BACK TO ALL

Πλατεία Συντάγματος - Ορχήστρα «Ρωμάνα», 30 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ διοργανώνει, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 13:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, συναυλία με την διάσημη ορχήστρα  ελληνικής κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής «ΡΩMANA», υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Εμμανουήλ Καρπάθιου.
Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα Ρωμιών συνθετών της Πόλης και Μικρασιάτικα τραγούδια με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας των «Φίλων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος». Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η τεσσαρακονταμελής Ορχήστρα Ρωμάνα, είναι η μοναδική στον ελλαδικό χώρο και έχει σκοπό την ανάδειξη κλασικών έργων συνθετών.  Περιλαμβάνει όλα τα όργανα της ανατολικής ρωμαίικης μουσικής παράδοσης δηλ. κανονάκια, ούτια, βιολιά, πνευστά, λύρες, κρούστα, κοντραμπάσα, βιολοντσέλα, τοξωτά πάσης φύσεως, πολίτικα λαούτα, σαντούρι, ταμπουράδες. Στην ορχήστρα περιλαμβάνονται και όργανα δυτικής κουλτούρας (πιάνο, κιθάρα κα) τα όποια όμως ενορχηστρώνονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετούν την ανατολική κλασική μουσική δηλ. τη βυζαντινή.
Στην ορχήστρα αυτή στεγάζονται οι σημαντικότεροι Έλληνες δεξιοτέχνες του είδους και έχει ως καλλιτεχνικό και μουσικό διευθυντή τον μουσικό Μανώλη Καρπάθιο.

Ώρα Έναρξης
13:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Romana_Orchestra_30.04.2017.jpg