BACK TO ALL

Άργος - "Βότκα Μολότοφ", Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Vodka Molotov performance

Μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία "Μέθεξις" του Χρήστου Τριπόδη, η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου "Βότκα Μολότοφ", βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, παρουσιάζεται την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" στο Άργος σε διπλή παράσταση.

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της "Βότκα Μολότοφ" κλείνοντας το μάτι στους θεατές, για τη θεατρική "έκρηξη" γέλιου και συγκίνησης, που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή, που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική -από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα- άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.
Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Το αρχικό έργο του Τσέχωφ
Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες, τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο -αλλά πάντα με συμπάθεια- τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το "χθες", το "σήμερα" και το "αύριο".

Vodka Molotov performance
Vodka Molotov performance

Παίζουν (αλφαβητικά)
Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Λυδία Σγουράκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χάρης Χιώτης. Στον ρόλο του Τσέχωφ ο Τάσος Χαλκιάς.

Συντελεστές
Κείμενο: Νηλ Σάιμον - Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ)
Διασκευή: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Λυδία Σγουράκη
Creative Agency: GRID FOX
Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης - "Μέθεξις"

Τοποθεσία
Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", Αγίου Κωνσταντίνου 29 Άργος 
U. alexanderargos.newargos.gr

Παραστάσεις
Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023
18:15 και 21:15

Είσοδος
Ενιαίο εισιτήριο 15€
Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/theater/botka-molotof/

Eπικοινωνία
T. +30 210 7622034
M. +30 694 3290294
E. methexis.productions@gmail.com

Αυτό το ήξερες;
Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ (Anton Chekhov, 1860-1904) ήταν Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και ένας από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ σπούδασε και εργάστηκε ως γιατρός. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωές του είναι άνθρωποι της ανώτερης κυρίως τάξης, που "ξοδεύουν" τη ζωή τους μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της ρώσικης επαρχίας.
Το Πνευματικό Κέντρο Άργους στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο άνω των 85 ετών, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου επιφάνειας 555 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 450 άτομα.

Vodka Molotov actor Chalkias

37.630827562066, 22.728636860847