BACK TO ALL

Ποδάγρας - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελοποννήσου, 5 Ιουλίου 2016

Το σατιρικό έργο Ποδάγρας του Πέρσυ Σέλλεϋ γράφτηκε το 1821 με έντονες επιρροές από το αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα την αττική κωμωδία.
Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σατιρίζει ήθη των βασιλέων της εποχής του, αλλά αποκαλύπτεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς γράφτηκε σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και ακραίας φτώχειας. Στο κέντρο βρίσκεται η αντιπαράθεση του πεινασμενου και εξαθλιωμένου λαού με την ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του Βασιλιά Ποδάγρα. Ο Ποδάγρας έγινε αντικείμενο μελέτης σε τέσσερα διαφορετικά μαθήματα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η παράσταση που προέκυψε, ως καρπός αυτής της συστηματικής συνεργασίας ανάμεσα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες, αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση δραματουργικής επεξεργασίας, μετάφρασης, θεατρολογικής έρευνας, υποκριτικής και σκηνογραφίας.Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Επιδαύρου

Ώρα έναρξης
21:30

Χώρος εκδήλωσης
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Τιμές εισιτηρίων
​5€ 

Έναρξη πρoπώλησης
30 Μαΐου 2016

Εισιτήρια
- Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια on line εδώ
- Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων μπορείτε να δείτε εδώ

Εκδοτήρια
Τα κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου βρίσκονται Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.
Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων και εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

epidavros.jpg