BACK TO ALL

Ναύπλιο - Εκδηλώσεις Πάσχα 2024

Town Hall Nafplio square, Πλατεία Δημαρχείου Ναύπλιο

Το Άγιο Πάσχα, η σπουδαιότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έφτασε, και ο ∆ήµος Ναυπλιέων την υποδέχεται µε ευλάβεια, σεβασµό στην παράδοση και δηµιουργικότητα. Το Πάσχα στο Ναύπλιο, γιορτάζεται με όλη την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια, που απαιτεί το σημαντικό αυτό θρησκευτικό γεγονός.

Η πόλη του Ναυπλίου στολίζεται με λουλούδια, μωβ πένθιμα λάβαρα και οι εκκλησιές φωτίζονται με ένα ιδιαίτερο χρώμα. Στις γύρω περιοχές, ανάμεσα στα αναμμένα κεριά κυριαρχούν τα χρώματα της ανθισμένης πασχαλιάς, των κρίνων, της βιολέτας, της βωκαμβίλιας και των ανθέων των εσπεριδοειδών.

Πρόγραμμα Ακολουθιών - Εκδηλώσεων

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 – Σάββατο του Λαζάρου
7:00
 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες της πόλης. Η έγερσις του Λαζάρου.
11:00 Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο)
Το Σάββατο του Λαζάρου, η "πρώτη Λαμπρή" όπως λέγεται, προοικονομεί τη Μεγάλη Ανάσταση του Κυρίου και θα εορταστεί με τα λαζαρικά κάλαντα, που θα ακουστούν στα σοκάκια της Παλιάς πόλης του Ναυπλίου από παιδικές φωνές.
Οι δημοτικές εκδηλώσεις ξεκινάνε από το Σάββατο του Λαζάρου, στις 10:30 στις δημοτικές ενότητες Μιδέας και Άγιου Αδριανού, μέχρι το μεσημέρι με τα "Λαζαράκια", το έθιμο όπου οι γυναίκες ζυμώνουν μικρά ψωμάκια και τα παιδιά συγκροτώντας ομάδες, στολίζουν το Λάζαρο και τραγουδούν "τα κάλαντα του Λαζάρου".
17:30 Πυργιώτικα
Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος" διοργανώνουν πασχαλινά δρώμενα. Παραδοσιακό βάψιμο αυγών και ζύμωμα Πασχαλινής κουλούρας. Τα παιδιά του χωριού ζυμώνουν Λαζαράκια και Πασχαλινά Κουλουράκια. Τέλος, στολίζουν τις λαμπάδες τους και προσφέρουν  παραδοσιακά κεράσματα.
18:00 Ασίνη
Λαζαρικά κάλαντα στα στενά του χωριού από τα παιδιά. Πασχαλινά κουλούρια στην πλατεία του χωριού. Έναρξη Πασχαλινού Bazaar του πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία.
18:00 Εσπερινός στις εκκλησίες της πόλης

