BACK TO ALL

Ναύπλιο - Θεοφάνεια 2020

Στις 6 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό, από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων).

Στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 τα καταστήματα και τα σπίτια της πόλης θα σημαιοστολιστούν και υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής της πόλης:
Ώρα 10:00 - Μέγας Αγιασμός: θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Κου Νεκταρίου μετά του Ιερού Κλήρου.
Ώρα 11:00 - Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού: θα γίνει στον παραλιακό χώρο του σημείου "Π" στο λιμάνι Ναυπλίου.

Η πομπή θα ξεκινήσει από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα περάσει από τις οδούς Πλαπούτα, Άγγελου Τερζάκη, Βασιλέως Κωνσταντίνου, την Πλατεία Συντάγματος, την Εθνικής Αντιστάσεως, μετά δε την ιεροτελεστία της κατάδυσης, θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Εορταστικό Πρόγραμμα Δήμου Ναυπλιέων

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020
Βουλευτικό, ώρα 20.00: Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.  με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν, ώρα 18:30: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ γιορτάζει με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι". Παραμονή Χριστουγέννων και οι Καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη για να πειράξουν, να ξεγελάσουν, να ξεφαντώσουν. Άλλοι βρίσκουν το μάστορά τους από ένα όμορφο κι έξυπνο κορίτσι… Η συνέχεια στη σκηνή.
Μιδέα, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 17:00: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου παρουσιάζει κουκλοθέατρο, με το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι".
"Φουγάρο", ώρα 19:00 "Μία Υπέροχη Ζωή" (It is a Wonderful Life) του Φρανκ Κάπρα (προβολή ταινίας) στην Αίθουσα 9.
Βουλευτικό, ώρα 20:00: Συναυλία από το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Συμφωνία" Ναυπλίου, την Παιδική Χορωδία Ναυπλίου "Tamperamento" με σολίστ και συνοδεία ορχήστρας, σε μουσικές συνθέσεις του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Στέφανου Δάφνη, καθώς και κείμενα-ποίηση του Κωνσταντίνου Σπηλιώτη και Θεοδόση Αντωνιάδη.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020
Εορτασμός των Φώτων. Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου στον Αγιασμό των υδάτων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
Φουγάρο, ώρα 17:00: "Σπίτι χωρίς Γιάννη", για παιδιά 9+ ετών στη Βιβλιοθήκη του Φουγάρου.

Αυτό το ήξερες;
Το όνομα Θεοφάνεια προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνεια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων).
Αυτή είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους "μυστηρίου" της Θεότητας.
Κατά τις ευαγγελικές περικοπές, η του Ιησού Βάπτιση έγινε στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας Του.

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο, Epiphany Nafplio Greece, Εορτή των Φώτων Ναύπλιο, Φώτα 2020 Ναύπλιο

37.567552263068, 22.795882084385