BACK TO ALL

Βουλευτικό - Επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ναυπλίου, 23 Νοεμβρίου 2019

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ιστορικής επετείου της κατάληψης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" πραγματοποιεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 εκδήλωση μνήμης στο Βουλευτικό Ναυπλίου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, υπό την διεύθυνση τον Αρχιμουσικού κ. Θεοδόση Αντωνιάδη. Στο πιάνο η Ελένη Μπέλεση.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος τον Συλλόγου "Ο Παλαμήδης", ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος της γενέτειρας του Πορθητή και ο Πρόεδρος τον Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων "Ο Ναύπλιος".

Χώρος Διεξαγωγής
Βουλευτικό Ναυπλίου

Έναρξη
19:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Η κατάληψη του Παλαμηδίου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, ήταν η επιτυχής έκβαση της μακροχρόνιας πολιορκίας του φρουρίου του Παλαμηδίου από τους Έλληνες και η συνθηκολόγηση των Τούρκων του Ναυπλίου. Έγινε τη βροχερή νύχτα της 29ης προς την 30 Νοεμβρίου του 1822 από μία των πολιορκητικών ομάδων που είχε βάρδια, με αρχηγό τον ήρωα της απελευθέρωσης του Ναυπλίου Στάικο Σταϊκόπουλο.

Απελευθέρωση Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο, Staikopoulos Nafplio liberator
Απελευθέρωση Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο, Staikopoulos Nafplio liberator

37.565683643191, 22.796351909637