Ναύπλιο - Χριστούγεννα 2018, «Μία πόλη, ένα παραμύθι…»

Οι φετινές γιορτές τυπικά ξεκίνησαν στο Ναύπλιο, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 9 Δεκεµβρίου 2018, µε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, εκπλήξεις για τα παιδιά και… συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά!

Μέσα στο Πρόγραμμα δράσεων του μεγάλου παιχνιδιού των Χριστουγέννων, που ο Δήμος Ναυπλίου σχεδίασε για τις φετινές Γιορτές, «Το υποδηματοποιείον των ξωτικών» θα πρωταγωνιστεί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στο Ναύπλιο. Μέσα στο πιο χαρακτηριστικό εργαστήρι του Βόρειου πόλου, ο Κουραμπιές, το σκανταλιάρικο ξωτικό και αρχιβοηθός του Άγιου Βασίλη θα περιμένει παιδιά, γονείς και επισκέπτες της πόλης για να τους γνωρίσει και να τους ξεναγήσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο της χώρας των Χριστουγέννων, και να τους θυμίσει τέχνες κι επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. 
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2018, ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πόλη μας, μοιράζει δώρα και φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους, με φόντο το θεόρατο παπούτσι των ξωτικών.

Ο επισκέπτης περπατώντας την παλιά πόλη του Ναυπλίου, συναντά στην οδό Αριστοτέλους Ωνάση τη Ρόδα των Χριστουγέννων και ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη βόλτα με τη Ρόδα δωρεάν σε ύψος 20 μέτρων από το έδαφος, να παρατηρήσει την πόλη από ψηλά και να ακουμπήσει τ’ αστέρια!

Μέσα σε ένα περιβάλλον γιορτινό και χαρούμενο στην Πλατεία Φιλελλήνων, το Παγοδρόμιο αναλαμβάνει να προσφέρει μια από τις αγαπημένες διασκεδάσεις του χειμώνα. Πατινάζ για μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους στο χριστουγεννιάτικο Ναύπλιο!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον… Μαγεμένο Σταθμό!
Ο Αη Βασίλης περιμένει τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στον "Μαγεμένο Σταθμό" του ΟΣΕ στο Ναύπλιο… να τους φιλοξενήσει στο εντυπωσιακό σπίτι του. Οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν γλυκίσματα, πολλές λιχουδιές και θα ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού.
Παιχνίδια, λούνα πάρκ, πολλές εκπλήξεις, animateurs, ξυλοπόδαροι και φαντασμαγορικά βεγγαλικά θα γεμίσουν τον πεζόδρομο του πάρκου!


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 12:30, τα μέλη του ΚΑΠΗ κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με φυσικά υλικά.
Ομάδα ηλικιωμένων μελών ΚΑΠΗ του Δήμου Ναυπλιέων θα πραγματοποιήσει επίσης αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων διηγημάτων σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, μας κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
17:30 - Τριανόν: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Σχολείου, με τίτλο «Όνειρο θερινής νυκτός», μία ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη: διαβάζουμε παραμύθια και μύθους με τίτλο «Η ανάσα του πάγου». Αφηγήτρια η Κατερίνα Δήμα.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 
(Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 18:00-21:00)
11:30 - Τριανόν: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Σχολείου, με τίτλο «Όνειρο θερινής νυκτός», μία ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη: διαβάζουμε παραμύθια και μύθους με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι». Αφηγήτρια η Ερασμία Ηλιοπούλου.
12:30: Παράσταση «Το φάλτσο των Χριστουγέννων»

*
Από 9 Δεκεμβρίου 2018 έως και 30 Δεκεμβρίου 2018 
Στο Κυλικείο Αναψυκτηρίου του Κολυμβητηρίου, ώρες 10:00-14:00 και 16:00-20:00, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Δον Πινέλο» θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των Εορτών μέσα από την «Χριστουγεννιάτικη Παιδική Βιβλιοθήκη», που θα φιλοξενείται στο χώρο του αναψυκτηρίου «Σφυρίχτρα».

