινότητας και σε κάνει μέρος μιας εικόνας σχεδόν εξωτικής, σε λίγα μόλις λεπτά! Τα είπαμε, αυτά είναι τα καλά του Ναυπλίου. Τη μια στιγμή είσαι κέντρο, την επόμενη απόκεντρο.

Φυσική ομορφιά
Και τι απόκεντρο! Η ομορφιά της μεγαλύτερης παραλίας της πόλης απλώνεται πίσω από τον Βράχο του Παλαμηδίου, σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων. Για να βρεθείς κοντά της, εκτός από το να οδηγήσεις, μπορείς να συνεχίσεις τη βόλτα σου, τη λεγόμενη και «γύρο της Αρβανιτιάς» και να την προσεγγίσεις… «οικολογικά»!
Μόλις φτάσεις για πρώτη φορά εδώ, ένα γρήγορο σκανάρισμα στον περιβάλλοντα χώρο είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί οι ντόπιοι πίνουν νερό στο όνομά της: Φοινικόδεντρα, αρμυρίκια, ευκάλυπτοι αλλά και το (νησάκι) Ποντικονήσι, που θα δεις στα δυτικά, της χαρίζουν αυτή την ιδιαιτερότητα που την χαρακτηρίζει.

Τέλεια επιλογή για οικογένειες
Το καλοκαιράκι η ήσυχη αμμουδιά της μεταμορφώνεται παντελώς καθώς γεμίζει (πολλές φορές αποπνικτικά) με κόσμο που κάθεται στις ξαπλώστρες, κάτω από τις ομπρέλες, πίνει τις δροσιστικές μπυρίτσες του στα μπαράκια ή τσιμπάει κάτι ελαφρύ στις ταβερνούλες της Καραθώνας.
Εδώ θα δεις και πολλές οικογένειες, όπως άλλωστε και σε όλες τις αμμουδένιες παραλίες της ευρύτερης περιοχής που διαθέτουν και ρηχά νερά. Μην ξεχνάς πως οι γονείς πάντα ψάχνουμε το χρυσό συνδυασμό Άμμος- Ρηχά νερά- Γαλάζια Σημαία για τα βλαστάρια μας, και στην περίπτωση της Καραθώνας κάνουμε τικ και στα τρία σημεία!

Το απέραντο γαλάζιο
Εδώ και τα πιτσιρίκια θα παίξουν ανέμελα και οι μεγαλύτεροι θα χαζέψουμε τη θέα-το Κάστρο του Παλαμιδίου στα αριστερά (ποτέ δεν χορταίνεις να το κοιτάς) αλλά και τα παράλια της Κυνουρίας μπροστά σου. Εκτός και αν συνεχίσεις την οικολογική-fit τάση σου (αυτή με την οποία ξεκίνησες για να έρθεις) και τα θαλάσσια σπορ ελκύσουν το ενδιαφέρον σου, αφήνοντας τους υπόλοιπους να ατενίζουν το γαλάζιο καθισμένοι με τις ώρες. Χωρίς απαραίτητα και αυτό να ακούγεται κακό.

Αυτό το ήξερες;
Η Καραθώνα ήταν ιδανική παραλία για ελεύθερο κάμπινγκ και τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχε συνωστισμός από «μόνιμους» θαμώνες, μέχρι που απαγορεύτηκε από τον νόμο την δεκαετία του 90.
Στην Καραθώνα διοργανώνονται πολλά ιδιωτικά barbeque parties. Ιδανική παραλία για να περάσεις ένα καλοκαιρινό βράδυ με την παρέα σου.
Η Καραθώνα είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Πρόσβαση
Με τα πόδια
Με αυτοκίνητο
Με ΚΤΕΛ - δείτε τα δρομολόγια Εδώ

Karathona.jpg
KarathwnaN7.jpg
KarathwnaN6.jpg
KarathwnaPontikonisiN1.jpg

37.5446, 22.8212