BACK TO ALL

Λιμάνι Τολού - Tolo Fest., 9-10 Ιουνίου 2023

Τολό Ναυπλίου Αργολίδας, Tolo Nafplio of Argolis Peloponnese Greece

Το πολιτιστικό διήμερο φεστιβάλ "Tolo Fest." ξεκινά και φέτος για δεύτερη χρονιά, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στο γραφικό λιμάνι του Τολού. Το διοργανώνουν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, μαζί με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Τολού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Αλιέων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Τολού, με σκοπό την προώθηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για μια απίθανη βόλτα στα μυστικά της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής, μέσα από την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Αργολικής γης, καθώς και της δοκιμής των γεύσεών της. Παράλληλα, το φεστιβάλ προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για γνωριμία με τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Τέλος, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για διασκέδαση, αφού στο χώρο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και παρουσίαση παραδοσιακών και latin χορών. 
Η γαστρονομία και η κουλτούρα του φαγητού παραμένουν ένα μεγάλο κεφάλαιο της τοπικής πολιτισμικής παράδοσης και βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος. Το διήμερο Φεστιβάλ, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και των ανωτέρω φορέων, για την προώθηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι του Τολού και περιλαμβάνουν:

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
17:00 - Έκθεση τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, έναρξη.
           - Βιβλιοπαρουσίαση του chef Ιάκωβου Απέργη @Iakovos Apergis
           - Παραδοσιακούς και latin χορούς. Οι παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τολού
           - Ζωντανή μουσική από DJ. Προσφέρονται κεράσματα από τις επιχειρήσεις της πόλης.

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
17:00 - Έκθεση τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, με Dj. Έναρξη 17:00.
           - live μαγειρική από τον chef Ιάκωβο Απέργη @iakovos_apergis
21:00 - Μουσική συναυλία από τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη και Αργύρη Λούλατζη. Με ένα ρεπερτόριο που θα μας ταξιδέψει σε γνωστά, αλλά και νέα συναρπαστικά μονοπάτια και με τη μοναδική τους μουσική χημεία, οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες ετοίμασαν για όλους εμάς μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη κέφι, συγκίνηση και εκπλήξεις.

Tip
Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει περίπτερο γαστρονομίας, όπου θα προσφέρονται κεράσματα σε όλους τους επισκέπτες από τις ντόπιες επιχειρήσεις του Τολού και δωρεάν cocktail bar.

Αυτό το ήξερες;
Πρόκειται για την δεύτερη διοργάνωση των τοπικών επαγγελματιών και φορέων του Τολού, με σκοπό την ενίσχυση της επαγγελματικής και τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και τη γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες. Το πρώτο Tolo Fest. ήταν 20 & 21 Μαΐου 2022.

Tolo Fest 2023 Zervakis Loulatzis live
Tolo beach

37.514304431733, 22.856669425964