Από Παρασκευή 14/12/2018 έως Κυριακή 23/12/2018, Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - Νηπιαγωγείο Δρεπάνου: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
11:30 - Νηπιαγωγείο Πυργιωτίκων: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
16.00 - Άρια: Η Τοπική Κοινότητα Άριας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στολίζουν το δέντρο τους με χειροποίητα στολίδια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μουσική, happenings και γλυκίσματα, με τη συμμετοχή των παιδιών του Σχολείου.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - 5ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου:  Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
11:30 - 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
12:30 - ΚΑΠΗ Δήμου Ναυπλιέων: Εορταστικός στολισμός στο χώρο του ΚΑΠΗ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - 1ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
11:30 - 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
19:00 - Άγιος Αδριανός: Ο Δήμος Ναυπλιέων - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν η Παιδική Χορωδία του Σχολείου, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και ομάδα animateurs… 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 & Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018
18:00 έως 21:00 - Τριανόν: Ο Παιδικός Σταθμός «Το Παλατάκι» παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Παράξενα ξωτικά, γνωστοί ήρωες αγαπημένων παραμυθιών και σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια εισέβαλαν στον Παιδικό Σταθμό, έπαιξαν με τα παιδιά, έκαναν μάθημα μαζί τους, γέλασαν και σας υποδέχονται στο Τριανόν.
Για να τα βρείτε, αρκεί να ακολουθήσετε τη μυρωδιά των Χριστουγέννων και τον ήχο από τα γιορτινά καμπανάκια. Ειδικός προσκεκλημένος τους ο αγαπημένος μας Αη Βασίλης, έτοιμος να ακούσει τις επιθυμίες των παιδιών, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να μοιράσει δώρα. Κατά την προσέλευσή σας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - Νηπιαγωγείο Ασίνης: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
11:30 - Νηπιαγωγείο Τολού: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
16:00 έως 18:00 - "Φουγάρο": Χριστουγεννιάτικο Party από την λέσχη ΑΜΕΑ του Φουγάρου, με μουσική, κίνηση, μπαλόνια και χριστουγεννιάτικη πινιάτα! Επιμέλεια: Βασιλική Αναστασοπούλου, Ρίτα Ζηδικού.
18:30 - Κυλικείο Αναψυκτηρίου Κολυμβητηρίου: Αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Δον Πινέλο"

