BACK TO ALL

Ναύπλιο - Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Αργολίδας για την Unesco, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, διοργανώνει από τις 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2019 μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και στο Βουλευτικό.
Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO, ο αδελφοποιημένος Όμιλος UNESCO Jollino Κάτω Ιταλίας και οι σύλλογοι  Assossiazone Italoellenika, A.C.C. A. Acaya και PSEC Lecce, σε μία κίνηση για έναν κόσμο χωρίς βία, έναν κόσμο συναδέλφωσης και κοινής πορείας για την ειρήνη, γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης με χορούς και τραγούδια από την Μεγάλη Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Ολυμπιακή Ακαδημία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα 19.30 - Βουλευτικό
 
Στο πλαίσιο της Ημέρας της Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βραβευμένου λευκώματος-βιβλίου της φιλολόγου και συγγραφέως κ. Φωτεινής Καϊμάκη με τίτλο, "Με τη φτερούγα του ταξιδιού, Τα ημερολόγια της Πούλιας και της Καλαβρίας 1994-2015", που θα συνοδεύσουν εξαιρετικές διαφάνειες. Θα ταξιδέψουμε με τη φωτογραφία, το λόγο και τη μουσική σε χωριά, βραχώδεις εκκλησιές (Καππαδοκία της Πούλιας), στους ανθρώπους και στις λαλιές από την Μεγάλη Ελλάδα.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσει η Ομάδα των Ιταλών με τραγούδια.
Θα ακολουθήσει σύντομη αναφορά στο βιβλίο του Pompeo Maritati με τίτλο "Ελλάδα, από τον Εμφύλιο έως τη Χούντα", από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα 19.30 - 
Πλατεία Συντάγματος
Στην κεντρική εκδήλωση στις 19.30 στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνει προβολή μικρής ταινίας, καθώς επίσης θα λάβουν χώρα  θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά, θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης με συγκρότημα μουσικών και χορευτών από την Μεγάλη Ελλάδα, μέλη πολιτιστικών σωματείων της περιοχής και του μεγάλου Οργανισμού Italohellinica Assosiazione, περίπου 35 άτομα.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα απευθύνει μήνυμα Ειρήνης από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε όλο την κόσμο.

Αυτό το ήξερες;
Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981, ως Ημέρα Ειρήνης για να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της Ειρήνης και της μη Βίας ανάμεσα στα Έθνη και εορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ναύπλιο τα προηγούμενα δύο χρόνια. Φέτος είναι ο τρίτος εορτασμός της.

Παγκόσμια ημέρα ειρήνης 2019 Ναύπλιο, World Peace Day 2019 Nafplio

37.565683643191, 22.796351909637