BACK TO ALL

Ναύπλιο - Ιωάννης Καποδίστριας, Εκδηλώσεις Μνήμης 27-30 Σεπτεμβρίου 2018

Με τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Μεγάλου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Ναύπλιο τιμά τον Κυβερνήτη του με έρευνα και συζητήσεις γύρω από τη ζωή και το έργο του.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
Έναρξη εκδηλώσεων, με την παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές του Ναυπλίου, από εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. 
Το πρόγραμμα βασίζεται στην έκθεση της Βουλής για τον Κυβερνήτη, η οποία παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη προσαρμοσμένη εκδοχή στο Βουλευτικό με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του».

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 19:30
- Στον χώρο που εκκλησιάστηκε για τελευταία φορά ο Κυβερνήτης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, θα αναγνωστούν επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια, υπό τον συμβολικό τίτλο «Διατελώ υμέτερος» (παραμένω δικός σας) από την Αιμιλία Βάλβη και την Ελπίδα Κομιανού, με τη μουσική συνοδεία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 19:00
- Στην Αίθουσα του Βουλευτικού θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία των εκδηλώσεων μνήμης για τον Κυβερνήτη, από τον συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου κύριο Ελευθέριο Παπακώστα, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κύριος Θάνος Σιαφάκας
Ώρα 21:00 - Μετά την ομιλία, στην Πλατεία Συντάγματος, το κοινό θα απολαύσει τη μουσική σύμπραξη των δημοτικών φιλαρμονικών Δήμου Κέρκυρας και Δήμου Ναυπλιέων.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 8:00
 - Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 10:00 - Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα.
Ώρα 10:30 - Οι εκδηλώσεις κλείνουν με απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη, στην Πλατεία Καποδίστρια.

Ιωάννης Καποδίστριας, Εκδηλώσεις μνήμης Ιω. Καποδίστριας, Καποδίστριας Ναύπλιο, Kapodistrias Nafplio, in memory of Ioannis Kapodistrias, Nafplio memorial events Kapodistrias

37.566033751376, 22.80068467691