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Ο Καλικάτζαρος σώζει το Καλικατζαροχωριό». Αφηγήτρια η Κατερίνα Δελοπούλου.
17:30 - Τριανόν: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Σχολείου, με τίτλο «Όνειρο θερινής νυκτός», μία ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
11:00 - Πλατεία Συντάγματος: τα παιδιά του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού τραγουδούν, καλαντίζουν και χορεύουν εμπνεόμενα από την παράδοση του Δωδεκαήμερου
12.00 - Βουλευτικό: «Χριστουγεννιάτικες Μουσικές Διαδρομές» από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου «Κ. Νόνης»
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι». Αφηγήτρια Φούλη Λουκά.
12:00 - Πλατεία Καποδίστρια: Τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, μαζί με τα παιδιά του 1ου και 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με χειροποίητα στολίδια από τα ίδια τα παιδιά.
17:30 - Τριανόν: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση των μαθητών του Σχολείου, με τίτλο «Όνειρο θερινής νυκτός», μία ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
16:00 έως 20:30 - Βουλευτικό: το Ωδείο Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών του Ωδείου, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από ατομικές εκτελέσεις και σύνολα οργάνων, καθώς και χορωδία.
16.00 - Πυργιώτικα: ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Άγιος Γεώργιος» στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού με χειροποίητα στολίδια. Θα ακολουθήσουν παιχνίδια και εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά.
18.00 - Aργολικό: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργολικού υποδέχεται την Πειραματική σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, που συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το θεατρικό «Το παιδί και το Δέντρο» του Ευγένιου Τριβιζά, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Θα ακολουθήσουν παραμύθια και πολλά κεράσματα!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - Νηπιαγωγείο Ανυφίου: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
11:30 - Νηπιαγωγείο Πουλακίδας: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
19:00 - Τριανόν: οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνουν γιορτή, με τίτλο «Μια μαγική νύχτα». Τη μαγική νύχτα των Χριστουγέννων, 25 μολυβένια στρατιωτάκια ζωντανεύουν και διαλαλούν το μήνυμα της αγάπης, ενώ στο χωριό του ο Αη Βασίλης δέχεται τα γράμματα των παιδιών, που βλέπουν με ανησυχία τη φύση να αλλάζει.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018
10:00 - Τριανόν: Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και η δασκάλα τους παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα «Η αγκαλιά των Χριστουγέννων». Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και όμορφες!
10:00 - Πλατεία Καποδίστρια: τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στολίζουν το δέντρο τους, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καλαντίζουν στο Δημαρχείο και στα σοκάκια της παλιάς πόλης, συνοδεία της Διευθύντριας, της εκπαιδευτικού της τάξης τους και του μουσικού του σχολείου. 
10:00 - Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
10:00 - 3ος Παιδικός Σταθμός: Τα παιδιά του σταθμού πραγματοποιούν την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
11:30 - Νηπιαγωγείο Νέας Τίρυνθας: Οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» διηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά.
12:30 - ΚΑΠΗ Δήμου ΝαυπλιέωνΟμιλία από τη συγγραφέα κ. Μαίρη Παναγιώτου με θέμα «Η ζωή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
09.00 - 2ος Παιδικός Σταθμός: τα παιδιά του Σταθμού πραγματοποιούν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
10.00-12.00, «Αν τα Χριστούγεννα ήταν…»: Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα κάνουν ένα ταξίδι μέσα σε γιορτινές «υποθέσεις».
18.30 - Ανυφί: τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν θεατρική παράσταση με τίτλο «Άγια Νύχτα». Στην εκδήλωση συμμετέχουν με χορωδία και τα παιδιά της Δ΄ τάξης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα προσφέρει γλυκίσματα και πολλές λιχουδιές…
19.00 - Τριανόν: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφικού, Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου "Δον Πινέλο", με το έργο «Ποια χώρα έχει το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο έθιμο;»
Σκανταλιάρικα ξωτικά μας ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες και μας παρουσιάζουν τα χριστουγεννιάτικα έθιμά τους… με πολλές εκπλήξεις!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 έως Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2019
11.00 έως 22.00 - Τριανόν: Η ομάδα χειροτεχνών "Artifact" μαζί με το Σωματείο Υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση «Καλυψώ», διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη έκθεση στο φουαγιέ του Τριανόν.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018
09.00 - 1ος Παιδικός Σταθμός: Τα παιδιά του σταθμού πραγματοποιούν την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
10.00 - 12.00, «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;»: Οι μαθητές της Β΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα αναζητήσουν τα Χριστούγεννα μέσα από θεατρικό δρώμενο, ενώ οι μαθητές της Στ΄τάξης τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόμους της παλιάς πόλης.
19:00 - Τριανόν: ο πρότυπος Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο "Χλόη" μας καλεί στη χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Τα παιχνίδια των Χριστουγέννων». Ένα κάλεσμα όλων των όμορφων αναμνήσεων και στοιχείων που περιβάλλουν τα έθιμά μας με τελικό σκοπό να στολίσουν και να φωτίσουν λαμπερά το Δένδρο των Χριστουγέννων!
19:30 - Βουλευτικό: Εορταστική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικους βυζαντινούς ύμνους, κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
10.00 - 5ος Παιδικός Σταθμός: Τα παιδιά του Σταθμού πραγματοποιούν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
10.00 - 6ος Παιδικός Σταθμός: Τα παιδιά του Σταθμού πραγματοποιούν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
13:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
17:30 - Κοινοτικό Κατάστημα Ιρίων: Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ιρίων διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού. Τα παιδιά περιμένουν πολλές εκπλήξεις και κεράσματα σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και γιορτινή διάθεση!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018
11:30 - 13:00, «Παραμύθια του πεντάλεπτου»: Αφηγήσεις μικρών και γρήγορων χριστουγεννιάτικων γιορτινών παραμυθιών, που συνοδεύονται με εντυπωσιακές θεατρικές τεχνικές, μελωδίες και φαντασμαγορικές κατασκευές από τους εμψυχωτές του Θεατροδρομίου Ναυπλίου.
13:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τραγούδια στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
10:30 - Κυλικείο Αναψυκτηρίου Κολυμβητηρίου: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους με δρώμενα, μουσική και γιορτινά εδέσματα.
11.00 - Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Παράρτημα Ναυπλίου: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο Παιδικό Εργαστήριο Τέχνης, με την εικαστικό Μάγδα Μάρα.
19.00 - Βουλευτικό: Χριστουγεννιάτικο GALA
O μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης παρουσιάζει μια συναυλία – γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με δώρα και εκπλήξεις. Με αγάπη και κέφι συνοδοιπόροι του η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου, το «Tamperamento», το Φωνητικό Σύνολο «Συμφωνία» Ναυπλίου και η bandina της Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου.
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Αφηγήτρια η Βασιλική Αναστασοπούλου.
18:00 - Γυμνάσιο Δρεπάνου: Τα παιδιά του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου παρουσιάζουν θεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με τίτλο: «Το Νηπιαγωγείο και τα παιχνίδια θέλουν δώρα», «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» του Ευγένιου Τριβιζά και ένα θεατρικό έργο από τα μεγάλα παιδιά του Δημοτικού «Τα σύγχρονα Χριστούγεννα». Θα ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις με animateurs και ξυλοπόδαρους.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 
19:00 - Τριανόν: «Ο Καρυοθραύστης»
Ο Δήμος Ναυπλιέων - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με τη σχολή μπαλέτου «Εν Χορώ», παρουσιάζουν το έργο «Ο Καρυοθραύστης» σε μουσική του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι.
Οι μαθήτριες της σχολής και ο χορευτής Ηλίας Μανιατόπουλος παρουσιάζουν το Μπαλέτο σε Δύο Πράξεις με Επίλογο, σε διασκευή - χορογραφία της Κωνσταντίνας Θεμελή.
Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μία γερμανική πόλη, όπου η μικρή Κλάρα περιμένει το δώρο από τον νονό της. Ανοίγοντάς το, βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι, που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο σαλόνι για να κοιμήσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη, ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Στη δεύτερη πράξη παρακολουθούμε την Κλάρα και τον Πρίγκιπα – Καρυοθραύστη να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι, πρώτα στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και έπειτα στη χώρα των Ζαχαρωτών και της Νεράιδας Ζαχαρένιας. Το όνειρο δεν κρατάει πολύ. Καθώς ξημερώνουν Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη, που της χάρισε ο νονός της.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018
13:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τραγούδια στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
19.00 - Βουλευτικό: Συναυλία της Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, με αναφορά σε διάφορα είδη μουσικής και φυσικά με εορταστικές νότες. Διδασκαλία-Διεύθυνση: Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη: Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού». Αφηγήτρια Ρίτα Ζηκίδου.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 
(Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 11:00 - 21:00
Κάλαντα Χριστουγέννων από τη Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στους δρόμους της πόλης.
11:00 - το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου τραγουδά κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους σε κοινωφελή ιδρύματα του Δήμου μας.
12:30 - Παράσταση «Σώστε το Δάσος»
20.00 - «Τα σύμπαντα γιορτάζουν…»: Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Νεανική του Χορωδία ξεκινούν από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Πρόνοια και ψάλλουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου στους δρόμους και στις πλατείες του Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Από Τρίτη 25/12/2018 έως Κυριακή 30/12/2018, Ωράριο λειτουργίας του Σταθμού 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018
18.00 - Τριανόν: η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Το παιδί και το δέντρο».
18:00 έως 20:00 - "Φουγάρο": Χριστουγεννιάτικο Party για όλα τα παιδιά… χιόνι, μουσική, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις! Ο Σάκος του Αη-Βασίλη ανοίγει για όλα τα παιδιά και μοιράζει δώρα!