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 – Κυριακή των Βαΐων
07:00
 Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Βαϊοφόρος.
Την Κυριακή των Βαΐων, τιμάται η ανάμνηση της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα και παρά το χαρμόσυνο χαρακτήρα της, θεωρείται ως αρχή των Αγίων Παθών.
10:00 – 20:00 Πλατεία Συντάγματος 
Πραγματοποιείται πασχαλινό bazaar στην Πλατεία Συντάγματος από φορείς του Δήμου.
10:00 Κάντια
Στην Κάντια, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας θα μοιράσει τα παραδοσιακά "Λαζαράκια" στους πιστούς, τα οποία έχουν ζυμώσει μικροί και μεγάλοι το Σάββατο του Λαζάρου συμβολίζοντας την Ανάσταση. 
11:00 Καθολική Εκκλησία "Μεταμόρφωση του Σωτήρος" (Φραγκόκκλησα)
Θεία Λειτουργία – Βαϊοφόρος.
Τονίζεται ότι οι Καθολικοί χριστιανοί εορτάζουν το Πάσχα στην Ελλάδα, όχι µαζί µε τους υπόλοιπους ανά τον κόσµο Καθολικούς, αλλά µαζί µε τους Ορθοδόξους. Οπότε, οι Καθολικοί που κατοικούν στον ∆ήµο Ναυπλίου, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες Καθολικοί, µπορούν να εορτάσουν το Πάσχα στην Καθολική εκκλησία (Φραγκοκκλησιά), είτε να νιώσουν τις κατανυκτικές αυτές ηµέρες µαζί µε το πλήθος των Ορθοδόξων.
12:00 Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία)
Συναυλία θρησκευτικής και εκκλησιαστικής µουσικής. Η ∆ηµοτική Χορωδία Ναυπλίου -Μεικτό Πολυφωνικό Σχήµα, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου "Συμφωνία" και η Νεανική ∆ηµοτική Χορωδία Ναυπλίου, υπό την διδασκαλία - διεύθυνση του µαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη και συνοδεία πιάνου από την Ελένη Μπέλεση, ψάλλουν και τραγουδούν έργα θρησκευτικής µουσικής από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και ύµνους και ωδές από την ακολουθία της Μεγάλης Εβδοµάδας. Θα  παρουσιαστεί  απόσπασµα από το Requiem του W. A. Mozart, ύµνοι της Μ. Εβδοµάδας σε επεξεργασία Ιωάννου Σακελλαρίδη και τραγούδια αφιερωµένα στην Μητέρα Παναγία, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και µουσική Θεοδόση Αντωνιάδη.
18:00 Ασίνη
Πασχαλινό Bazaar στην πλατεία του χωριού.
19:00 Ναύπλιο - Ακολουθία του Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, Ακολουθία του Νυμφίου από το Χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί & Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Μνήμη του Μακαρίου Ιωσήφ του Παγκάλου. Τη Μεγάλη Δευτέρα, στο πρόσωπο του Ιωσήφ του Παγκάλου απεικονίζεται το δράμα του Κυρίου και ξεκινά η εβδομάδα των Παθών.
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
11:00 Ασίνη
Πασχαλινές κατασκευές µε τα παιδιά, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης.
19:00 Ακολουθία του Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, Ακολουθία του Νυμφίου από το Χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί & Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024
Η Παραβολή των Δέκα Παρθένων
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:00 Ακολουθία Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (Δοξαστικό) της υμνογράφου μοναχής Κασσιανής.
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): Ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής, από την χορωδία του Ιερού Ναού της Παναγίας µε την αρωγή µελών του Μεικτού Πολυφωνικού Σχήµατος της ∆ηµοτικής Χορωδίας Ναυπλίου, υπό τη διδασκαλία -διεύθυνση του µαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: Ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής από το Χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί & Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Nafplio castles view

Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός. Ημέρα που στις Εκκλησίες ψάλλονται τα Ευχέλαια.
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
10:00 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (Α')
12:00 Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος
Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης "Δημιουργώ" προσκαλεί τα παιδιά στην κατασκευή πασχαλιάτικων καρτών διαλέγοντας έργα τέχνης ζωγράφων, µε θέµα το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδοµάδα.
17:00 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (Β')
19:00 Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου
Τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίας στιγμές του Κυρίου: Ιερός Νιπτήρ, Μυστικός Δείπνος (παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας), Προσευχή του Ιησού στο Όρος των Ελαιών.
Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: το Χορωδιακό σχήμα ψέλνει, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
21:30 Άγιος Σπυρίδωνας
Ο ∆ήµος Ναυπλιέων µε την συνεργασία του "Θεατροδροµίου" και της µουσικού Μόνικας Λουτζ-Παπαϊωάννου διοργανώνει εκδήλωση µε µουσική και απαγγελία Πασχαλινού διηγήµατος του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, σε µία κατανυκτική ατµόσφαιρα υπό το φως των κεριών.

Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
Τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίες στιγμές του Κυρίου: Ιερός Νιπτήρ, Μυστικός Δείπνος (παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας), Προσευχή του Ιησού στο Όρος των Ελαιών και παράδοσή του στο μαρτύριο.
07:00 Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα, που βάφονται κατά το έθιμο τα κόκκινα αυγά. Σε όλες τις Εκκλησίες διαβάζονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια και γίνεται ο στολισμός των Επιταφίων. Το βράδυ, στην ακολουθία των Αγίων Παθών, οι χορωδίες δίνουν το δικό τους χρώμα και τόνο.
10:00 Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος
Υπαίθριο ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι, µε ελεύθερη συµµετοχή όλων των παιδιών από το Κ∆ΑΠ Ναυπλίου.
12:00 Ναύπλιο, Πάρκο Κολοκοτρώνη
Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και ∆ηµιουργικής Απασχόλησης "Δημιουργώ" προσκαλεί τα παιδιά σε πασχαλιάτικα παιχνίδια εξερεύνησης: ο Πασχαλιάτικος Λαγός ανυποµονεί για το Πάσχα, αλλά έχασε τα αυγά του… Τα παιδιά θα τον βοηθήσουν να τα βρει. Θα τα καταφέρουν; Κρατώντας χάρτες του πάρκου θα ψάξουν παντού...
19:00 Ακολουθία Αγίων Παθών (Τα Δώδεκα Ευαγγέλια)
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): Τροπάριο "Σήµερον Κρεµάται" και "Μακαρισµοί", από την χορωδία του Ιερού Ναού της Παναγίας, µε την αρωγή µελών του Μεικτού Πολυφωνικού Σχήµατος της ∆ηµοτικής Χορωδίας Ναυπλίου, υπό τη διδασκαλία - διεύθυνση του µαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: Ακολουθία των Αγίων Παθών (Δώδεκα Ευαγγέλια) από το Χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί & Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
23:00 Ναύπλιο- Ιεροί Ναοί της πόλης
Κατά τον στολισμό των Επιταφίων, το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί & παραδοσιακοί αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα, ψάλλει στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια του στολισμού των Επιταφίων, ύμνους από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα Εγκώμια και το παραδοσιακό Μοιρολόι - Θρήνο της Παναγιάς.
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, ψάλλει στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια του στολισμού των Επιταφίων, ύμνους και εγκώμια από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
Τα Άγια και φρικτά Πάθη του Κυρίου. Είναι η μέρα της Αποκαθήλωσης και της περιφοράς των Επιταφίων.
09:00 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών
11:00 Εσπερινός Αποκαθηλώσεως
12:00  Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας) και Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου
Η Παιδική Χορωδία του ∆ήµου Ναυπλιέων υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου θα ψάλλει εγκώµια της ηµέρας.
19:00 Ναύπλιο - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας: Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου µε το Νεανικό και το Τµήµα Ενηλίκων, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου ψάλλουν τα εγκώµια της ηµέρας
Ναύπλιο,  Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): Η Χορωδία του Ιερού Ναού της Παναγίας, µε την αρωγή µελών του Μεικτού Πολυφωνικού Σχήµατος της ∆ηµοτικής Χορωδίας Ναυπλίου, ψάλλουν τα εγκώμια, το πένθιμο εμβατήριο "Marcia funebre" και το "Αι Γενεαί Πάσαι". Διδασκαλία - Διεύθυνση: Μαέστρος - Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: το Χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί & παραδοσιακοί αντίλαλοι" ψάλλει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και τα Εγκώμια, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
21:15 Ναύπλιο - Έναρξη της Περιφοράς των Επιταφίων
Οι περιφορές των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία, που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό. Οι πομπές των επιταφίων, συγκεκριμένα φέτος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Ναού της Παναγίας βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Συντάγματος. Σε όλη τη διαδρομή, η δημοτική φιλαρμονική θα συνοδεύει παίζοντας πένθιμα εμβατήρια από το Ελληνικό και Ιταλικό ρεπερτόριο. Διδασκαλία - Διεύθυνση: Μαέστρος - Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης. Παιδιά της πόλης μας δορυφορούν την περιφορά των Επιταφίων των ενοριών του Δήμου Ναυπλιέων.
21:15 Παραλία Τολού
Κορυφώνεται με την Ακολουθία του Επιταφίου το βράδυ της Μ. Παρασκευής, το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Από τα πιο όμορφα και τα πιο γραφικά έθιμα, είναι η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό, μέσα στη θάλασσα. Μετά από την περιφορά του Επιταφίου στη συνοικία, η πομπή καταλήγει στη θάλασσα, για να ευλογηθούν και να καθαγιαστούν τα νερά. Το θέαμα είναι μεγαλοπρεπές, φαντασμαγορικό και συνοδεύεται από πλοιάρια και τις μυροφόρες, οι οποίες ψάλλουν με μεγάλη κατάνυξη.