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
12:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Θεατρικό παιχνίδι με τραγούδια και ζωγραφιές στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
18.00 - Τριανόν: η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Το παιδί και το δέντρο».
20:00 - Βουλευτικό: «Τραγουδάμε για το συνάνθρωπό μας»
Η Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, τραγουδούν για τον συνάνθρωπο γνωστές αγαπημένες μελωδίες.
Η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 
12:00 - «Τα αληθινά δώρα του Αη Βασίλη είναι για όλα τα παιδιά».
Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημιουργώ» μας περιμένει να γνωρίσουμε ποια είναι τελικά τα αληθινά δώρα; Τα παιδιά θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
12:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Παραμύθια και τραγούδια στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
18.00 - Βουλευτικό: «Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι τα ίδια τα παιδιά»
Η Καλλιτεχνική Ομάδα "Προσκήνιο" παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε δραματοποιημένη μορφή για παιδιά, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας «Τελέσιλλα» και μαέστρο τον Νίκο Καπετάνιο.
19:00 - Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Παράρτημα Ναυπλίου: Μια περιήγηση σε έργα Νεοελληνικής Τέχνης, που ιστορούν τη Γέννηση του Θεανθρώπου ή αναπαριστούν εικαστικά χριστουγεννιάτικες σκηνές, έθιμα και παραδόσεις, από την ιστορικό τέχνης Λαμπρινή Καρακούρτη - Ορφανοπούλου.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018
12:00 - Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής: Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημιουργώ» μας περιμένει στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, να ζυμώσουμε τα μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη.
12:00 - Σπίτι του Αη Βασίλη: Παραμύθια και τραγούδια στο Σπίτι του Αη Βασίλη, από μέλη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.
12:30 - Παράσταση «Ο Ψευταστέρης»
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Ολίβια, υπέροχη Πρωτοχρονιά». Αφηγήτρια η Κατερίνα Δελοπούλου.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018
11:00-12:30 - «Το παπούτσι των νάνων»: Παραδοσιακά παραμύθια που μαγεύουν, συναρπάζουν τη σκέψη και τη φαντασία, με τις "Παραμυθούδες του Ναυπλίου".
12:00 - "Φουγάρο" Νέα Βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε παραμύθια και μύθους: «Η ιστορία του γερό-Πρωτοχρονιά». Αφηγήτρια η Χριστίνα Τσεκούρα.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 
(Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 11:00-21:00)
Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στους δρόμους της πόλης. 
12:30 - Παράσταση «Το Φάλτσο των Χριστουγέννων»

Από Τρίτη 01/01/2019 έως Σάββατο 05/01/2019, Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, Πρωτοχρονιά
Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
18:00 έως 20:00 - "Φουγάρο": Πρωτοχρονιάτικο Party για μικρούς και μεγάλους με μουσική, χορό, παιχνίδια και γιγάντιες φούσκες, με την κλόουν Λιβελούλα!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019
18:00 - "Φουγάρο" Le Cafe: Οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου ξεκινούν τις παραμυθοδιαδρομές τους, με κάλαντα και τύμπανα. Μαζί τους, θα περάσετε μια φωτεινή πύλη και θα φτάσετε εκεί, που όλα μπορούν να συμβούν… Θα αφηγηθούν γιορτινές ιστορίες, από τότε που η θάλασσα ήτανε γλυκιά και ο ουρανός πολύ κοντά!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 
12:30 - Παράσταση «Σώστε το Δάσος»
20.00 - Βουλευτικό: Συναυλία για τη νέα χρονιά με αναδρομή στο ελαφρύ έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο. Συμμετέχουν σολίστ, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου «Συμφωνία» και ορχήστρα. Προετοιμασία - Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 - Άγια Θεοφάνεια
(Ωράριο λειτουργίας Σταθμού 11:00-14:00 και 18:00-21:00)
Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στον Αγιασμό των υδάτων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

Χριστουγεννιάτικες Εορταγορές (Bazaars)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
16.00 έως 20.00 - Τριανόν: Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., φιλοξενούν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με bazaar από χειροποίητες κατασκευές των παιδιών του.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν απευθύνεται σε κάποιους, δεν ανήκει σε λίγους. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και ανήκει σε όλους αυτούς, που μοιράζονται το ίδιο Όραμα και Αξίες: Φροντίδα, Αξιοπρέπεια και Ισότητα για κάθε παιδί στη χώρα μας.
Σας περιμένουμε όλους!
15 και 16 Δεκεμβρίου 2018
11:00 -18:00 - Πλατεία Συντάγματος: Η Φιλανθρωπική και Κοινωνική Αγορά Αγάπης σας προσκαλεί να την επισκεφτείτε και να την ενισχύσετε. Στο περίπτερο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου Bazaar θα πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά αγάπης λειτουργεί από 21/12/2018 έως 23/12/2018. 
Οι ώρες λειτουργίας για την Παρασκευή 21/12 είναι 15:00-21:00 και για το Σαββατοκύριακο 22-23/12 είναι 12:00-18:00.


Εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων

Δημοτική Ενότητα Νέας Τίρυνθας

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 16.00-19.30
Κεντρική πλατεία Νέας Τίρυνθας - πεζόδρομος: Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Τίρυνθας. Παραδοσιακά γιορτινά παραμύθια, που ζωντανεύουν με τη ζωηρή αφήγηση
εμψυχωτών του Θεατροδρομίου Ναυπλίου.
Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ομάδα animateurs, φουσκωτά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Δημοτική Ενότητα Μιδέας 
Αραχναίο, 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18:00
Γιορτή για μικρούς και μεγάλους!
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αραχναίου γιορτάζουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου και παρουσιάζουν δύο θεατρικές παραστάσεις: "Η αλφαβήτα των Χριστουγέννων" και "Η βαρυστομαχιά του Αη Βασίλη".
Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ομάδα animateurs και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Μιδέα, 29 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 17.00
Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του Νέου Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μιδέας «Η Αλκμήνη».
Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με θεατρικό του Ευγένιου Τριβιζά «Το παιδί και το δέντρο».
Αφήγηση παραδοσιακών γιορτινών παραμυθιών, που ζωντανεύουν με ζωηρή αφήγηση εμψυχωτών του Θεατροδρομίου Ναυπλίου.
Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ομάδα animateurs και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Nafplio_Christmas_2018

37.565682417716, 22.801567971461