Epitaphs in Syntagma square Nafplio

Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024
Η θεόσωμος Ταφή και η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου
07:00 Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
10:30 η Πρώτη Ανάσταση
Οι εκδηλώσεις και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου είναι, ίσως, οι καλύτερες στιγμές του Πάσχα στο Ναύπλιο. Είναι η μέρα, όπου από το πένθος του επιταφίου περνάμε στη χαρά της πρώτης Ανάστασης, που εδώ γίνεται στις 10:30 το πρωί. Οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπάνε χαρμόσυνα.
11:00 ΝαύπλιοΠύλη της Ξηράς
Βιωµατικός περίπατος στην παλιά πόλη και περιήγηση στα θρησκευτικά µνηµεία και ναούς, υπό τη συνοδεία της Συµβούλου της ∆ηµοτικής Κοινότητας Ναυπλίου κας Πόπης Καλκούνου.
11:30 Κάντια
Στην Κάντια, μετά το τέλος Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου και τη λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας θα προσφέρει κουλουράκια και θα μοιράσει κόκκινα αυγά, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του χωριού.
11:30 Βιβάρι 
Πασχαλινά κουλούρια και κόκκινα αυγά θα µοιράζονται και στην είσοδο της εκκλησίας του χωριού.
18:00 Μιδέα 
Οδοιπορικό σε θρησκευτικά µνηµεία του ∆ήµου Μιδέας. Συγκεκριµένα στις εκκλησίες της Κοίµησης της Θεοτόκου στην Αγία Τριάδα, της Μεταµόρφωσης του Σωτήρα στο Πλατανίτι, της Κοίµησης της Θεοτόκου στο Πλατανίτι, µε την επιµέλεια του αρχαιολόγου κ. Κώστα Τζιαµπάση.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Τ. +30 27520 27153 ή στο γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού, στη Βίλα Ζυμβρακάκη, στη Λεωφόρο Ασκληπιού, μέχρι και την Μ. Πέμπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η αναχώρηση θα γίνει από την αφετηρία του ΚΤΕΛ  στο Ναύπλιο, στις 17.30

Κυριακή 5 Μαΐου 2024 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
00:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως
Η μέρα αφιερωμένη στο ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, στο τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και στο κάψιμο του Ιούδα.
17:30 Ασίνη
Κατασκευή του οµοιώµατος του Ιούδα από τους νέους του χωριού και περιφορά σε όλα τα στενά.
19:00 Μιδέα 
Εσπερινός της Αγάπης, στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά τον εσπερινό, χοροί και τραγούδια του εαρινού πασχαλινού κύκλου στην πλατεία της εκκλησίας, σε μία προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου της "Αγάπης" από την Τοπική Κοινότητα Μιδέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιδέας "Η Αλκμήνη".
20:00 Ναύπλιο – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου 
Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. 
20:30 Τολό
Στις 20:30 στο Τολό, μετά τη λειτουργία της "Αγάπης", πραγματοποιείται με φαντασμαγορικό τρόπο το κάψιμο του Ιούδα πάνω σε πλωτή πλατφόρμα, που είναι ορατή από όλη την παραλία του Τολού.

Δευτέρα Πάσχα 6 Μαΐου 2024
07:00
 Πανηγυρικές αναστάσιμες ακολουθίες Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στους ναούς του Δήμου Ναυπλιέων.
19:30 Παραλία Καραθώνα - Προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου
Το "Θεατροδρόµιο" µε τη συνεργασία του ∆ήµου Ναυπλιέων, φιλοξενεί τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Γιώργο  Μπινιάρη, στην µουσική αφήγηση "Το µόνον της ζωής του ταξείδιον", του Γεωργίου Βιζυηνού, συνοδεία ζωντανής µουσικής από τη ∆άφνη Μπινιάρη και τον Κώστα Σιάγα.

Πέμπτη Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024
18:00  Αγία Μονή Αρίας Ναυπλίου
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής

Παρασκευή Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2024
07:00 – 10:00 
Αγία Μονή Αρίας Ναυπλίου
Ακολουθία Αναστάσιμου Όρθρου και Θείας Λειτουργίας μετά λιτανείας, Εορτής Ζωοδόχου Πηγής.
07:30 – 10:00 Τολό 
Εορτάζει και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, στη νησίδα Δασκαλειό στο Τολό, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Από το λιμάνι του Τολού θα αναχωρούν κάθε 20 λεπτά καραβάκια για το Δασκαλειό. 

Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2024
07:00
 Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Αυτό το ήξερες;
Το κάψιμο του Ιούδα στην Αργολίδα είναι έθιµο, που πραγµατοποιείται µετά τη λειτουργία της Αγάπης, είτε σε πλωτή πλατφόρµα, που είναι ορατή στην παραλία, µε φαντασµαγορικό τρόπο, είτε µε πυροβολισµούς, είτε µε την ανατίναξη του Ιούδα.
Η ∆ηµοτική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση - διδασκαλία του µαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, το "Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου", υπό τη διεύθυνση του µαέστρου Γιάννη Νικολόπουλου και οι "Βυζαντινοί & Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα, εθελοντικά παρίστανται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδοµάδας σε ναούς του Ναυπλίου, ψάλλοντας ύµνους και εγκώµια.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων θα φωτιστούν οι εκκλησιές στην πόλη του Ναυπλίου, προσδίδοντας μια ξεχωριστή πινελιά στην ατμόσφαιρα της Εβδομάδας των Παθών.

Anastasi- Panagia church Nafplio

37.565292445979, 22.798106074333